lördag 10 december 2016

Fler än tusen terrorister har kapitulerat i Aleppo i dag

Den syriska armén verkar nu ha gått in i slutoffensiven om Aleppo. Deserteringarna och kapitulationer från terroristerna intensifieras medan västmakterna med USA, Canada och Storbritannien har drabbats av panik inför det slutliga nederlaget. Det sekulära Syrien vägrar underordna sig medeltida religiöst styre där USA och Saudiarabien drar i tåtarna.
Fler än tusen terrorister har kapitulerat i Aleppo i dag

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-12-10 / Fler än tusen rebeller från olika terroristfraktioner har i dag överlämnat sig till den syriska armén, uppger den spanska reportern Ina García från nyhetsbyrån AMN, på plats i Aleppo.

Terroristerna insåg att slaget var förlorat efter att de besegrats av den syriska armén och förlorat cirka 90 procent av sina ställningar i östra Aleppo. Rebellerna som överlämnade sig opererade i distrikten Bustan Al-Qasr och Sheikh Saeed.

Ett av de förslag som erbjuds rebellerna som kapitulerade i dag är att en amnesti ska tas i beaktande i händelse av att de inte har utfört något mord eller kidnappning av civila i Aleppo.

USA-rebeller

Större delen av de kapitulerade kommer från koalitionen Fatah Halab som innehåller grupper Harakat Nour al-Din al-Zenki och FSA, den så kallade Fria Syriska Armén, omhuldad av USA och EU och betraktad som ”moderat”.

I de bostadskvarter som terroristerna hade förskansat sig i och nu överger eller flyr från, påträffar den syriska armén stora vapendepåer. AMN rapporterade i dag om ett jättefynd av granater och raketer i den historiska delen av Aleppos Gamla Stan.

Det är dessa missiler och granater som bland annat avfyrades igår och idag mot de regeringskontrollerade områdena där de dödade flera civila och sårade andra.

USA och EU lyckades inte tillämpa den libyska manualen på Syrien. Desperationen ökar inför terroristernas nederlag och det reflekteras i de allt tätare förslagen från de nämnda länderna i FN:s Generalförsamling för att rädda terroristerna i Aleppo. Inte ett enda krav ställdes på dessa i resolutionsförslagen.


FN-resolution i tjänst hos vem?

Den syriske FN-ambassadören Bashar Jaafari kritiserade det resolutionsförslag som debatterades igår fredag och som hade författats av högerregimen Canada. Målet med panikresolutionen var att stoppa den syriska arméns defintiva befrielse av Aleppo och ge terroristerna andrum och möjligheter att få in underhållsmaterial och nya trupper i östra Aleppo. Förevändningen är som alltid “oro för civilbefolkningen”.

Men den oron avspeglas inte i slaget om Mosul, i Irak, där den irakiska armén har långt kvar innan staden, som kontrolleras av IS, blir befriad. Där bombade USA-flyget i torsdags civila och ett 20-tal av dessa dödades av bomberna medan ett hundratal skadades. Inga rubriker eller FN-debatter.

– Innan detta möte skulle sammankallas och förslaget till resolution presenteras, borde den kanadensiska delegationen och deras allierade ha lyssnat på de fruktansvärda berättelserna från tiotusentals civila som befriats och räddats av den syriska armén över de brott som terroristorganisationerna har verkställt under de senaste dagarna (i östra Aleppo).

Jaafari underströk att Syrien inte kommer att upplösas på grund av resolutionen:

– Jag vill försäkra de stater som stöder terrorismen i Aleppo att den syriska armén fram tills nu har befriat 93 procent av de områden terroristerna kontrollerade i Aleppo och att deras blodiga spel nu går in i på sluttampen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.