lördag 5 november 2016

Saudiarabien dömer en handikappad till halshuggning för deltagande i en fredlig protest mot regimen

En 23-årig handikappad nästan blind man ska halshuggas för att påstods ha attackerat polisen.
Saudiarabien dömer en handikappad till halshuggning för deltagande i en fredlig protest mot regimen

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-11-05 / Munid al-Adam, 23, dömdes igår till halshuggning. Orsaken påstås vara att ha “attackerat polisen” under en protest i en protest i östra delen av landet i slutet av 2011. Men Adam är nästan blind och döv på ena örat.

Al-Adam var alltså handikappad när han greps av polisen men är nu, efter den brutala tortyren han utsatts för, helt döv på det ena örat, rapporterar reportern Alvaro A. på nyhetsbyrån AMN.

al-Adams familj uppger att hans “erkännande” är framtvingat av den internationellt omtalade tortyr de politiska fångarna i Saudiarabien tvingas utstå.

Maya Fo.
– Fallet Munid Adam illustrerar de saudiska myndigheterna förnöjelse att ställa de mest utsatta personerna, inklusive unga handikappade mot väggen, sa Maya Foa, ordförande för organisationen Reprieve’s Death Penalty team.


– I likhet med många andra arresterades Munir för att förmodat ha deltagit i protesterna och ”erkände” under tortyr. Han blev slagen och som konsekvens av slagen förlorade han sin hörsel. Det är en skandal att Munir nu ska halshuggas för ett falskt erkännande som han senare har tagit tillbaka, tillade Maya Foa.

Saudiarabien i FN:s kommission för mänskliga rättigheter. . .

Saudiarabien återvaldes nyligen som ordförande i FN:s kommission för mänskliga rättigheter med säte i Genevé medan Ryssland förlorade sin plats, trots att landet leder den USA-stödda koaltion som bombar grannlandet Jemen sönder och samman och där 10.000 civila har dödats av de USA-tillverkade bomberna.

Barn som dödades av de saudiska bomberna i mitten av september när en begravning hölls i den jeminitiska huvudstaden.
Så såg stadsdelen ut i Jemens huvudstad efter att bomberna dödade 140 av gästerna på en begravning av offer för en tidigare saudiarabisk bombning. Men det belönades i stället för att fördömas av FN som återvalde Saudiarabien som medlem i FN:s kommission för de mänskliga rättigheterna. Vem begriper logiken och var finns den svenska regeringens och oppositionens fördömande av det saudiarabiska folkmordet?

Det är något av ödets ironi, att i Syrien har Saudiarabien 30.000 terrorister på plats som strider hos IS och al-Nusra (al-Qaedas syriska gren). Målet för dessa mordmaskiner är att införa ett medeltida jihadiststyre där alla utom sunnimuslimer förvandlas till döda eller slavar.

Ryssland å sin sida accepterade den syriska regeringens vädjan om hjälp för att stå emot den utländska interventionen av legoknektar från 83 länder, som de saudiarabiska, för att slå vakt om Syrien som en sekulär statsbildning, där kristna och muslimer levde fredligt och även gifte sig med varandra.

Valet till FN:s människorättskommission avspeglar de nya styrkeförhållandena i världen. Under tiden befrias allt fler områden i Syrien från dessa terrorister medan det svenska kungaparet, Löfven & Wallström och Wallenberg frotterar sig under statsbesök hos de saudiarabiska kungahuset som värdar.

Stefan Löfven tas emot av Riyadhs guvernör Faisal bin Bandar Al Saud.
Foto: Henrik Montgomery/Tt / TT NYHETSBYR N.
Svenske kungen tas emot av sina värdar inom den saudiska kungafamiljen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.