måndag 16 april 2018

“Syriens luftförsvar är intelligentare än Trumps missiler”!

Det syriska luftförsvarets nedskjutningar av 70 av de 103 missilerna som avlossades av Trump, May och Macron måste ha orsakat militär psykos för de tre.
“Syriens luftförsvar är intelligentare än Trumps missiler”!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2018-04-16 / Syriens informationsminister Bouthaina Shaaban sa på en presskonferens i Damaskus i dag att det syriska luftvärnssystemet visade en imponerande effektivitet och oskadliggjorde 70 av de 103 missiler som avlossades av USA, brittiska och franska styrkor.

– Den viktigaste aspekten som vi bör inskärpa för (USA:s president Donald) Trump är att hans missiler varken är intelligenta eller träffsäkra. Det syriska luftförsvaret har visat att det är smartare och pricksäkrare än hans missiler. Han (Trump) bör vara försiktig med sina tweets, sa Shaaban på måndag.

Syriens informationsminister Bouthaina Shaaban sa på en presskonferens i Damaskus i dag.


Den syriska statstjänstekvinnan refererade till uttalanden från USA:s president, som timmar innan missilattacken på de påstådda syriska kemiska fabrikerna (lördag), hade hävdat att hans missiler var ”söta, smarta och nya”.

Shaaban har också hävdat att USA:s attacker inte skrämde det syriska folket som, i stället för att gömma sig i skyddsrum gick syrierna ut på terrasserna i sina hus för att se hur det syriska luftförsvaret 'sköt ner dussintals av Trumps missiler ' innan de kunde nå sina mål.

Förstörde forskning mot cancer

Bouthaina Shaaban tillbakavisade också anklagelser från ministern för USA:s krigsministerium (Pentagon), James Mattis, som hävdade att målet för missilattackerna skulle vara byggnader för produktion av kemiska vapen i Syrien och som förstördes som ett resultat av attackerna.

Shaaban betonade att USA-missilerna bara förstörde ett forskningscentrum i staden Barzeh, som ligger norr om Damaskus.

– Trump förstörde denna institution som hade något som helst samband med produktion av kemiska vapen', tillade hon.

I själva verket bombade trepartsalliansen ett forskningscenter för att ta fram ett läkemedel mot cancer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.