lördag 10 december 2016

I en desperat aktion lyfter Obama på vapenembargot för att rädda terroristerna i SyrienI en desperat aktion lyfter Obama på vapenembargot för att rädda terroristerna i Syrien

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-12-10 / Det syriska utrikesdepartementet fördömde i fredags USA-presidentens beslut att häva vapenembargot för terroristerna som opererar i Syrien.

Enligt den syriska nyhetsbyrån SANA, som citerade en källa inom det syriska UD är Obamas beslut en definitiv bekräftelse på att USA stöder terrorismen i Syrien och försöker att förlänga kriget och den svåra humanitära krisen som kriget har medfört.

De syriska diplomaterna anser att det inte är ett överraskande beslut. För sedan kriget inleddes 2011 har USA hela tiden direkt eller indirekt försett terroristerna med vapen och annat stöd, ”via de regionala lakejerna”, som SAANA skriver. De vapendepåer som påträffats i Aleppo igår fredag, när terroristerna har övergett sina positioner inför arméns offensiv, bekräftar på ett övertygande sätt USA:s direkta stöd till mordmaskinerna i terrorns tjänst.

Den syriska sidan anser att hävandet av vapenembargot har som mål att höja stridsmoralen hos terroristerna som enbart i dag, lördag, kunde se hur 1200 av deras mannar kapitulerade och överlämnade sig inför den syriska arméns offensiv.

Den syriska källan anklagade USA och deras allierade för de krigsbrott och brott mot mänskligheten som deras mottagare av det militära och finansiella stödet har utfört mot civilbefolkningen i Syrien.

Syrien anklagar även USA och den koalition som har påstått ha haft IS som sin huvudfiende för att ha slagit sönder den syriska infrastrukturen i landet så som broar, järnvägar, vägar eller raffinaderier som det kommer att kosta gigantiska summor att återuppbygga.

Washington skickar ytterligare 200 soldater till Syrien. På vems begäran?Efter att USA nu har lyft på vapenembargot till terroristerna i Syrien, uppgav USA:s försvarsminister Ashton Carter att USA kommer att skicka 200 soldater till oljecentret vid staden Raqqa i norra Syrien. Regeringen i Damaskus anser att det är ett flagrant brott mot FN-stadgan och ett brott mot internationell rätt och internationella lagar.

Carter uppgav på en konferens i det fascistiska Bahrain att USA:s militära specialstyrkor inkluderar rådgivare och experter på explosiva ämnen. De 200 som nu anländer kommer att ansluta sig till den styrka på 300 militära specialstyrkor som redan finns i Syrien, mot Damaskus´ fördömande.

Förevändningen för att skicka in ytterligare 200 soldater från specialstyrkorna påstås vara att förstärka de lokala styrkorna och ta över kontrollen över Raqqa från IS.

USA:s försvarsminister Ashton Carter. Vem försöker han lura? USA lyfter på vapenembargot till terroristerna som står inför ett defintivt militärt pcuh politiskt nederlag samtidigt ger grönt ljus för att intervenra militärt i Syrien med arméns specialstyrkor. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.