torsdag 8 december 2016

Vita Husetkälla: “Befrielsen av Aleppo visar USA:s nederlag i Mellanöstern”

Runt om i Syrien vajar nu den syriska nationens flagga med sina två stjärnor.


Vita Husetkälla: “Befrielsen av Aleppo visar USA:s nederlag i Mellanöstern”

  • Israel bombar Damaskus som ett stöd till de islamistiska terroristerna som tackar Tel Aviv för de militära aktionerna.


Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-12-08 / Tjänstemän inom Obamaadministrationen erkänner att den syriska arméns befrielse av Aleppo från terroristerna är ett bevis för USA:s nederlag i Mellanöstern.

Det uppgav igår (onsdag) en källa inom Vita Huset till världens största nyhetsbyrå, Reuters. Den brittiska nyhetsbyrån citerade flera experter på temat Mellanöstern i frågor som nederlaget för den av USA omhuldade så kallade ”moderata” delen av terroristerna, stödet från Ryssland, Iran och Hizbollah. Reuters konstaterar i sin genomgång att befrielsen av Aleppo inte bara är ett politiskt nederlag för USA:s politik i regionen, utan även för dess allierade i området.

“Vem vann? Putin, iranierna och Al-Asad. Vem förlorade? Vi och Jordanien där CIA tränade och beväpnade den moderata oppositionen. Förlorade gjorde även Saudiarabien och gulfstaterna”, sa en representant för USA-regeringen till Reuters som ville vara anonym.

Nyhetsbyrån underströk att återerövringen av Syriens största stad lämnar ett mindre manöverutrymme för Donald Trump i en konflikt som pågick i mer än fem år.

Besegrandet av de “moderata” rebellerna är också en stor seger för Al-Asad, som nu kontrollerar de största viktigaste städerna, de flesta av de södra städerna och det som utgör den centrala delen och den västra flanken som gränsar till Medelhavet.

– Det östra Aleppos fall tvingar USA att inse verkligheten; förhoppningen om att den moderata oppositionen skulle förvandlas till en framtida regering grusas nu, sa den före detta höge CIA-chefen Paul Pillar.

Terroristerna har rekryterats, tränats och beväpnats av USA, Storbritannien, Frankrike, Turkiet, Qatar och Saudiarabien för att därefter skickas in på Syriens territorium för att slå sönder en av de få sekulära stater som terroristerna vill se förvandlas till en islamistisk stat enligt saudiarabisk modell. Men det syriska folket har stått emot, med stöd av Ryssland, Iran och libanesiska Hizbollah. Nu är segern och befrielsen av Syrien nära.


200 000 terrorister invaderade Syrien

Den syriska armén kontrollerar nu 70 procent av östra Aleppo och alla de nordöstra delarna av denna stad, den främsta bastionen för de väpnade terroriststyrkorna i Syrien. Aleppo ligger bara 40 kilometer från den turkiska gränsen och det är från Turkiet och Jordanien som närmare 200.000 utländska terrorister har gått in i Syrien och i praktiken invaderat den sekulära staten i Mellanöstern.

Det är en tidsfråga innan “Syriens Stalingrad” är definitivt befriat. Det blir i så fall den största militära och politiska segern för den syriska regeringen i Damaskus mot terroristerna. Det blir, i dess konsekvens, också ett gruvligt nederlag för de stater i väst och arabvärlden som har organiserat, tränat och beväpnat dessa grupper som kommer från 83 olika länder i världen.


Terroristledare tackar Israel för attack mot den syriska arménI en exklusiv intervju i den arabspråkiga israeliska nyhetsbyrån i24news, uttryckte Jalde Jalaf, ledare för en av terroristgrupperna i Aleppoprovinsen sin tacksamhet till det israeliska flygvapnet som i måndags bombade flygbasen Mezzeh och en vapendepå i sydvästra Damaskus.

Jalaf betecknade bombningen som ”en stor humanitär gärning” (Sic!) och underströk att om israelerna fortsätter bombningarna av den syriska armén kommer terroristerna att vinna kriget.

– Oppositionen har inte förlorat sitt stöd från Turkiet, Qatar eller Saudiarabien (…) vi kommer att skörda många segrar om Israel fortsätter vad som ägde rum i morse. Tack Israel, för att ha bombat basen med missiler i flygplatsen Mezzeh, sa terroristledaren.Vem tjänar Israel?

Enligt brittiska BBC är flygbasen “en installation av stor strategisk betydelse”. Den utnyttjas för närvarande av det syriska flygvapnet, det Republikanska Gardet och den syriska arméns specialstyrkor. Israelerna visste med andra ord vad och mot vem de slog till mot.

Frågan som väst och världsopinionen bör ställa sig är: Vem tjänar på denna bombning? Freden eller terroristerna? Varför bombade israelerna just när den syriska armén står i begrepp att befria Aleppo?

Sedan den syriska konflikten inleddes 2011 har de syriska myndigheterna anklagat Israel för ett oräkneligt antal flygattacker mot den syriska arméns positioner, framför allt i den sydliga provinsen Quneitra och de delar av Golanhöjderna som står under syrisk kontroll.

Det är något av livets ironi, att de strömningar av arabvärlden som i ord har pekat ut Israel som Fienden Nr. 1, är de som i dag fortfarande existerar tack vare det sionistiska militära stödet. Det sekulära och propalestinska Syrien är en historisk fiende till Tel Aviv och det är så vi ska se Israels taktiska stöd till terroristerna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.