lördag 26 november 2016

Israel dömer två syriskor till långa fängelsestraff för protest mot att israeliska ambulanser transporterade två sårade terrorister

En sårad terrorist från al-Nusra (al-Qaeda i Syrien) tas hand om av israeliska soldater och ambulansperson för vidaretransport till israeliska militärsjukhus. Den sionistiska ockupationsmakten visar med sina aktioner på vems sida de står. Fram tills 2013 har 1300 sårade terrorister fått israelisk läkarvård. Vad säger det Israelvänliga Dagens Nyheter?


Israel dömer två syriskor till långa fängelsestraff för protest mot att israeliska ambulanser transporterade två sårade terrorister

  • Israelisk parlamentsledamot anklagar Tel Aviv för att stödja terroristerna i Syrien


Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-11-26 / En israelisk domstol dömde igår två syriska kvinnor till sju år respektive 22 månaders fängelse för att ha försökt stoppa en militärambulans som transporterade två sårade terrorister från al-Nusra, det syrienbaserade al-Qaeda-nätverket. Israel visade genom domen sitt till och med institutionella politiska och materiella stöd till de utländska terroristernas interventionskrig i Syrien.

De syriska kvinnorna är bosatta på den syriska Golanhöjden som den sionistiska ockupationsmakten håller sedan sexdagarskriget 1967 och som Tel Aviv, i strid mot FN-resolutioner, annekterade 1980.

Kvinnorna och bybefolkningen protesterade i juni 2015 mot att israeliska militärambulanser transporterade sårade terrorister till ett israeliskt sjukhus. De blockerade vägen där ambulansen körde, rapporterade i dag nyhetsbyrån Hispan-Tv som citerade syriska källor.

Amal Abu Saleh dömdes till sju år och åtta månaders fängelse och böter på 3000 dollar medan Bashira Mahmud dömdes till 22 månaders fängelse och 1000 dollar i böter.

Enligt den syriska nyhetsbyrån Sana grep israeliska säkerhetstrupper de två kvinnorna och 24 människor i byn Mayd al-Shams när dessa blockerade vägen och förhindrade att terroristerna kunde föras till de israeliska sjukhusen. Terroristerna, som hade skadats i strider med den syriska armén tillhörde Fath Al-Sham (före detta al-Nusra).

Den israeliska militärambulansen.


Israelisk parlamentsledamot anklagar Tel Aviv för terroriststöd

Den israeliske parlamentsledamoten (Knesset) Akram Hason, uppgav i en intervju i Kanal 2 i måndags att Israels väpnade styrkor inte bara vägrar att stödja druserna som är trängda i det syriska kriget. De även samarbetar med terroristgruppen Fath al-Sham (f.d. al-Nusra) som slåss mot den syriska regeringen.

I klartext:

Tel Aviv ger ett taktiskt militärt stöd till al-Qaeda, den terroristgrupp som bin-Laden ledde och som av USA anklagas för att ha genomfört terroristattackerna mot World Trade Center den 11 september 2001 som skörade mer än 3000 människors liv.

– Israels väpnade styrkor bombar militära mål hos den syriska armén vilket ger al-Nusra möjligheten att ockupera mark från de syriska druserna, uppgav Hason till den israeliska Tv-kanalen och tillade:

– Det är ingen hemlighet att den israeliska armén samarbetar med al-Nusra.

I sin Facebook förstärkte Hason sina anklagelser mot folkmordsregimen i Tel Aviv och skrev att den senaste vågen av israeliska attacker mot den syriska armén har som mål att öppna vägen för att al-Nusra erövrar mer territorium.

Den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu hälsar på en sårad terrorist på ett israeliskt militärsjukhus på det ockuperade Golanhöjderna.


Israels miljonstöd till sjukhusvård för terrorister

Precis som USA-administrationen har regimen i Tel Aviv som mål att destabilisera mellanöstern för att flytta fram sina egna positioner i regionen, enligt en politisk rådgivare till den syriske presidenten Assad. Golanhöjderna är på nytt scenario för spänningar sedan kriget mot statsbildningen Syrien inleddes 2011. Den israeliska regimen har upprepande gånger bombat syriska mål och i praktiken är det ett direkt stöd till den invasionsarmé av islamistiska legoknektar från 83 länder som sedan 2011 terroriserar och mördar i Syrien.

I februari 2015, alltså bara tre månader innan de byborna i byn Mayd al-Shams blockerade israeliska militärambulanser, publicerades bilder på den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu som hälsade på sårade terrorister på ett israeliskt militärsjukhus på det ockuperade Golanhöjderna.

I mars 2014 uppgav den lokala israeliska dagstidningen Yediot Aharonot att regimen i Tel Aviv, fram till det datumet, hade anslagit tio miljoner dollar i sjukvårdskostnader för sårade terrorister som transporteras från Syrien till Israel där de omhändertas av israeliska militärläkare.



1 300 sårade terrorister har fått israelisk läkarvård

Familjeanhöriga till de två syriska kvinnorna som dömdes till långa fängelsestraff i fredags anklagade den israeliska staten för ”fientligheter” och hävdade den legitima rätten att stoppa sårade terrorister som vill in på ockuperad palestinsk mark för att få israelisk läkarvård.

Israel har aldrig dolt sin sympati för de utländska terroristerna krigföring mot den syriska regeringen. Sedan krigets inledning har 1.300 sårade terrorister fått läkarvård på israeliska sjukhus.

Den israeliska dagstidningen Haaretz bekräftade i januari i år det breda stöd som Telaviv-regimen ger terroristerna i al-Qaeda.

I december 2015 uppgav den brittiska dagstidningen Daily Mail att Israel år 2013 hade anslagit cirka 13 miljoner dollar för läkarvård till väpnade terroristgrupper som sårats i krigets Syrien.

Vad säger DN, SVT eller Godmorgon Världen?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.