fredag 16 december 2016

[Video] TVE-Spanien förbjuder visa videosekvenser där det syriska folket firar befrielsen av Aleppo från terroristerna!

Det är så här spanska TVE vill att det spanska folket ska på kriget i Syrien, med terroristen exkluderad, så klart. Men TVE är inte ensam om den desinformativa ståndpunkten. Från Obama via CNN till Dagens Nyheter och större delen av svenska medier så är manualen skriven. Den handlar om att ge en bild av den syriska armén och den ryska insatsen som brutal och skoningslös mot civilbefolkningen. Vad denna säger har mindre betydelse, den får inte visas i TVE i Spanien. Förmodligen existerar exakt samma beslut på de flesta redaktioner i Sverige. 


[Video] TVE-Spanien förbjuder visa videosekvenser där det syriska folket firar befrielsen av Aleppo från terroristerna!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-12-16 / Den anrika Public Servicekanalen TVE i Spanien visar sin politiska & ideologiska ståndpunkt i krigets Syrien: Den förbjuder sina anställda att sända filminslag i spansk television där det syriska folket uttrycker sin glädje över befrielsen av Syriens viktigaste industristad, Aleppo.

Journalisten Carlos Tena.
Det är den spanske veteranen inom spansk journalistik, Carlos Tena som i en av Spaniens största alternativa portaler, La Tercera, går i direkt konfrontation mot det PP-styrda offentliga TVE. I den korta artikeln som han illustrerar med en rad videofilmer (som ligger på YouTube), säger Tena:

– I dussintals videos där det syriska folket utrycker sin glädje över ett slut på kriget och befrielsen av städer ockuperade av IS, blir dessa refuserade av RTVE:s Informationstjänst. Där talas det bara om oron för de civila. De manipulerar på ett rent kriminellt sätt nyhetsinslagen som RT:s (Russian Today) eller Telesurs reportrar (som bägge har fasta reportrar i Syrien redan innan kriget) skickar från Syrien.

– I RTVE har inte glädjen någon plats, sammanfattar Tena.

Han hävdar att den statliga kanalen bryter mot alla normer för en statlig kanals journalistiska verksamhet när de vägrar att förmedla, till exempel, videofilmer som vi kan se här nedan. I dem kan vi se hur ett hundratal terrorister överlämnar sig till den syriska armén efter att ha blivit övergivna av sina vapenbröder.

– Ännu mer förbjudna att visas är vittnesmålen från terrorister som tillfångatagits av den syriska armén.

Säger Carlos Tena, som skäms för hur yttrandefriheten och befolkningens rätt till korrekt och sansad information alltmer kringskärs i Spanien.

Hur ser det ut i Sverige? Visas nedanstående eller liknade videoreportage från striderna i Aleppo eller befrielsen av staden? Vilken sanningshalt hade radions Cecilia Uddén i sina reportage och vad skildrade de?

Att beskriva krigets grymheter och hur barn och civila drabbas är viktigt, men gör man bara det får tittaren eller läsaren en snedvriden manipulerad uppfattning om krigets verkliga orsaker.

https://youtu.be/3zwys8tUAok

https://youtu.be/qsLlNRqStcg

https://youtu.be/LG3FzsY5_m0

https://youtu.be/0tpKsXgQ-ao

https://youtu.be/_uWDJ4WSbGUInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.