onsdag 10 februari 2016

[Video]: Syrisk stridsvagn likviderar terrorister som gömde sig bakom en mur

Den syriska stridsvagnen sköt bort muren där terroristgruppen hade tagit skydd. Kriget för den internationella terrorismen i Syrien går allt sämre och nu stora underhållsproblem sedan allt fler strategiska positioner mot den turkiska gränsen intagits av den syriska armén men även de kurdiska styrkorna. Turkiet och Saudiarabien är terroristernas allierade i Syrien.

[Video]: Syrisk stridsvagn likviderar terrorister som gömde sig bakom en mur

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-02-10 / En video som nyligen publicerades på de sociala nätverken visar hur en syrisk stridsvagn gör slut på en terroristgrupp som i tron att en mur skulle skydda dem går ett dramatiskt öde till mötes.

I filmsekvenserna, som uppenbarligen filmades och sändes direkt av terroristerna själva, ser vi hur terroristerna utsätts för kulsprutegevärseld och drar sig tillbaka.

Under reträtten skjuts en av milismännen och faller till marken. Hans kamrater försöker få liv i honom men av allt att döma så är han död.

Ytterligare en av terroristerna har skottskadats.

I den sista delen av videon, på drygt en minut, ser vi hur terroristerna gömmer sig bakom muren och i nästa ögonblick sprängs denna av en stridsvagnsprojektil och med all sannolikhet likvideras gruppen.

Den syriska armén har de senaste veckorna genomfört en bred offensiv mot den internationella terrorismens legoknektar i Syrien och intagit strategiskt viktiga byar, städer och positioner, bland annat vid gränsen mot Turkiet där IS, as-Nusra och FSA utan problem har kunnat föra in och ut både manskap och militär materiel. De ryska bombningarna och en allmän markoffensiv har decimerat terroristerna kraftigt.

Källa: Hispan TV


tisdag 9 februari 2016

Den syriska armén förbereder en storoffensiv med stöd av det ryska stridsflyget och eventuella Spetznaz-kommandonDen syriska armén förbereder en storoffensiv med stöd av det ryska stridsflyget och eventuella Spetznaz-kommandon

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-02-09 / I en analys över den militära situationen i Syrien, slår den rumänske militärexperten och vice befälhavaren för den före detta militärflygplatsen Otopeni i Rumänien, Valentin Vasilescu, fast att den syriska armén förbereder en storoffensiv för att ta tillbaka förlorat territorium och likvidera den internationella terrorismen i form av IS, al-Nusra och Fria Syriska Armén.

Den syriska armén som tidigare saknade spaningsflyg och satellitbilder har nu hjälp av det ryska stridsflygets toppmoderna teknologi. Nu börjar de gemensamma kombinerade operationer mellan flyg och markstridskrafter ge resultat, menar Vasilescu i en analys som publicerades i dag av den franska portalen RedVoltair.

Det handlar om den andra fasen i kriget mot den internationella terrorismen i Syrien. I den ingår den viktigaste uppgiften som består i att befria större delen av landet, inklusive Aleporegionen innan mars´ utgång.

Sprängda och bombade tankbilar i tjänst hos IS som var på väg mot Turkiet som är den stora marknaden för IS.


Saudiarabiens och USA:s intriger

Den tredje etappen skulle innebära att Ryssland och USA förenar sina krafter mot IS:s positioner i nordöstra Syrien. Överenskommelsen handlar om en fredlig lösning som innebar bildandet av en Internationell Stödgrupp för Syrien, ISSG, (International Syria Support Group), i vilken Arabförbundet, EU, FN och ytterligare 17 länder till, bland dem Ryssland och USA, ingår.

Men det internationella toppmötet den 29 januari i Genève i år blev ett misslyckande på grund av Saudiarabiens inställning som förkastar FN:s Resolution 2254 och fortsätter att stödja försöken att med våld störta Syriens valde president Bachar al-Assad. Ingen seriös bedömare tror att det under de kommande sex månaderna kan komma ett eldupphöravtal.

– Riads ståndpunkt är än mer obegriplig eftersom Ryssland systematiskt bombar IS vilket gynnar FSA, skapad av Frankrike, beväpnad av Saudiarabien och finansierad av USA och Turkiet. Den ryske utrikesministern Sergej Lavrov har även haft flera möten med representanter för beväpnade grupper som backas upp av Saudiarabien, skriver Valentin Vasilescu.

Syriska armésoldater som jublar efter ett framgångsrikt slag mot terroristerna.


Allmän offensiv över hela Syrien

Inför det uppenbara sabotaget från Saudiarabien, som nu säger sig vilja ”skicka markstridskrafter till Syrien, om NATO vill”, vilket USA har gett sitt gillande till, förbereder sig såväl den syriska armén som det ryska stridsflyget sig på en allmän nationell offensiv över hela Syrien.

Ryssarna bevakar från hög höjd och under 24 timmar om dygnet Syriens alla gränser mot Turkiet, Jordanien, Irak och Israel med hjälp av förarlösa dronplan. Varje rörelse från terroristernas sida registreras och besvaras omedelbart med fallande bomber. Resultatet har blivit katastrofalt för terroristerna.

