tisdag 1 november 2016

Saudiarabien skickade 30 000 terrorister till Syrien som begår brott mot mänskligheten med Väst´ tysta medgivande

Enheter ur al-Qaedas syriska gren i Syrien, al-Nusra. De flesta är från Saudiarabien eller Turkiet men även från EU-länder.
Saudiarabien skickade 30 000 terrorister till Syrien som begår brott mot mänskligheten med Väst´ tysta medgivande

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-11-01 / Syrien är föremål för en gigantisk utländsk intervention med registrerat deltagande av jihadistiska legoknektar från 83 länder i världen. I landet opererar drygt 130 terroristgrupper som mördar för att förvandla det sekulära Syrien till ett islamistiskt Kalifat som inte har något som helst stöd i Koranen eller rättstrogna muslimer. Detta har den syriska regeringen förfäktat sedan krigets inledning men först nu börjar den internationella opinionen komma i kapp verkligheten.

Den irakiska armén rapporterade i dag tisdag att den har erövrat TV-huset i Mosul och delar av sydöstra Mosul. Den verkliga striden om staden har inletts. Det intressanta i krigsrapporterna är de samstämmiga uttalandena från de irakiska militärerna som gör gällande att IS till absolut största delen består av utländska legoknektar, en uppgift som den syriska regeringen hela tiden har förfäktat.

Legoknektarna kommer i huvudsak från arabspråkiga länder som Saudiarabien, den medeltida stat som Sveriges statsminister nyligen besökte i sällskap med direktörerna för svensk vapenindustri. Men det medeltida kungariket som hugger kroppslemmar av småtjyvar eller otrogna kvinnor är som bekant även ett kärt semestermål för det svenska kungahuset högsta potentater.

Det är detta land som Bofors och svensk krigsindustri har berikat sig och ökat utdelningarna till sina aktieägare. Pengar luktar som sagt inte, även om de är besudlade av blod. Att inte besöka Saudiarabien vore ett kapitalistiskt vansinne. Det kanske inte Löfven tänkte och än mindre deklarerade offentligt, men så påstås jargongen aktieägare sinsemellan gå.

Det saudiarabiska rättsväsendet i aktion.


Vietnam och Syrien

För oljegiganten i Mellanöstern för inte bara ett folkmordskrig med dagliga bombningar som bara kan jämföras med USA:s folkmordskrig i Indokina (Vietnam, Laos och Kambodja) på 1960- och 1970-talet. Då vräkte USA ut i genomsnitt 4.000 ton bomber från sina B52-or VARJE DAG. Ödeläggelsen var fruktansvärd men Nixons rådgivare, Henry Kissinger tog utan skrupler emot Nobelpriset i Oslo medan hans vietnamesiske förhandlingsmotpart Le Duc Tho tackade artigt nej. Kunde inte norrmännen skilja på orsak och verkan så kunde de behålla sitt i dag än mer slitna fredspris.

Men Saudiarabien ger klöver och vapen kan ”krängas”, som den omutlige dokumentärfilmaren Maj Wechselmann sammanfattade Löfvéns resa, särskilt när kriget i Syrien pågår med full styrka, sex år efter inledningen och där det saudiska kungahuset har investerat i 30.000 av sina terrorister som massakrerar civilbefolkningen. För i Pentagons och Riads ögon bör det inte finnas en sekulär stat i Mellanöstern, där kristna och muslimer kan leva sida vid sida, gifta sig och få barn. För så var Syrien innan interventionskriget 2011.

Barn som bombats och bränts av napalm, ett slags gelebränsle som inte går att slocka utan vidare. "Frihetens bålverk", kallade Folkpartiet och dåvarande svenska Högerpartiet USA.

Över en miljon vietnameser mördades av ockupationsmakten i USA:s folkmordskrig.


Saudiarabien och Turkiet ”exporterar” mest terrorister

– Det finns terrorister av vitt skilda nationaliteter. Saudiarabien ´exporterade´ 30.000 för att slåss mot regeringsstyrkorna. Det är det land med störst närvaro i den väpnade konflikten i Syrien, säger Naym hamad al-Ahmad, justitieminister i den syriska regeringen i Damaskus till nyhetsbyrån AMN. Han tillägger att efter Saudiarabien kommer Turkiet med 25.000 extremistelement på plats i Syrien.

Av dessa blev några gripna, andra likviderades av de syriska styrkorna på slagfältet. Ministern uppger att enligt deras kartläggning är det så många som 83 länder som är exportörer av terrorister. Där återfinns IS och al-Nusra, som nyligen kosmetiskt bytte namn till Fath al-Sham men likväl är al-Qaedas syriska filial i Syrien.

Enligt minister al-Ahmad står 7000 färdigutbildade terrorister på jordanskt territorium för att skickas över gränsen in i Syrien. De har utbildats i Jordanien av saudiska rådgivare och ska nu in i det sekulariserade Syrien för att döda dem som inte är troende sunnimuslimer i Riads anda. Det har naturligtvis inget som helst med verkligt troende muslimer eller med Koranen att göra, eller de som predikar fred och kärlek mellan människor, utan en förvrängd syn på livet.

Enligt andra källor finns 2700 tunisiska, 2000 algeriska, 800 från de forna sovjetrepublikerna, 350 kuwaitier, 1300 européer, 1100 indonesiska, 400 afganska och 4500 irakiska terrorister på syriskt territorium.130 terroristgrupper i vems tjänst?

I vems tjänst då? Och hur är det möjligt att USA anser att närmare 130 terroristgrupper i Syrien, som med vapen i hand slåss mot den syriska armén, är ”goda” rebeller”, eller åtminstone ”moderata rebeller”? som John Kerry påstår.

Det är först under det senare året som vissa delar av världssamfundet börjat att lyssna på vad den syriske presidenten Assad verkligen säger och intresset för att intervjua honom är i växande. Det är ett politiskt bakslag för Vita huset. Hade FN, EU och andra internationella organ lyssnat på varningarna från Syrien 2011 hade hundratusentals liv kunnat räddas.

Men medan Löfven, Wallström och kungaparet i sällskap med industrikapitalets hejdukar reser till Riad, slåss det syriska folket för sin och sin stats överlevnad, trots svenska vapen som kanske dyker upp på det syriska slagfältet, exporterat två gånger; från Sverige och Riad för att sättas in och användas av Saudiarabiens 30.000 betalda mördare i Syrien.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.