torsdag 6 oktober 2016

USA-koalitionen bombar ännu en gång anti-IS-soldater av ”misstag” samtidigt som jhihadistmotståndet i Aleppo börjar kollapsa

Det blir allt vanligare att USA-planen bombar "fel fiende".
USA-koalitionen bombar ännu en gång anti-IS-soldater av ”misstag”. Samtidigt börjar jhihadistmotståndet i Aleppo kollapsa

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-10-06 / Den USA-ledda Internationella Koalitionen mot IS bombade och dödade tjugo milissoldater från den sunnimuslimska irakiska ursprungsbefolkningen Hash al-Ashayeri, enligt nyhetsbyrån AMN, som citerade den irakiska webbportalen Rudaw.

Milismännen hade tillsammans med den irakiska armén befriat staden Al-Qayara från IS för en månad sedan. Al-Qayara är beläget 50 kilometer från IS:s högkvarter, staden Mosul och milismännen befann sig i samhället Kharaeb Jabir, öster om Al-Qayara när de utsattes för de mördande bomberna från USA-planen.

Staden Al-Qayara när den befriades av den irakiska armén och deras allierade i Hash al-Ashayeri som en månad efter befrielsen från IS bombades av USA-koalitionens flyg.


Raden av ”USA-misstag” som välsignas av IS

Den USA-ledda bombkoalitionen dödade den 18 september 80 syriska armésoldater och sårade ett hundratal när de utsattes för USA-bomberna. Den syriska armén hade ryckt fram betydligt och stod i begrepp att inta flygplatsen i den strategiska staden Deir Ezor som stod under IS:s kontroll. Efter USA-bombningarna attackerade IS och återtog de förlorade ställningarna utan att USA-planen agerade.

Igår onsdag dödades 20 civila medan 40 skadades när den USA-ledda koalitionens stridsflyg bombade byn Thelthana i al-Bab-distriktet i Aleppoprovinsen, 50 kilometer från provinshuvudstaden Aleppo. De civila var flyktingar som hade flytt undan IS:s terror i Aleppo.

En syrisk armésoldat i Aleppo i strider som påminner om dem gata för gata i slaget om Stalingrad under andra världskriget mot den tyska fascistarmén.


Pulveriserade jihadistställningar i Aleppo

Den syriska armén och ryskt bombflyg har de senaste dagarna pulveriserat jihadistställningar i Aleppo. Armén krossade islamisternas försvarsställningar i det strategiska distriktet Bustán al-Basha i Aleppo i dag torsdag. Mer än 30 rebeller dödades i striderna.

Enligt den syriska nyhetsbyrån Sana är Bustán al-Basha en “plattform mitt i Aleppos hjärta varifrån framtida militära operationer kan verkställas. Om regeringsstyrkorna fortsätter i den hittillsvarande rytmen förväntas jihadiststyrkorna snart kollapsa på grund av det oerhörda militära trycket från flera punkter.

Terroristmissiler dödar åtta

Desperationen från terroristerna i Aleppo uttrycks nu i forma av desperata beskjutningar av de regeringskontrollerade områdena i Aleppo, som i stort sett utgörs av hela staden med undantag för den östra delen och enstaka fläckar på kartan.

Enligt Aleppopolisen dödades åtta civila medan 58 skadades efter att jihadisterna öppnade eld med raketer i Aleppo. Många av de skadade befinner sig i ett kritiskt tillstånd varför dödsantalet kommer att stiga. De beskjutna stadsdelarna är al-Yamiliya och al-Sleimaniya.

Raketerna avlossades från den östra delen av Aleppo i Aleppo som kontrolleras av terroristerna i al-Nusra och Nur Addin Zenki.

Om offren för terroristernas urskillningslösa beskjutningar med raketer och stridsvagnar mot civilbefolkningen hörs det sällan någonting om i västmediernas rapportering. Men de existerar, som mannen på bilden som skadats av raketerna som avfyrades från den östra terroristkontrollerade zonen i Aleppo.


USA-stödda rebeller i Syrien deserterar till al-Qaeda

Kommunikén.
En bataljon av rebeller som tillhörde terroristgruppen Suqour al-Jabal (Bergsörnarna) valde igår att desertera och ansluta sig till Jabhet Fateh al-Sham, f.d. al-Nusra, den syriska grenen av al-Qaeda. Bataljonen sa i ett uttalande att den anslöt sig till al-Nusra för att fortsätta slåss mot den syriska regeringsarmén.

Suqour al-Jabal ingick i FSA, den USA-stödda Fria Syriska Armén, finansierad av Qatar och tränad av USA och Turkiet.

Beslutet togs enligt presskommunikén efter att Suqour al-Jabal hade gått ihop med Division 13, en annan USA-stödd terroristgrupp som opererar i den nordvästliga provinsen Idlib.

Såväl Suqour al-Jabal som Division 13 tar emot de USA-producerade antitanksraketerna BGM-71 TOW för att bekämpa den syriska armén. 

En USA-producerad antitankgevär BGM-71 TOW som terroristerna i Syrien förfogar över.

 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.