lördag 5 november 2016

Yazidisk sexslav hos IS berättar om sin fångenskap

Det här är det saudiarabiska tillämpandet av sin syn på Koranen och på kvinnan. På bilden kommande sexslavar hos terrororganisationen IS som Ryssland och den syriska armén bekämpar medan väst, å sin sida, säljer vapen till Saudiarabien som i sin tur fortsätter rusta och skickar 30.000 militärer till Syrien för att fortsätta kriget som USA inte vill avsluta. Vad gjorde vapenhandlaren Wallenberg på Löfvens&Wallströms statsbesök nyligen i Rihad?
Yazidisk sexslav hos IS berättar om sin fångenskap

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-11-05 / Den yazidiska kvinnan som heter Zainab berättade för den ryska nyhetsbyrån Sputnik om sina fasansfulla upplevelser som sexslav hos de islamistiska terroristerna i IS i både Irak som Syrien. Hon utsattes för fysisk tortyr och sexuella övergrepp först av en jihadist vid namn Abu Jaafar.

En av de yazidiska kvinnorna som våldtgs.
– I början hölls vi (i den irakiska staden) Tal Afar, därefter förflyttades vi till Mosul. Efter en tid transporterades vi till den syriska staden Raqqa. Men än en gång skickades vi tillbaka till Irak och jag såldes till en IS-rebell vid namn Abu Jaafar. Hans fru slog mig av svartsjuka, hon trodde att jag skulle ta hennes man från henne, säger Zainab.

Även andra fruar till IS-krigarna deltog i misshandeln och tortyren av IS:s sexslavar med samma orsak. Till och med sexslavarnas barn förgiftades av IS-kvinnorna varav flera mördades, enligt Zainab.

– En gång hängde de en liten flicka i fönstret på sitt hus.

Zainab såldes senare till en annan IS-krigare som dock inte förgrep sig på kvinnan. Anledningen är att hon led av allvarliga psykologiska trauman som ledde till allvarliga problem i hennes reproduktiva system.Självmord efter gruppvåldtäkt i medvetslöst tillstånd

– Jag lärde känna en yazidikvinna som inte stod ut med den upprepade tortyren och som sköt sig själv med en pistol. En annan kvinna som bara var 20 år begick självmord efter att en IS-krigare visade henne en video som hade spelats in medan kvinnan, i medvetslöst tillstånd, våldtogs av en stor grupp IS-terrorister.

IS är i huvudsak en saudiarabisk terroristorganisation men i den deltar även jihadister från ett stort antal länder. Men vem rustade upp denna terrororganisation med stridsvagnar, antitanksraketer och luftvärnsrobotar under loppet av bara några år?

I det svaret finns även orsaken till dagens krig i Syrien och Irak.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.