måndag 17 oktober 2016

Terroristerna avrättar tio civila i Aleppo som försökte fly från den östra delen

Under september månad avrättade al-Nusra 26 civila som försökte fly från den östra terroristkontrollerade zonen i Aleppo. Den 15 oktober avrättades ytterligare tio civila. Det brådskar att befria civilbefolkningen från terroristerna. Men USA och väst vill i stället ge islamisterna ett andrum genom att kräva av Syriens armé att den inställer alla krigsoperationer mot jihadisterna.
Terroristerna avrättar tio civila i Aleppo som försökte fly från den östra delen

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-10-17 / När 30 civila försökte ta sig ur den östra terroristkontrollerade zonen i Aleppo den 15 oktober men tio av dessa greps och avrättades, uppger reportern Inna García från nyhetsbyrån AMN, stationerad i Syrien.

Uppgifterna lämnades i dag måndag av generallöjtnant Serguéi Rudskoj, chef för den ryska befälstabens operativa ledningsgrupp.

Han tillade att den östra delen av Aleppo kontrolleras av al-Nusrafronten, del al-Qaedabaserade grenen av den internationella terrorismens emblematiska grupp med rötter i Saudiarabien.

Rudskoj uppgav att den så kallade ”moderata oppositionens” beväpnade grupper ”agerar framför allt under befäl från al-Nusra”.

– Alla som försöker fly [från den östra delen] skjuts omedelbart.

Situationen för de civila i de bostadsområden som kontrolleras av terroristerna i Aleppo är kritisk. Förra månaden rapporterades om 26 mord på civila som försökte fly undan terrorn från extremisterna i samma förhållande som avrättningarna av de tio den 15 oktober.

Jihadisterna har dessutom blockerat majoriteten av de humanitära korridorer som den syriska armén har upprättat i Aleppo. I fredags visade RT:s reporter Murad Gazdiev, en video som illustrerade blockaden.

Intensifieringen av attackerna i östra Aleppo har de senaste veckorna orsakat hundratals döda och skadade, enligt FN. Staffan de Mistura, FN:s sändebud i Syrien, föreslog att islamisterna i östra Aleppo ger upp området och går med på att förflyttas till en annan region där de kan förenas med sina stridskamrater. Ryssland och Syrien accepterade förslaget medan al-Nusra, USA, Frankrike och Storbritannien förkastade förslaget i FN:s säkerhetsråd.

I stället krävde de sistnämnda länderna med John Kerry i spetsen att Syrien och Ryssland skulle ställa in sina operationer mot terroristerna i Aleppo under falska förespeglingar om den humanitära situationen.

Avrättningarna av civila som vill ta sig ur östra Aleppo visar att islamisterna använder sig av de civila som mänskliga sköldar.Syriens armé intar flygbas söder om Aleppo

AV DICK EMANUELSSON

Segerrusiga syriska armésoldater efter åter-
erövrandet av flygbasen.
TEGUCIGALPA / 2016-10-17 / Den syriska armén med stöd av Hizbollah tog över en flygbas söder (nordväst) om Aleppo som fram tills i dag, måndag var under kontroll av terroristgruppen Yeish al-Fateh (Erövringsarmén), enligt nyhetsbyråan Al-Masdar News.

Enligt AMN attackerades jihadisterna efter att armén och deras allierade hade genomfört ett överraskande bakhåll där ett antal av jihadisterna stupade.

Som ett resultat av attacken lyckades regeringsstyrkorna ta över kontrollen över flygbasen och en strategisk höjd vid huvudvägen som går fram till samhället Khan Tuman.Fem tusen terrorister från IS tränas på läger i den turkiska staden Gaziantep

 

AV DICK EMANUELSSON

Eren Edrem från det socialdemokratiska
partiet i Turkiet.
TEGUCIGALPA / 2016-10-17 / Den turkiske parlamentsledamoten Eren Erdem, från det Republikanska folkpartiet, avslöjade i dag att terroristerna i IS har flera militära träningsläger i staden Gaziantep i södra Turkiet. Uppskattningsvis 5000 terrorister befinner sig i lägren.

Dessa läger, sa Erdem i den turkiska tevekanalen Halk TV, tar emot personer som drillas militärt och får undervisning i explosiva ämnen och vapen för att utföra terroristattentat. Han uppgav att han foton som bevisar anklagelserna mot den turkiska regimen som tidigare också har anklagats för att köpa olja som levereras av IS från syriskt territorium.Delar av den turkiska opinionen anklagar regimen Erdogan för att terrorismen har expanderat i Turkiet och för att ge olika terroristgrupper möjligheter att ta sig in i Syrien från turkiskt område och för att även ta emot sårade terrorister.Hizbollahs kommendant i Aleppo dör i explosión


Hizbollahmilisens militäre kommendant i Aleppo, Hatem Hamada, dödades när en nergrävd sprängladdning exploderade vid en motoffensiv från terroristerna i södra Aleppo. Uppgiften publicerades av Terror Monitor.

Hatem Hamada, även känd som Haj Ala, ledde flera viktiga offensiver mot de islamistiska terroristgrupperna i Syrien. I Aleppo har Hizbollah och palestinska miliser deltagit som allierade till den syriska armén i återerövrandet av den tidigare vackra industristaden Aleppo.
Fyrtionio terrorister dödades i Aleppoprovinsen

En al-Nusraterrorist avrättar gripna syriska
soldater i Aleppo när al-Nusra kontrollerade
stora delar av staden. Terroristerna bryter
mot alla slags internationella avtal och
konventioner.
Under de senaste 24 timmarna har den syriska armén nedgjort 49 terrorister i nordöstra Aleppo, uppgav på måndagen den syriska nyhetsbyrån Saana.

En militär källa uppgav att arméenheter genomförde intensiva operationer mot positioner och koncentrationer mot terroristerna i stadsdelarna Sheikh Saed och al-Ueyah, i den nordöstra delen av Aleppo.

Militären uppgav att terroristerna inte bara led stora fysiska förluster utan även förlorade både pansarfordon och artilleripjäser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.