onsdag 5 oktober 2016

USA-senator protesterar mot USA:s lögner om Aleppo

Den republikanske senatorn Richard Black säger sig vara trött på hur västmedierna manipulerar och direkt ljuger om verkligheten i krigets Aleppo där terroristerna hålls om ryggen medan de krafter som verkligen bekämpar jihadisterna förtalas.
USA-senator protesterar mot USA:s lögner om Aleppo

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-10-05 / Den republikanske senatorn Richard Black tillbakavisar sin egen regerings och Pentagons vad han kallar för lögner om utvecklingen av kriget i Syrien i allmänhet och Aleppo i synnerhet.

– Om vi läser den västerländska pressen, så byggs det upp en stark känsla av att i Aleppo bekämpar regeringsstyrkorna och de ryska styrkorna civilbefolkningen. Extremister som finns i staden nämns överhuvudtaget inte alls, säger Black som nyligen besökte Syrien.

Han menar att medierna och de västerländska regeringarna måste öppna ögonen för att se vad som verkligen pågår i Aleppo. Som exempel tar han det faktum att bara en åttondel av civilbefolkningen befinner sig under kontroll av terroristerna i den av al-Qaedabaserade grenen Fath Al-Sham (f.d. Al-Nusra) östra zonen i Aleppo. Under fredsförhållanden levde här 250.000 människor men Black kalkylerar att nu är det bara 80.000 som är kvar. Resten har flytt under Jihadisternas terror. Men västmedierna fortsätter hävda att det lever en kvarts miljon invånare här.

– Det är helt otroligt. Västmedierna beskrev en liten pojke som överlevde striderna med sitt ansikte höljt i damm. Men de talar inte alls om terroristernas urskillningslösa attacker i Aleppo.

Befälhavare för terroristgruppen al-Nusra (al-Qaeda i Syrien). John Kerry vägrar konsekvent bekämpa denna grupp såväl i Aleppo som i övriga Syrien. Däremot bombar USA-flyget den syriska armén i stället för IS.


Terroristerna beskjuter flyktingarna

Han tillbakavisar också Washingtons uppmaning om att upprätta en vapenvila för att förnödenheter ska kunna levereras till de områden som kontrolleras av terroristerna. Han gör jämförelsen med de områden som ockuperades av Hitler och den tyska nazistarmén under det andra världskriget.

I stället försvarar han den syriska regeringens beslut om att upprätta flera humanitära korridorer i vilka de civila som vill kan lämna den östra zonen och “tas om hand i de flertal flyktingläger” som regeringen i Damaskus har upprättat i samarbete med den ryska insatsstyrkan.

Den åtgärden, säger Black, skulle gynna civilbefolkningen om terroristerna skulle tillåta det. Men al-Nusraterroristerna dödar civila som försöker ta sig in i dessa korridorer för att slippa krigets och terrorns helvete i den östra zonen av Aleppo.

Vilka är Kerrys ”Moderata rebeller”?

Den republikanske senatorn sammanfattar med att den enda lösningen för den humanitära krisen i Aleppo är att utöva påtryckningar mot de så kallade ”moderata rebellerna” och de länder som stöder dessa som USA, Saudiarabien eller Qatar.

Men John Kerry, som ofta använder detta uttrycket har ännu inte klargjort vilka som är ”moderata” och renläriga terrorister. Det enda han har krävt av Damaskus och Moskva är ett stopp för den militära offensiven mot de sista terroristnästena i Aleppo. Det är uppenbart att han fasar mer för en militär seger mot al-Nusra och den allians som allt mer går mot ett militärt nederlag än att civilbefolkningen i Aleppo ska kunna lägga sig på kvällen utan att riskera att utsättas för krigets fasor.

Terroristerna saboterar vattenförsörjningen i hela Aleppo

Enligt nyhetsbyrån AMN genomförde terroristkommandon sabotage mot vattenförsörjningen i Aleppo på tisdagskvällen. Sabotaget har inte bara drabbat vattenförsörjningen i den östra terroristkontrollerade zonen av Aleppo utan även i hela Aleppo, rapporterar AMN.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.