onsdag 7 juni 2017

Vídeo-Syrien: Pappan till “Ambulansbarnet” Omran Daqneesh berättar om hur en krigshändelse manipulerades

Dagens Nyheter kunde också ha rubricerat; "Femårige Omran ett illustrativt exempel på psykologisk krigföring och medieterrorism för att manipulera opinionen.


Vídeo-Syrien: Pappan till “Ambulansbarnet” Omran Daqneesh berättar om hur en krigshändelse manipulerades

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2017-06-07 / Inför syriska medier anklagade pappan till Omran Daqneesh, barnet och bilden av detta som spreds över hela världens medier sommaren 2016 efter striderna i Aleppo, hur oppositionen ”gjorde en affär av hans blod”.

Fadern bekräftade att hans son utnyttjades skrupellöst med propagandistiska motiv. Han berättade att en av reportrarna som tog fotot av hans son även deltog i halshuggningen av en 12-årig palestinsk pojke i östra Aleppo förra året. [https://www.almasdarnews.com/article/rebeldes-moderados-decapitan-joven-palestino-en-alepo-video-18/].

(Varning för starka bilder över den avskyvärda händelsen, utförd av terroristgruppen Noureddín al-Zinki, stödd av USA och Turkiet. Pojken anklagades för att vara medlem i den palestinska prosyriska gruppen Liwaa al-Quds).

Pappan uppgav att Musal al-Omar, en av ledarna för den politiska enheten i en av terroristgrupperna erbjöd pappan 8000 dollar för en intervju samt visum till Turkiet eller USA, ett erbjudande fadern till Omran avvisade och underströk att hans plats var Aleppo.

För att definitivt dementera alla uppgifter om Omran och hans far sammanfattade denne:

– Syriens armé har alltid försvarat landet. Jag tjänade armén och det är en skyldighet för armén att beskydda sitt folk, försvara landet och civilbefolkningen. För armén är folket och folket utgör armén.

Källa: AMN


Video av nyhetsbyrån Sputnik:
Västmedier som DN, SVT och Aftonbladet påstod, precis nästan alla västmedier att det var den syriska regeringen som var ansvarig för tragedin med den lille pojken Omran. Men lögnen har, som ordspråket säger, korta ben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.