onsdag 14 december 2016

Uppgifter om att militära rådgivare från USA/EU finns bland de ”instängda civila” i östra Aleppo

Enheter från USA:s specialtrupper, fullt beväpnade och utrustade för strid på syriskt territorium, i strid mot internationell rätt. Frågan är några av dem är innestängda i den procent som fortfarande kontrolleras av terroristerna. Foto: AFP.


Uppgifter om militära rådgivare finns från USA/EU bland de ”instängda civila” i östra Aleppo

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-12-14 / I onsdags morse uppgav den iranska tevekanalen Hispan-TV att den bakomliggande orsaken till varför de kvarvarande terroristerna i Aleppo bröt vapenvilan och inledde en beskjutning av övriga Aleppo, var att man vill vinna tid med att få ut de utländska militära rådgivarna som påstås finnas instängda i den enklav i östra Aleppo som inte utgör mer än tre kvadratkilometer.

Dessa militära rådgivare från väst har orienterat terroristerna både i kriget och uppträtt som instruktörer av de mer sofistikerade vapnen som länder som USA, Storbritannien och Frankrike har överlämnat till terroristerna.

De tre länderna har tidigare bekräftat att de har specialtrupper på plats i Syrien, ett grovt allvarligt internationellt brott mot internationella avtal eftersom den internationellt erkända syriska regeringen aldrig har begärt hjälp från någon av de tre nämnda länderna. Dessa å sin tur har uppgett att deras mål är att Assad-regeringen ska bytas ut mot en regering som tillfredsställer ländernas intressen.

Terroristerna antänder helt bostadsområde

Den irakiska nyhetsbyrån Alwaght förstärker bilden av att det finns utländska rådgivare i den östra enklaven av Aleppo. I dag uppgav Alwaght att terroristerna i morse (onsdag 14/12-16) antände bostadsområdena i den södra delen av den enklav i östra Aleppo som de fortfarande håller.

”Innan terroristerna lämnade bostadsområdena Al-Mashhad och Saladino antändes hus, baser, skolor och några bostadsområden där de brände och förstörde dokument som bevisade det samarbete som pågått med vissa arab- och västländer”, skriver Alwaght.

Det är två grupper som befinner sig i denna del av Aleppo, Nur al-Din och Ahrar al-Sham.

Vem borde skämmas, Samantha Power?

USA:s FN-ambassadör Samantha Power gick till hård attack mot Ryssland under FN-debatten om Syrien i måndags för dess stöd till Syrien i kampen mot den internationella terrorismens intervention i Syrien. ”Finns det bokstavligt talat ingenting som får er att känna skam?”, undrade Power och menade att Ryssland och Syrien inte tog hänsyn till civilbefolkningen i kampen mot terrorismen.

Några minuter innan han fick huvudet avhugget. De ansvariga för det bestialiska mordet på den lille 11-årige palestinske pojken Abdullah Issaär terroristgruppen Harakat Nour al-Din al-Zenki. Enligt Wikipedia påstås det vara en "oberoende grupp som opererar" i Syrien, "and in that period received U.S.-made BGM-71 TOW anti-tank missiles.[8]As of 2014, it is reportedly one of the most important rebel factions inAleppo".

Men om någon minns den lille 11-årige palestinske pojken Abdullah Issa, som inför terroristernas videokamera fick sitt huvud avskuret från resten av kroppsbålen kanske minns att det var just i denna del av Aleppo den bestialiska akten ägde rum. Varifrån kom gärningsmännen? Från terroristgruppen Nur al-Din.

Den gruppen hade fram till den händelse fått stöd från USA. Vem som helst med litet historisk politisk kunskap vet att USA alltid har stött monster i kampen för att försvara sina egna intressen i världen. Så också i fallet med den 11-årige pojken som halshöggs av skrattande terrorister.

Mark Toner, språkrör från State Departement sa i juli år, när han pressades av reportrarna på fallet:

– Vi kommer att stoppa allt stöd till denna grupp om vi får bevis för vad som verkligen har hänt.

Vem skäms nu när historien kommer ikapp USA:s diplomater på olika nivåer. Det land som skickar militär, finansiell och eventuellt också militära rådgivare till grupper de inte vet om de är ”moderata” eller barbariska terrorister som halshugger barn?

FN-debatten ett stickspår

Vem förundras därför över det blixtinkallade mötet i Säkerhetsrådet där USA:s och dessa allierade EU befann sig i ett mentalt paniktillstånd? Om uppgifterna från nyhetsbyrån Alwaght stämmer att USA och EU-medlemsstater har militära rådgivare innestängda i östra Aleppo kan detta förklara FN-debatten och den brutna vapenvilan som ett stickspår för att vinna tid.

Det handlar även om att alla de komprometterande dokument bränns innan omvärlden får ta del av hur interventionen av Syrien planerades och vilka som utgjorts Västs allierade i kampen för att slå sönder det sekulära Syrien.

Därför var det egentligen ingen överraskning att terroristerna öppnade eld mot civilbefolkningen som skulle äntra de 33 bussarna som hade anlänt till den plats i östra Aleppo som man hade överenskommit. Att säga ja till vapenvilan från terroristernas sida var en skenmanöver för att få tid att bränna dokument och få ut de utländska rådgivarna.

Video över mordet på den 11-årige palestinske pojken:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.