fredag 14 oktober 2016

Syrien: Överste från FSA torterades och avrättades av sina egna när han sökte försoning med Syriens armé

Överste Zaidan Nesairat, avrättad av sina egna.
Syrien: Överste från FSA torterades och avrättades av sina egna när han sökte försoning med Syriens armé

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-10-14 / Överste Zaidan Nesairat torterades tills han avled av sina egna i FSA. Det uppgav på fredagen Syriens Nätverk för de Mänskliga Rättigheterna i ett pressmeddelande.

Nesairat var överste i FSA, den Fria Syriska Armén, en av ett hundratal terroristgrupper som stöds av USA ekonomiskt och militärt, uppger reportern Inna García från nyhetsbyrån AMN.

Människorättsnätverket uppger att Nesairat försökte inleda förhandlingar med myndigheterna och armén i provinsen Daraa. Målsättningen var att uppnå en överenskommelse om försoning för staden Ibtaa, i sydvästra Syrien efter att armén hade befriat staden Sheikh Miskeen i Daraa för ett år sedan.

Ahmad al-Owdah, bödeln i FSA
Överstens familj och andra fraktioner inom FSA kräver nu att Ahmad al-Owdah, ledaren för Bataljon Sand al-Horan, som ingår i FSA, ska gripas och ställas inför rätta för den summariska avrättningen.

Flera desertörer och officerare från FSA har också fördömt avrättningen i en kommuniké.

Ahmad al-Owdah vägrade att överlämna kroppen av den mördade översten till hans familj.

FSA tar emot TOW-pansargevär som förstör stridsvagnar. Enligt de senaste rapporterna kommer USA även att förse sina ”moderata rebeller” med luftvärnsmissilerna Stinger, samma vapen som USA försåg bin-Laden och al-Qaeda i Afghanistan. Resten är historia som de anhöriga för offren i Wall Street Center väl känner till.

I Daraa överlämnade sig den senaste veckan över tusen rebeller till Syriens armé för att nu börja ett normalt civilt liv. Deserteringarna har ökat dramatiskt den senaste tiden samtidigt som överenskommelser med armén har ingåtts på andra platser där kontrollen av territorier som hållits av terroristgrupper nu övergår till de civila myndigheterna.

En FSA-terrorist avlossar sitt USA-levererade pansargevär TOW.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.