torsdag 22 december 2016

“Krigslidandet i Aleppo” dokumenterades i. . . Egypten

Från det egyptiska inrikesministeriets Facebooksida där nyheten om hur kriget i Aleppo utspelas i en stad vid  Suezkanalen, medan de svenska och utländska medierna fortsätter att svälja och förmedla terroristernas propagandalögner. Att dessa lögner dessutrom används som källa av USA:s FN-ambassadör Sanntha Powers och Margot Wallström visar hur lågt det politiska spelet har sjunkit.


“Krigslidandet i Aleppo” dokumenterades i. . .  Egypten

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-12-22 / Det som skulle bli dramatiska scener med en tolvårig blodig flicka, ”offer för den syriska arméns brutalitet och det ryska flygets hänsynslösa bombningar av civilbefolkningen i Aleppo”, var i själva verket en bild från en plats vid Suezkanalen i . . . Egypten!

Det egyptiska inrikesministeriet har en Facebooksida och i den berättade agenterna om upprinnelsen till hur och varför de arresterade en grupp på fem personer. De togs på bar gärning när de filmade scener som de planerade att presenteras som ”lidandet i Aleppo”. I själva verket spelade de in ”rullen” i Puerto Said, en stad vid Suezkanalen i Egypten, hundratals mil från Aleppo.

Det är den spanske reportern Alvaro A. från nyhetsbyrån AMN som har studerat ministeriets berättelse från dess Facebooksida.

Från egyptiska bröllop till krigets Aleppo

Huvudrollsinnehavaren var tolvåriga Ragd som poserade och ”led” framför Mustafas videokamera. Till polisen sa filmaren att han vanligtvis fotograferar bröllop och andra mer uppslupna sällskap men att han hade fått andra idéer som det här med kriget i Aleppo.

– I ett samtal med de fem misstänkta, uppgav de att de hade filmat en serie scener som skulle publiceras i de sociala nätverken som verkliga händelser i Aleppo, sa inrikesministeriets presstalesman. Denne visade en video från gripandet och samtal med de misstänkta.

Huvudrollsinnehavaren tolvåriga Ragd framför det fallfärdiga egyptiska huset som ska demoleras av myndigheterna, men som skulle tjäna som kuliss för "lidandet i Aleppo"!


Rödfärg var blod

Scenen som var tänkt att publiceras “handlade om ett hus i Aleppo i ruiner. Men det var ett hus som de egyptiska myndigheterna hade beslutat att demolera för länge sedan.

”Blodet” på flickan kom från en burk vanlig rödfärg som hade strukits på flickan som stod där som ett oskyldigt offer med sin teddybjörn. Hennes bandage var falska och skylde inga skador.

Flickan och fotografen kände varandra sedan tidigare och hon anlände till platsen i sällskap med sin mor och tre män från staden.

Psykologisk krigföring

Kriget i Syrien kommer med all sannolikhet att bli föremål för studier av studenter på olika seriösa journalistfakulteter i världen som ett exempel på hur bilder och ord använd i den psykologiska krigföringen. Under nästan hela kriget har de enda källorna i västmedierna varit de sociala nätverken och speciella bloggar.

Med mycket få undantag har ingen av dessa källor kunna bekräftas. De gamla hederliga krigsreportrarna, som inte heller de var politiskt objektiva, har ersatts av ”mobiltelefonernas armé av reportrar”.

Med mikroskopiska undantag, har dessa varit varken objektiva eller neutrala utan språkrör och medier i tjänst hos främst det al-Qaedabaserade nätverket i Syrien, al-Nusra. Denna terroristorganisation, som av USA anklagas för att varit ansvariga för attentatet mot Wall Trade Center 11S, 2001, leder bland annat de ”Vita Hjälmarna”, finansierade av väst.

Hur många manipulerade och totalt irreala ”krigsscener” har spelats in utomlands och inte i Aleppo?

Exempel på hur "Hjälmarnas" aktivister är en och samma terrorister från al-Nusra, al-Qaedas militära nätverk i Syrien.


Exemplet Libyen

Vad vi i dag vet är att ”ockupationen av torget i Tripoli”, Libyens huvudstad, spelades in i Qatars huvudstad där ett liknande torg och byggnader monterades snabbt av kulisser med mera. Händelserna ”byggdes upp” i datorerna av specialister som CIA tog fram.

Resten är historia när Clinton&CIA skaffade fram vapen och utländska terrorister till staden Benghazi som fick omvärldens gillande för att störta regeringen Gadhaffi medan NATO bombade landet sänder och samman.

Det kallades för en ”humanitär invasion” som fick politiskt, materiellt och militärt stöd av Sveriges riksdag, bland dem vänsterpartiets riksdagsgrupp, med några hedervärda undantag.

I dag är Libyen återigen en stat och marknad för de multinationella oljebläckfiskarna med landets enorma olje-och sötvattenresurser där befolkningen terroriseras och massakreras av ”Västs utsända” krigare, bland dem ISIS.

Mordet på den ryske ambassadören och svenska mediers historieförfalskning

När den ryske ambassadören i Ankara mördades av en turkisk polis med förgreningar till de terrorister som bekrigar den syriska staten, skrev Aftonbladet, Dagens Nyheter och andra stora svenska medier, medvetet eller på grund av oblyg och pinsam historisk okunnighet, att det ryska flygplanet som sköts ned av turkiskt flyg 2015, sköts ned på turkiskt territorium.

För dessa mäktiga medier har händelsen, där den turkiske presidenten bad om ursäkt för nedskjutningen av det ryska planet över SYRISKT territorium, gått helt förbi.

USA:s intresse av att destabilisera Turkiet

Ambassadmördaren Haber Turk, som tillhörde polisens antikravallstyrkor fram tills kuppförsöket den 15 juli i år, har även andra förgreningar som borde väcka mediernas intresse, om det inte vore för de politiska förvecklingarna det kan orsaka.

För Haber Turk påstås nu även tillhöra FETÖ, Fetullahçı Terör Örgütü, Rörelsen Gülen som är en turkisk islamistisk terroriströrelse som leds av prästen Fethullah Gülen. Denne bor sedan 1999 i Pennsylvania, USA.

State Departement vägrade att utlämna Gülen till Turkiet efter kuppförsöket i juli. USA har inte sett med blida ögon på närmandet mellan Ankara och Moskva efter att bägge länderna har samarbetat i en politisk och humanitär lösning på kriget i Syrien, en händelse som bekräftades när Turkiet och Ryssland samarbetade för evakueringen av civila och terrorister från östra Aleppo.

Det är än så länge en hypotes, men det är möjligt att mordet på den ryske ambassadören är en del av en plan för att destabilisera Turkiet och på så sätt möjliggöra för terroristerna att fortsätta använda den turkisk-syriska gränsen för att föra in nya terrorister, vapen och underhåll till kriget i Syrien. Det ligger i USA:s intresse. Om State Departement i det avseendet använder sig av Fethullah Gülen visar det att bägge sidor har ett ömsesidigt intresse att destabilisera Turkiet. Ambassadmördaren Haber Turk kan ha varit en del i den planen, en ´duttig idiot´.

Mediernas politiska- och ägandeförhållandena

Som sagt, journaliststudenterna världen över har en oräknelig och ovärderlig studiekälla i hur stora etablerade medier med enorma ekonomiska resurser deformerar och manipulerar krigets skeende och utveckling i Syrien å det grövsta.

I den studien är det oundgängligt att inte samtidigt studera de politiska- och ägandeförhållandena hos dessa medier. Det brukar förklara varför medierna oftast hamnar i en politisk position som är snarlik den i Vita Huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.