tisdag 13 december 2016

De sista terroristerna i Aleppo accepterar arméns vapenvila

I bussar transporteras nu delar av terroristerna från östra Aleppo efter att de accepterat att inlemmas i det civila livet. Sammanlagt har över 100.000 civila i östra Aleppo evakuerats under den senaste månaden trots att terroristerna har använt civilbefolkningen som mänskliga sköldar.
De sista terroristerna i Aleppo accepterar arméns vapenvila

Av Dick Emanuelsson

  • Mer än 700 terrorister ger upp i Aleppo
  • 1500 terrorister kapitulerar i Golanhöjderna


TEGUCIGALPA / 2016-12-13 / Medlemmarna i jihadistorganisationerna Jaysh al-Fatah (The Army of Conquest) och Fatah Halab (Aleppo Conquest) accepterade på tisdagen officiellt en överenskommelse som ger dem och civilbefolkningen möjlighet att lämna de belägrade områdena i östra Aleppo.

Inledningsvis hade ett förslag om vapenvila utlysts av armén som skulle ge civilbefolkningen möjlighet att evakueras vid sidan av de redan 100.000 civila som har evakuerats av armén från östra Aleppo.

Men delar av terroristerna vägrade släppa civilbefolkningen som fram tills nu har fungerat som mänskliga sköldar för terroristerna, och inte tvärtom så som Dagens Nyheters Clas Svahn med flera har hävdat.

Den syriska armén har ännu inte gått in i de få bostadsområden som terroristerna fortfarande håller, trots att några oppositionsaktivister har anklagat regeringsstyrkorna för att ha gått in i stadsdelarna Kalaseh och Bustan al-Qasr, uppger den spanska reportern Inna Garcia på nyhetsbyrån AMN i Aleppo.

”För några minuter sedan uppgav en militär källa till Al-Masdar att armén inte kommer att gå in i de nämnda stadsdelarna innan observatörer och oppositionen så tillåter det”, uppgav Garcia.

Den syriska armén har inlett en vapenvila på obestämd tid och kommer att förflytta större delen av sina truppstyrkor till andra frontavsnitt som östra Homs samt den södra delen av Aleppoprovinsen.

De kvarvarande terroristgrupperna i Aleppo har nu accepterat en vapenvila inför arméns totala belägring av de kvarvarande bostadsområdena.

Mer än 700 terrorister ger upp i Aleppo

Igår kapitulerade 700 terrorister i östra Aleppo och överlämnade sig och sina vapen till den syriska armén, uppgav det Ryska Centret för Försoning i Syrien i ett pressmeddelande.

“Sjuhundratjugoåtta (728) krigare från östra Aleppo har anslutit sig till den syriske presidentens dekret om amnesti under de senaste 24 timmarna. De har förflyttats till distrikt i västra Aleppo under regeringskontroll”, uppgav observatoriet i sitt pressmedelande.

Centret uppgav samtidigt att 13300 civila, av vilka 5831 är barn, har evakuerats från östra Aleppo.

[Video] 1500 terrorister kapitulerar i Golanhöjderna

Enligt nyhetsbyrån AMN:s reporter Inna Garcia gav 1500 terrorister upp inför den syriska arméns offensiv vid staden Kanaker, i närheten av Golanhöjderna och söder om huvudstaden Damaskus.

Delar av de 1500 FSA-medlemmarna.

De 1500 terroristerna kommer från den påstådda Fria Syriska Armén, FSA och alliansgruppen, den islamistiska gruppen Harakat Ahrar al-Sham. FSA har varit USA:s, EU:s och Turkiets omhuldade favoritgrupp, en så kallad ”moderat” terroristgrupp som bildats, tränats, beväpnats och finansierats av de nämnda länderna.

”Revolutionens” motorblock i bitar

Även den lilla trotskistiska rörelsen i Europa har trott och menat att FSA är den ”syriska revolutionens motor”, vilken definitivt nu har skurit i alla dess fysiska och politiska motorblock.

FSA bildades ursprungligen av ett litet antal höga syriska officerare som i tron att Nato skulle invadera Syrien, som krigsalliansen gjorde i Libyen, valde att hoppa av och förråda sitt folk som de vara satta till att försvara vid landets gränser. I stället gjorde de gemensam sak med de uppskattningsvis 200.000 jihadistkrigarna som anlände från 83 länder i världen för att bryta upp Syrien som den sekulära statsbildningen landet var innan krigets inledning 2011.

Nu accepterar och föredrar i stället dessa 1500 FSA-rebeller den nationella försoningsprocessen än en ”revolution” uppbackad av CIA, Kerry, Wallström och det svenska socialistiska partiets entusiaster. Avtalet ger kapitulanterna möjligheter att återvända till ett normalt civil.

För den syriska armén är denna kapitulation i Kanaker av stor vikt eftersom kontrollen av denna stad ger armén möjligheter till en öppning vid gränsen i Golanhöjderna, en strategisk knutpunkt när armén de kommande veckorna inleder en offensiv i närheten av Hader, ett samhälle vid gränsen till Israel.

Där har terroristerna haft stort stöd av den israeliska armén och dess flygvapen som flera gånger har attackerat den syriska armén när denna har attackerat terroristerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.