tisdag 29 november 2016

Natolandet Turkiet invaderar Syrien och provocerar en förlängning av kriget


När terroristerna nu går mot ett definitivt militärt nederlag i Aleppo bekräftar nu Erdoğan själv vem han stöder i interventionskriget mot Syrien.


Natolandet Turkiet invaderar Syrien och provocerar en förlängning av kriget

  • Erdoğan: “Turkiet har gått in i Syrien för att göra slöt på Assads styre” 
  • Syriens armé erövrar den första byn under FSA- och turkisk kontroll 
  • Terroristerna förkastade den syriska arméns erbjudande att ge upp
  • Putin skickar fältsjukhus till Aleppo


Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-11-29 / Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan uppgav idag tisdag att hans armé har gått in i Syrien för att göra slut på president Bashar al-Assads ”styre och skapa rättvisa för syrierna”. Invasionen av syriskt territorium är en dramatisk upptrappning av kriget. Bedömare anser att bakom invasionen står USA som med fasa sett att Vita Husets ”moderata terrorister” är på väg att besegras på det militära slagfältet i Aleppo och större delen av Syrien.

Den saudiarabiske prästen Abdulá
Muhaysni.
I söndags uppgav den saudiarabiske prästen Abdulá Muhaysni i en Tv-intervju att Turkiet borde invadera Syrien och slå ut den syriska armén och störta regeringen i Damaskus. ”Hur länge ska Turkiet tillåta att regimens (Assad) förtryck fortsätter”, klagade den saudiarabiske prästen som nyligen sanktionerades av USA:s Skatteverk för att vara en ”finansiär och anhängare av internationella terroristgrupper”.

Den saudiarabiska medeltidsregimen tillhör samma strömning av det Muslimska Brödraskapet som Erdoğan. Nu står det helt klart att de syriska anklagelserna om att det saudiarabiska stödet till al-Qaeda och IS samt den flora av utländska jihadistgrupper som krigar i Syrien via Turkiet är sanna. Flera turkiska socialdemokratiska parlamentsledamöter har anklagat Erdoğan för att ge aktivt militärt-och underhållsstöd till terroristerna samtidigt som mer än 5000 sårade islamister har fått sjukhusvård i turkiska sjukhus.

Egenfabricerad statskupp i juli

– Varför gick vi in”, frågade sig Erdoğan och fortsatte:

– Vi har inga intressen av att ta över syrisk mark. Målet är att överlämna kontrollen av jorden till dess verkliga ägare. Vi befinner oss där för att etablera rättvisa. Vi gick över gränsen för att avsluta de tyranniska Assad-styret, sammanfattade Erdoğan som av sin egen opposition anklagas för att ha genomfört en egen palatskupp för att rensa ut det sista av legal politisk opposition samt att intensifiera Ankaras folkmordskrig mot den kurdiska befolkningen i och utanför turkiskt territorium.

Han hävdade också att en miljon människor har dött, en siffra som aldrig tidigare har nämnts och som är en påfyllning med minst 600.000 personer. Inte ens de olika människorättsorganisationerna nämner denna svindlande siffra. FN:s Staffan de Mistura talar om 400.000 döda, vilket bara det är en fasansfull siffra som borde vara en tankeställare och varning inför ett nytt fullskaligt krig mellan två grannar.

Trots att Turkiet varit ett transitland för närmare 200 000 utländska jihadistlegoknektar och varit en försörjningsled för vapen av alla slag till terroristerna i Syrien, går interventionen av islamister från 83 länder  mot sitt slut. Inför den situationen återstår bara en regelrätt militär invasion av Natolandet Turkiet som hotar världsfreden.


Marionettarmén FSA i Erdoğan ledband

Han sa att den turkiska fascistregimen har haft tålamod men att den nu inte längre kan vänta längre.

– Vi var tvungna att gå in tillsammans med “FSA”, den Fria Syriska Armén, sa Erdoğan under ett möte i Istanbul.

FSA är den ”moderata terroristgrupp” som är en liten konstgjord sammanslutning av olika väpnade terroristgrupper i Syrien. Den stöds aktivt militärt och finansiellt av USA, EU och bland dem Sverige. Men trots den mest moderna vapenutrustning har den militära numerären varit mycket liten och det är det ljuset man nu ska se att Turkiet backar upp gruppen med stridsvagnar, artilleri och stridsflyg. ”Den Duttige Idioten” skjuts framför Natos och USA:s strategi att slå sönder Syrien som statsbildning.

