måndag 21 november 2016

Terroristerna beskjuter Aleppo med klorgas och vit fosfor medan DN vill ha en flygförbudszon

Civila i Aleppo, offer för terroristernas användning ammunition med vit fosfor och klorgas.


Terroristerna beskjuter Aleppo med klorgas och vit fosfor medan DN vill ha en flygförbudszon

Av Dick Emanuelsson

En "autonom administration" i östra Aleppo kan jämföras med att stadsdelen Biskopsgården i Göteborg skulle få en ”autonom administration” upprättad och under kontroll av utländska legoknektstyrkor.

TEGUCIGALPA / 2016-11-21 / Under den senaste månaden har de islamistiska terroristerna i det belägrade östra Aleppo upprepade gånger beskjutit det övriga regeringskontrollerade Aleppo med klorgas. Så sent som den 12 november rapporterade flera nyhetsbyråer i mellanöstern att ”Terroristerna i Aleppo skjuter klorgas från bostadsområden i Aleppo mot den syriska armén”.

Både den syriska regeringen som det ryska utrikesministeriet uppmanade världen, och framför allt USA och dess allierade, att pressa sina ”moderata” terrorister att upphöra med den förbjudna krigsföringen. Men såväl regeringar som västmedierna varken sa eller publicerade nyheterna om klorgasbeskjutningen.

Under 23 dagar stoppade det ryska och syriska flyget sina bombningar av terroristställningar i östra Aleppo för att underlätta för de civila som ville lämna den östra delen att göra så. Den syriska regeringen erbjöd rebellerna fri lejd från Aleppo till staden Idlib med sina lätta vapen medan de tyngre skulle bli kvar. De terrorister som ville stanna kvar i staden med sina familjer och inleda ett nytt liv erbjöds också detta.

Terroristerna använder civilbefolkningen som mänskliga sköldar.


Minerade utgångarna och besköt civila

Terroristerna besvarade detta fredsutspel med att minera utfarten till var och en av de åtta ”humanitära korridorer” som den syriska armén och deras allierade upprättade i september-oktober. Samtidigt inledde terroristerna flera offensiver och försök att bryta belägringen av östra Aleppo, utan att lyckas. I stället ökade de den urskillningslösa beskjutningen av övriga Aleppo, bland annat med klorgasraketer.

Situationen har blivit så outhärdlig att civilbefolkningen har gjort flera försök till protester och uppror men har skoningslöst massakrerats i dussintals av terroristerna. Den senaste massakern ägde rum i lördags då 24 människor, varav flera barn, kallblodigt sköts ihjäl av terroristerna när de civila försökte förmå jihadisterna att släppa ut dem från östra Aleppo.

Terroristernas använder klorgas- och vit fosfor

Igår uppgav det ryska försvarsdepartementets språkrör Igor Konashénkov att “i distriktet 1070 i utkanten av de sydvästra delarna av Aleppo genomförde de ryska experterna en omedelbar analys av nio prover som tagits från fragment och jordprover vid nedslagningsplatsen för raketerna. Resultatet från analysen bekräftade klorgas- och vit fosfor i terroristernas ammunition.

Konashénkov uppgav att experterna från det Radiologiska, Biologiska och Kemiska Forskarcentret inom försvarsministeriet fortsätter att samla in bevis för terroristernas användande av kemiska vapen i Aleppo.

En syrisk reporter "beväpnad" med gasmask som skydd mot terroristernas beskjutning med klorgas.

Syrien förkastar Mistura sidospår om “autonomi för östra Aleppo”

Men medierna förnekar sig inte. I dag publicerar Dagens Nyheter en artikel med rubriken ”De värsta bombningarna jag sett på fem år” och använder CNN som källa. CNN å sin sida använder de så kallade ”Vita Hjälmarna” som källa och en person vid det föga originella namnet ”Ismail Abdallah”. Han säger: ”De här är de värsta bombningarna jag har sett under de senaste fem åren”.

Vad DN inte förtäljer är det faktum att inga oberoende medier verkar och arbetar i östra Aleppo eller för den delen inte i någon del av Syrien under ockupation av de utländska legoknektarna, vilket den legendariske journalisten Robert Frisk hävdar. Vad DN eller CNN heller inte informerar sina läsare och TV-tittare är att de Vita Hjälmarna utpekas som al-Qaedas ”MR-organisation”. Och det är just al-Nusra, al-Qaedas syriska gren som kontrollerar östra Aleppo.

En bekräftelse på Frisk´ påstående om att inga utländska oberoende journalister tillåts på terroristkontrollerade områden, kan CNN-journalisten illustrera. Han raporterade inte från östra Aleppo utan från turkiska Istanbul.

Biskopsgården under terroristernas ”autonoma administration”?

Gör följande tankeexperiment:

Staffan de Mistura föreslår den irakiska armén och den USA-ledda flygkoalitionen mot IS att erkänna den östra delen av Mosul, i Irak, som kontrolleras av IS och är belägrad av armén och det är en tidsfråga innan IS besegras militärt.

Det är i princip samma situation som råder i Syrien och Aleppo, som syrierna kallar för det syriska ”Stalingrad”.

Staffan de Mistura, FN:s sändebud i Syrien föreslog i förra veckan att en ”autonom administration” skulle bildas i östra Aleppo under terroristernas kontroll. Den syriska regeringen motsatte så klart förslaget och menade att det var ett nytt försök att skapa en ”Flygförbudszon” som senare blir ett brohuvud för en utländsk Natoinvasion kanske genom Turkiet.

I dagens Nyheters artikel i dag slår man et slag för samma förslag men ”värmer upp” läsaren först genom att citera al-qaedarepresentanten om ”värsta bombningarna på fem år”.

Den syriske utrikesministern Walid al-Moalem påpekade för Mistura att ett genomförande av förslaget är ett direkt “våldförande på den nationella suveräniteten”.

Det kan jämföras med att stadsdelen Biskopsgården i Göteborg skulle få en ”autonom administration” upprättad och under kontroll av utländska legoknektstyrkor.

– Vi har vid tre tillfällen skapat tre möjligheter för att de civila skulle kunna lämna Aleppo. Men terroristerna tillåter inte civilbefolkningen att överge (denna del av Aleppo) via de säkra ”korridorerna”, sa Walid al-Moalem i lördags under en presskonferens i Damaskus.

Franska, engelska och qatariska läkemedel till terroristorganisationerna

En enhet ur den syriska armén beslagtog en läkemedelstransport från terroristerna i samhället Wadi Athib, i provinsen Hama. Fordonet transporterade stor mängder med läkemedel till terroristerna i al-Nusra (al-Qaeda) och IS.

Fordonet beslagtogs i ett bakhåll av armén där chauffören dödades. Medicinerna kommer från Frankrike, Storbritannien och Qatar.

Den USA-ledda anti-IS-koalitionen bombar civila i Raqqa

Stridsflyg från den USA-ledda Internationella Koalitionen mot IS genomförde en ny massaker på söndagen då den syriska byn Salhieh, i provinsen Raqqa bombades.

Enligt lokala källor dödades tio civila när bombflyget attackerade en fabrik. Flera av de dödade var barn och kvinnor, enligt nyhetsbyrån Saana.

Källorna uppgav att flygattacken orsakade många skadade och enorm materiell förstörelse på hus och egendomar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.