torsdag 13 oktober 2016

[Video]: “Hjältarna som försvarade sjukhuset al-Kindi i Aleppo mot terroristerna”

al-Kindisjukhuset FÖRE och EFTER att terroristerna körde fram två lastbilar fullastade med explosiva ämnen och sprängde sjukhuset i luften. Har DN och SVT/SR glömt?
[Video]: “Hjältarna som försvarade sjukhuset al-Kindi i Aleppo mot terroristerna”

 

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-10-13 / Videon och berättelsen under drygt sju minuter ger en totalt annorlunda bild av vem som beskjuter sjukhus i Aleppo och i Syrien än den gängse bilden som ges av västmedier.

Innan kriget 2011 var sjukhuset al-Kindi ansett som det bästa sjukhuset i Mellanöstern. I det behandlades patienter från hela Syrien och Libanon. Att försvara det var därför en förstahandsuppgift för de syriska armésoldaterna. Deras motstånd förvandlades till en legend, skriver nyhetsbyrån AMN.

Sjukhuset sprängs i luften av terroristerna.
I december 2013 lyckades jihadisterna från terroristgruppen 'Conquest of Aleppo'‎ (på arabiska Fatah Halab) ta över byggnaderna efter att ha sprängt två lastbilar fulla med sprängmedel framför sjukhuset [se video].

Dussintals soldater som hade försvarat sjukhuset under ett år massakrerades av de explosiva ämnena. Från vilket land kom dessa bomber?

Sjukhuset sprängs i luften av terroristerna.
Men andra soldater, som överlevde, fortsatte striderna mot terroristerna som efter åtta timmars hårda strider intog de söndersprängda byggnaderna. De överlevande sårade och uttröttade soldaterna avrättades av mordmaskinerna som leddes av en tjetjensk jihadistledare.

Men i september 2016 återtog den syriska arméns Republikanska Garde, som understöddes av palestinska Liwaa al-Quds, vad som i slutet av 2013 betraktades som otänkbart. I videon visas hur terroristerna spränger sönder vad som var det viktigaste sjukhuset i Mellanöstern i kampen mot cancern.

När får vi läsa om det från de Turkietbaserade reportrarna från Dagens Nyheter och CNN?

USA-stödda terrorister bombade lågstadieskola i Aleppo

TEGUCIGALPA / 2016-10-13 / De USA-stödda rebellerna FSA, den Fria Syriska Armén besköt i dag urskillningslöst lågstadieskolan al-Tai i västra regeringskontrollerade Alepo. Fyra barn som befann sig i lektionssalen dödades av raketerna medan fem sårades.

Ett av de fem sårade barnen från lågstadieskolan al-Tai i Aleppo.


Uppgiften kommer från fältreportern Kinana Alloush och citeras av nyhetsbyrån AMN. Hon hävdar att FSA besköt skolan och bostadsområdet som är tätt befolkat. Enligt Alloush sårades ytterligare fem barn och fördes till det lokala sjukhuset för behandling i västra Aleppo.

Lågstadieskolan al-Tai är beläget i distriktet Suleimaniyeh som hyser en av de största armeniska befolkningsgrupperna i Syrien.

Ett annat civilt offer i den tättbefolkade stadsdelen som i huvudsak bebos av befolkningsgruppen armenier som föll offer för FSA-terroristernas raketer som levererats av USA till den "moderata rebellgruppen".


Syrien var innan interventionskriget 2011 en sekulariserad stat där olika befolkningsgrupper och religioner levde sida vid sida. Det är den staten som USA och deras 138 ”moderata” terroristgrupper under fem års krig har försökt slå sönder.

I vilket och vems syfte?

FSA tar emot finansiell och militär vapenhjälp från USA och Turkiet. USA levererar bland annat TOW-kanoner som slår ut stridsvagnar. USA talar nu om att förse sina ”moderata” rebellgrupper med luftvärn för att skjuta ner syriska och ryska stridsplan som med framgång bekämpar terrorismen i Syrien.

FSA förfogar över de USA-producerade TOW-raketerna, de som slog in i västra Aleppo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.