lördag 12 november 2016

Terroristerna i Aleppo skjuter klorgas från bostadsområden i Aleppo mot den syriska armén

Var finns larmrubrikerna i DN, GP eller påbuden från Sveriges Radio&TV om de upprepade gasattackerna i Syrien som utförs av Jihadistgrupperna? Mordet på sanningen finns högt uppe i den reella faktiska makten där medierna ser mellan fingrarna med sitt "sociala ansvar". På bilden en syrisk armésoldat som med ett enkelt munskydd tror han ska kunna skydda sig mot terroristernas giftgas.
Terroristerna i Aleppo skjuter klorgas från bostadsområden i Aleppo mot den syriska armén

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-11-12 / Jihadistkoalitionen Jaysh al-Fateh (Erövringsarmén, består av bl.a. al-Qaedabaserade al-Nusra m.fl.) genomförde igår fredag en attack mot den syriska armén i västra Aleppo, enligt nyhetsbyrån Al-Masdar Noticias som citerade en militär källa.

– Rebeller från Jaysh al-Fatah använde igår kväll klorgas mot Syriens armé i försök att hejda arméns framryckning under sitt angrepp mot Minián”, uppgav den militära källan.

Flera soldater i arméenheterna som attackerades omhändertogs och fördes till sjukhus efter attacken.

Det är den andra gasattacken på en månad där terroristerna använder sig av de förbjudna stridsmedlen i Aleppo.

 
En civil syrier avrättas av en av de 130 terroristgrupperna med legoknektar från 83 länder som för krig för att slå sönder det sekulära Syrien.

Fyra civila avrättas

Fyra civilpersoner avrättades i fredags av samma terroristgrupp som sköt granater med klorgas i Aleppo. De fyra anklagades för att vara kollaboratörer med den syriska regeringen, uppgav i dag lördag nyhetsbyrån AMN.

En av de fyra avrättade var en kvinna och avrättningarna ägde rum i provinshuvudstaden i Idlib.

Det var Jaish al-Fatehs verkställande emir, Abu al-Haret Shantoot, som informerade jihadistgruppens nyhetshetsbyrå Khatwa att de avrättade personerna hade anklagats för att samarbeta med den syriska regeringen och att de hade försett den syriska armén med koordinater med militära mål.

Emiren uppgav också att avrättningarna var offentliga och hade genomförts framför en folkmassa efter fredagsbönen.


Ultimatum till terroristerna

Syriens och Palestinas flaggor. Syrien har
utgjort ett konsekvent stöd i arabvärlden
till den palestinska befrielsekampen.
Syriens armé ger IS och al-Nusra (al-Qaeda) en månad på sig att lämna det palestinska flyktinglägret Yarmouk, i närheten av huvudstaden Damaskus. I annat fall kommer armén att inleda ett massivt anfall, uppgav på lördagen nyhetsbyrån AMN.

Ultimatumet kommer efter att jihadistgrupperna vägrar att hörsamma den vapenvila som Syrien och Ryssland införde i slutet av oktober.

IS kontrollerar omkring hälften av lägret medan den andra hälften i den nordliga delen av lägret är under den syriska arméns kontroll.

Armén har hittills avstått från att gå in i lägret i Yarmouk. I stället har armén gett Palestinas Befrielsearmé ”förturen” att återerövra flyktinglägret från fienden.

Den palestinska kolonin i Syrien som består av tiotusentals människor flydde till Syrien efter de sionistiska massakrerna 1948 i Palestina. Deras egna Palestinska Befrielsearmé strider på den syriska arméns sida mot den utländska legoknektsinvasionen av stridande från 83 länder, finansierade och uppbyggda av Saudiarabien som främsta allierad till IS och al-Nusra.

I bakgrunden finns USA som nyligen levererade enorma vapenkvantiteter till Saudiarabien.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.