lördag 15 oktober 2016

Video: Terroristerna i Aleppo blockerar de humanitära korridorerna och hindrar civilbefolkningen från att ta sig ut. Syriens armé likviderar 15 terrorister i en hemlig tunnel i Aleppo

Aleppo, beläget nära den turkiska gränsen, en förutsättning för terroristernas införsel av vapen, manskap och militärt materiel för sitt krig i Syrien, intog halva staden i början av kriget 2011 och kontrollerar i dag en del av östra Aleppo, där uppskattningsvis 100.000 civila lever. De används som mänskliga sköldar av al-Qaedaterroristerna som vägrar att tillåta dem lämna den östra delen i de humanitära korridorer som upprättats. USA är mer oroliga för de kvarvarande terroristerna än om civilbefolkningen.Video: Terroristerna i Aleppo blockerar de humanitära korridorerna och hindrar civilbefolkningen från att ta sig ut

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-10-15 / I en kort videofilm som Murad Gazdiev, reporter från Russia Today (RT) tog i Aleppo i dag, lördag, illustreras hur skiljelinjen mellan östra terroristkontrollerade Aleppo och den regeringskonmtrollerade västra Aleppo ligger öde.
Videosekvenserna visar att där civilbefolkningen ska kunna ta sig ut för at tinte bli offer i kriget, där har jihadisterna blockerat med en 5-6 meter hög port.

Det är ett tillvägagångssätt som de islamistiska terroristerna tillämpar i majoriteten av de mänskliga korridorer som den syriska regeringen har upprättat mellan de två delarna av staden, rapporterar Ina Garcia från nyhetsbyrån AMN.

Gazdiev förklarar att majoriteten av de civila som han har intervjuat uppger att rebellerna inte tillåter att människorna fritt tillåts att lämna eller gå in i den östra delen av Aleppo.

Nästa video intervjuar en rad invånare i Aleppo i slutet av julio och producerades av RT.

Syriens armé likviderar 15 terrorister i en hemlig tunnel i Aleppo

 

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-10-15 / En enhet ur den syriska arméns ingenjörsstyrkor upptäckte i Aleppos historiska del en tunnel som terroristerna hade grävt, uppger Inna Garcia från nyhetsbyrån AMN. Igår fredag demolerades tunneln av dynamit och enligt armén dödades 15 terroristerna i tunnelraset.

En syrisk armésoldat bevakar ingången till den tunnel som arméns ingenjörstrupper upptäckte tunneln som grävts för att nå regeringskontrollerade områden. Men för 15 terrorister blev tunneln sin grav när tunneln sprängdes.

Under de senaste tre åren har terroristerna grävt en mängd underjordiska tunnlar för att komma fram till den regeringskontrollerade zonen i Aleppo.

Men islamisternas manöverradie minskar för varje timme i Aleppo och de kontrollerar bara en mindre del av den östra delen av Syriens forna industriella och historiska stad.

Arméns ingenjörsstyrkor fortsätter, enligt AMN, att söka efter tunnlar som kommer gå samma öde som tunneln som trupperna neutraliserade i dag till priset av 15 terrorister.