fredag 16 december 2016

Syrien: Terrorister lurade 8-årig flicka att gå in på polisstation med ett paket explosiva ämnen som utlöstes av fjärrkontroll

Den 8-åriga flickans huvud slets av från kroppen vid explosionen. Det här är Väst´s "moderata" terrorister som DN i en ledare igår, den 15 december, karaktäriserade som "Sunniternas bitterhet". Denna bitterhet uttrycks i det avslitna huvudet av den 8-åriga oskyldiga flickan på bilden (rastrerad). Är det så som DN:s och andra mediers syn på de mänskliga rättigheterna ska tolkas?

Terrorister lurade 8-årig flicka att gå in på polisstation med ett paket explosiva ämnen som utlöstes av fjärrkontroll

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-12-16 / Terrorister detonerade med fjärrkontroll ett paket med explosiva ämnen efter att en 8-årig flicka hade lurats att gå in och lämna paketet på en polisstation i stadsdelen al-Midan i Damaskus. Flickan dödades och en polisagent skadades lindrigt, uppger nyhetsbyrån Sana.

Enligt polisen hade flickan övertalats av terroristerna att överlämna paketet och säga att hon hade kommit vilse och inte visste sin hemadress. Någon minut efter att flickan hade gått in på polisstationen exploderade bomben. Flickan avled omedelbart medan en polisagent skadades lindrigt.Evakueringen i Aleppo avslutad: 3406 milismän lägger ned vapnen

Vid sidan av den lilla grupp som fortfarande finns kvar i ett område i östra Aleppo har evakueringen i stort sett avslutats. Befrielsen av Syriens viktigaste industriella centrum har blottat att terroristerna ”levde ett liv i lyx” medan civilbefolkningen led.

Det menar general Sergej Rudskoj, chef för den Operativa Enheten för den ryska befälsstaben i Syrien. Denna har punktat upp de viktigaste händelserna de senaste dagarnas militära och sociala utveckling i Aleppo:
  •  Fler än 7 000 civila har återvänt till sina hem i staden.
  • 3 406 milismän har lagt ned vapnen. 
  • 3 056 milismän har fått amnesti och försatts på fri fot. 
  • De flesta civila och majoriteten av terroristerna har övergett de stadsdelar de kontrollerade. 
  • De ryska soldaterna avminerar det befriade syriska territoriet. 
  • Produktion och försörjning av el och vatten har återupptagits i flera stadsdelar i Aleppo.

Exklusiva affärer endast för terroristerna

General Rudskoj hävdade att de syriska trupperna påträffade i de befriade stadsdelarna ”affärer med produkter från utlandet som bara terroristerna och deras familjer konsumerade medan Aleppos befolkning led av undernäring”.

– Det är uppenbart att västländernas och de humanitära organisationerna inte har bråttom att skicka hjälp till Aleppo eftersom deras främsta mottagare inte längre finns kvar. De är heller inte intresserade av att hjälpa de civila, underströk den ryske militären.

– Trots att väst har hävdat att man “omedelbart” måste organisera tillförsel av förnödenheter och livsmedel till befolkningen i Aleppo, har till denna stund ingen av länderna eller internationella hjälporgan bistått med denna humanitära hjälp, uppgav Rudskoj.

USA vägrade att attackera det al-Qaedabaserade al-Nusra i allians med Ryssland, trots summariska avrättningar eller massakrer på civilbefolkningen som denna nu vittnar om efter att ha evakuerats från just de områden där al-Nusra regerade med terror.


Al-Qaedas militära nederlag i Aleppo och Väst´ lögner om ”civila offer”

Rudskoj berättade att USA ”med olika förevändningar” förkastade Rysslands förslag att driva ut terroristerna i al-Nusra (al-Qaeda i Syrien) från östra Aleppo. I stället genomförde Syrien och Moskva den uppgiften ”på egen hand”.

Politikerna i väst fick också en rejäl skåpa kritik av den höge ryske officeren och tillbakavisade påståendet om civila offer i befrielsen av Aleppo som “en uppenbar lögn”.

– Trots att Väst påstod att gatorna i Aleppo är fulla av lik från döda kroppar och att tusentals invånare gömmer sig i källarna, har de syriska militärerna eller representanterna för det Ryska Centret för Försoning i Syrien inte funnit en enda kropp.

Detta påstående har varit allmänt förekommande i all svensk press, inklusive i vänsterliberala veckotidningar.

Rudskoj påminde om att den ryska befälstaben fanns på slagfältet och får ”förstahandsinformation och inte via så kallade sociala nätverk eller webbportaler som terroristerna ansvarar för”.

Armén upptäcker förmodat tortyrcentrum i östra Aleppo

En enhet ur den syriska armén upptäckte i onsdags ett utrymme i en fastighet vad som kan vara ett tortyrcenter som användes av terroristerna i stadsdelen al-Jazmati i Aleppo.

Soldaterna visar i följande video svarta fanor, graffittis, maskiner och verktyg för att framställa ammunition. Det fanns även verktyg för att tortera fångar.Jublande scener vid Aleppos befrielse

Följande video är en av de första som togs efter Aleppos befrielse i onsdags och beskriver de glädjescener som utspelades, något som sällan visas i svenska medier.
Läs mer om massmediamanipulationen och de ”Vita Hjälmarna” från Anders Romelsjös webb:

I portalen ”Under mattan” kan vi läsa mer om ”hjälmarna”:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.