Intressant att notera är att vad ryssarna har lyckats med stor framgång, det vill säga att från flyget kraftigt decimera IS, var en alldeles för svår nöt för NATO-koalitionen på 65 länder, ledd av världens mäktigaste militärmakt, USA, under ett och ett halvt år.

– Det ryska bombflyget har även haft en psykologisk effekt på yihadisterna i Syrien som har tvingat dem att stoppa upp sina offensiver och koncentrera sig enbart i defensivt syfte och för att försvara sina positioner. Varje större trupprörelse av terroristerna upptäcks med lätthet av det ryska spaningsflyget. Varje gång yihadisterna har begått ett misstag har det ryska bombflyget reagerat snabbt och neutraliserat nästan alla terroristergrupper när de förflyttat sig mot en punkt för att koncentrera sig.

Rysk dron.


Fördubblade spaningsuppdrag

Denna kombinerade militära strategi och taktik har inneburit att den syriska armén har vunnit ett nytt aktionsutrymme som har uttryckt i mindre offensiver som har inneburit återerövrande av terroristbastioner. Den syriska arméns pansardivisioner har ryckt fram allt snabbare och tagit kontroll över allt större områden.

Det är uppenbart, menar Vasilescu, att de senaste aktionerna ger signaler om att förberedelsen för markoperationer i stor skala just nu förbereds och inleds i mars månad. Vad som indikerar på detta är att det ryska spaningsflyget under den senaste veckan har fördubblat sina uppdrag med hjälp av droner Modell Dozor.

Den omedelbara uppgiften att fullfölja är likvideringen av terroristgrupper som står i den första eldlinjen och som är den svåraste uppgiften för den syriska armén.

Ryska specialtrupper i ett så kallat Spetznaskommando.

”Självständigt opererande Spetznaz-kommandon”

– Därmed bör det inte uteslutas, att för att neutralisera vissa motståndsfickor av terrorister, kan den syriska armén räkna med självständigt opererande Spetznaz-kommandon eller en mekaniserad bataljon av ryska markstridskrafter, tror Vasilescu.

När dessa hinder har avverkats, kan de syriska markstridskrafterna, uppbackade av det ryska flyget inleda en offensiv och rycka fram 20 kilometer per dag i söder, i väst och i norra Syrien.
Tjetjenska specialtrupper infiltrerar IS i Syrien och sänder underrättelseinformation till de ryska styrkorna

Tjetjeniska elitsoldater. Hur många av dem befinner sig i dag infiltrerade bland IS-terroristerna i Syrien?
Tjetjenska specialtrupper infiltrerar IS i Syrien och sänder underrättelseinformation till de ryska styrkorna

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-02-09 / Tjetjenska elitsoldater har lyckats infiltrera den internationella legoknektsarmén IS (Daesh, på arabiska) i Syrien och förser de rysta styrkorna i Syrien med underrättelseinformation.

Det uppgav i dag den iranska TV-kanalen Hispan TV. Det ses som en av orsakerna till de ryska precisionsbombningarna och de förödande förlusterna som terroristerna i IS har lidit sedan de ryska bombningarna inleddes, menar bedömare av situationen i Syrien.

Det är den tjetjenske presidenten Ramzan Kadyrov som kommer med dessa uppseendeväckande uppgifter.

– Jag har skickat några av mina bästa krigare till Syrien för att samla in information om terroristgruppen Daesh (…) Ett omfattande underrättelsenätverk har upprättats inom IS, sa Kadyrov i en dokumentärfilm som snart ska premiärvisas i TV-kanalen Russia-1, enligt den brittiska dagstidningen The Independent.

De tjetjenske presidenten uppgav också att flera av hans soldater genomgår militär träning tillsammans med terroristerna i Syrien. Målet är att så osämja och misstroende mellan terroristerna för att försvaga dem.

Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov is samtal med Vladimir Putin. Dagens nyhet måste ha kommit som en kalldusch för Pentagon och de hökar inom EU som vill gå i krig i Syrien. På vems sida?


Kadyrov gav sina specialstyrkor delar av de framgångar som de ryska flygattackerna har inkasserat. Enligt den tjetjenske presidenten riskerar hans elitsoldater sina liv för att förse den ryska underrättelsetjänsten och de ryska flygstridskrafterna med vital information över terroristmål på det syriska territoriet.

Enligt Hispan TV har Kadyrov tidigare uttryckt sin beredvillighet för Putin att skicka sina trupper till Syrien för att bekämpa IS. Men enligt uppgifter hade den ryska regeringen uppmanat Kadyrov att ligga lågt. Men den ryske presidentens pressekreterare Dmitri Peskov varken bekräftade eller dementerade den tjetjenske presidentens begäran att skicka trupper till Syrien. I dag är det dock ett offentligt faktum.

Peskov insisterade trots rapporterna och de uppenbara bevisen om motsatsen, att det finns inga ryska marktrupper på syriskt territorium.

Med bistånd av de ryska flygstridskrafterna har den syriska armén successivt återtagit mer territorium och har befriat flera strategiska byar och städer den senaste veckan. Bland dem Sheij Maskin i den sydvästra provinsen Daraa som fram tills för några dagar sedan var under terroristernas kontroll.