onsdag 5 oktober 2016

USA-koalitionens bombflyg dödar 20 och skadar 40 civila i Aleppo

USA-koalitionens bombflyg dödar 20 och skadar 40 civila i Aleppo

 

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-10-05 / I dag onsdag dödades 20 civila medan 40 skadades när den USA-ledda koalitionens stridsflyg bombade byn Thelthana i al-Bab-distriktet i Aleppoprovinsen, 50 kilometer från provinshuvudstaden Aleppo.

Enligt lokala källor, som citerades av den syriska nyhetsbyrån Sana, orsakade bombningarna stora materiella skador på bostadshusen i centrum av byn. Många av dessa härbärgerade dussintals flyktingfamiljer som hade flytt från området norr om Aleppo där terroristerna i IS opererar.

I stället för dessa mordmaskiners terror mötte de i stället döden från USA-planens bomber.

USA:s upprepade ”misstag”

Detta krigsbrott är bara ett i raden av massakrer som utförts av Washington och deras allierade i den ”Internationella Koalitionen”, en grupp bestående av ett 60-tal av världens mäktigaste stater. Koalitionen opererar illegalt, helt på eget bevåg, utan stöd från varken FN:s Säkerhetsråd eller den syriska regeringen.

Denna koalition massakrerade hundratals civila syrier i Manbey och andra byar i Aleppoprovinsen förra året så som al-Ghandura, Tukhan al-Kubra och Dabek. De är belägna norr om Aleppo och bombningarna utfördes med förevändningen att slå mot IS.

USA-koalitionen bombar syriska armésoldater och dödar 80 av dessa och sårar 100 i stället för att bomba IS:s ställningar i Deir Ezzor.


Bombade syriska armésoldater, inte IS

Förra månaden, när den syriska armén hade tagit initiativet och stod i begrepp att utdela ett dödligt slag mot IS i den strategiska staden Deir Ezzor, bombades de syriska armésoldaterna under en timme av USA-koalitionens stridsflyg. Ett 80-tal soldater dödades av bomberna och hundra sårades. En timme senare attackerade IS de resterande armésoldaterna och erövrade strategiska positioner vid Deir Ezzors flygplats, tack vare USA-bomberna.

Förra veckan bombade samma koalition fyra viktiga broar vid floden Eufrat. Det är en av raden av bombningar av den syriska infrastrukturen som verkar ha som mål att försinka de syriska arméstyrkorna frammarsch och offensiv mot terroristernas positioner.

USA-planen har även som mål att slå sönder Syriens ekonomiska pulsåder som är oljeförsörjningen och landets oljeraffinaderier. I vems intresse?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.