måndag 19 december 2016

Ryska elever skickar fyrtio ton leksaker till de syriska barnen och Kuba skickar mediciner. Vad skickar Wallström (s) och Strandhäll (s)?

De syriska barnen fem dagar innan jul och nyheten att ryska militärkadetter och ryska skolelever har skickat 40 ton leksaker till Syrien.


Ryska elever skickar fyrtio ton leksaker till de syriska barnen och Kuba skickar mediciner. Vad skickar Wallström (s) och Strandhäll (s)?

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-12-19 / Med mottot: “Från ryska till syriska barn”, skickade det ryska flygvapnet en specialtransport med 40 ton leksaker till Syrien.

Det var kadetterna på militärhögskolan i Moskva och eleverna på flera högstadieskolor i huvudstaden och ett antal andra städer som stod för insamlingen. På bara några dagar registrerade insamlingen hela 40 ton av leksaker. Det uppgav det ryska försvarsdepartementet i söndags.

Godis, presenter och skolmaterial samlades in. Innehållet har redan börjat att distribueras i Syrien till de syriska barnen. Överlämnandet sker i alla delar av Syrien under regeringskontroll.

“Inför julfestligheterna skickar de ryska barnen sina presenter till de syriska barnen och önskar dem fred och välmåga”, tillägger pressmeddelandet.

I detta sägs att en speciell sändning har gått till barnen i det befriade Aleppo och att det när som helst landar i Syriens viktigaste stad.

Efter att ungdomsenheten inom det ryska försvarsdepartementet tog det första initiativet, har kampanjen blivit nationell och spridits till mer än 20 regioner.

Sedan september 2015 skickar de uniformerade humanitär hjälp till Syrien.


Kubanskt vaccin och läkemedel till Syrien

Den andra försändelsen med kubanska läkemedel till det krigsdrabbade Syrien. När får vi se svenska regeringen göra det samma?


Nyhetsbyrån AMN:s spanska reporter i Syrien, Inna Garcia, uppgav att igår, söndag, anlände till Syrien mediciner och vaccinampuller från Kuba. Försändelsen har ett värde av 930.000 dollar och utgörs främst av 293.650 vacciner för behandling av meningit.

”Bakteriell meningit är en mycket allvarlig infektion, som kan drabba människor i alla åldrar med högst incidens hos nyfödda, barn och ungdomar samt äldre. Snabb och korrekt initial handläggning är avgörande för en god prognos och bör därför kännas till av alla läkare”, kan vi läsa på portalen ”Internetmedicin.se”. 

Kubanska läkemedel för barn

Presidenterna al-Assad och Raul Castro.
Den kubanska försändelsen är en del av ett avtal som undertecknades mellan Syrien och Kuba i april, i år. Avtalet ger Syrien möjligheter att importera andra för landet och folket viktiga läkemedel från de framstående kubanska läkemedelsföretagen.

Detta är den andra försändelsen av kubanska läkemedel som Syrien tar emot. Den förra försändelsen innehöll läkemedel mot fem olika överförbara sjukdomar som framför allt drabbar barn. För det befriade Aleppos barn och gamla är detta en välkommen nyhet. Behovet är enormt nu efter befrielsen.

Annika Strandhäll och Margot Wallström
När vi får vi höra av utrikesminister Margot Wallström och socialminister Annika Strandhäll att Sveriges regering ska skicka läkemedel och leksaker till Syriens barn?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.