En FSA-terrorist med ett TOW-gevär, ett pansarbrytande vapen tillverkat och exporterat av USA till den "moderata terroristgruppen".


Går in när terroristerna lider nederlag i Aleppo

När den turkiska armén gick in i Syrien i oktober, 2016, försäkrade Erdoğanregimen att den gjorde det med målsättningen att slå ut IS i norra Aleppo. Men det är uppenbart att så inte är fallet. Terroristerna är på väg att besegras i Aleppo och olika internationella maktorgan som Vita Huset, FN, Frankrike med flera talar om att den syriska armén måste upphöra med kriget vilket i klartext betyder att de inte vill att terroristerna ska lämna Aleppo.

Men Erdoğan har lika lite som USA bekrigat IS eller al-Nusra. I stället har kanonerna riktats mot FDS, Syriens Demokratiska Krafter som till stor del består av kurdiska miliser i närheten av gränsen.

USA spelar som vanligt med falska kort, vilket är mer eller mindre kutym i denna sorts situationer. Vita Huset har legat lågt den senaste tiden vilket inte betyder att de har varit inaktiva. Tvärtom. Nu får Turkiet rollen som invasionsarmé för att förlänga det oerhörda lidandet för det syriska folket. Det som terroristerna lyckades med i Libyen har de misslyckats med i Syrien. Nu återstår den öppna militära invasionen av den militära Natogiganten Turkiet. Det borde, om det fanns den minsta politiska moral hos EU-medlemmar som Sverige, förskräcka för det slås sönder freden i Europa och kan medföra krigsrisker med Ryssland och på lång sikt Nato som krigsallians.

Syriens armé erövrar den första byn under FSA-kontroll

Samtidigt som Turkiet provocerar fram en förlängning av kriget i Syrien, erövrade den syriska armén på måndagen samhället Azraq. Den låg under FSA-kontroll och backades upp av den turkiska regimen, uppgav nyhetsbyrån AMN på tisdagen.

Armén och dess allierade i den syriska folkmilisen RSN, det Syriska Nationella Motståndet har tillsammans med det Republikanska Gardet avancerat flyttat fram sina positioner och står nu fem kilometer från staden al-Bab.

RSN består av Brigaden Kafr Saghir Márties, en i huvudsak kurdisk och regeringsvänlig milisgrupp. Kurderna gick i spetsen nyligen i erövringen av Infanteriskolan i Aleppo. Enligt AMN är RSN en nyckelgrupp för att förbättra förbindelserna mellan den syriska armén och FDS, som leds av kurderna. FDS gav den syriska armen stöd när den intog samhället Azraq.

Kurdiska (RSN) och syriska armésoldater vid samhället Azraq som erövrades från de turkstödda FSA-rebellerna i måndags.


Terroristerna förkastade den syriska arméns erbjudande att ge upp

Igår måndag fick de islamistiska terroristerna en sista chans av kapitulera och överge det palestinska området Yarmouk, strax utanför huvudstaden Damaskus. Armén inledde bombningar efter att al-Qaeda (al-Nusra) och IS inte hade svarat på det en månad gamla erbjudandet.

Under de närmaste dagarna kommer armén och dess palestinska allierade att intensifiera sina anfall vid det palestinska flyktinglägret, sa en reporter på plats som citerades av nyhetsbyrån AMN. Pressen på terroriststyrkorna ökar för att befria detta område söder om Damaskus.

Operationerna utgör delar av en större insats för att befria utkanten av huvudstaden från jihadiststyrkorna. Attackerna har också inneburit att arméns har flyttat fram sina positioner i provinsen Guta.

Putin skickar fältsjukhus till Aleppo

Enligt nyhetsbyrån TASS uppgav Kremls presstalesman Dmitri Peskov på tisdagen att Vladímir Putin har beordrat det ryska försvarsministeriet att skicka mobila fältsjukhus till Aleppo med målet att ta hand om sårade och skadade civila i staden.

Försvarsministeriet kommer även att upprätta en klinik med plats för 100 sängar och sjukhusutrustning för behandling av barn i traumatologi. Sammanlagt kan kliniken ta emot 420 patienter per dag som övernattar i sina egna hem.

Vad kommer den svenska s-mp-regeringen att skicka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.