fredag 14 oktober 2016

Rebellerna överlåter kontrollen till Syriens armé över två av de viktigaste förorterna i Damaskus

1200 islamister tvingades iväg (förflyttas i bussar) av den militära pressen från Syriens armé men också från civilbefolkningen som hade fått nog av terrorn från USA:s "moderata rebeller" i två av Damaskus viktigaste förorter.
Rebellerna överlåter kontrollen till Syriens armé över två av de viktigaste förorterna i Damaskus

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-10-14 / I fredags morse kapitulerade jihadisterna i de två strategiska förorterna Hama och Qudsiyah i Damaskus och överlämnade kontrollen över dessa till Syriens armé, uppger reportern Inna García från nyhetsbyrån AMN.

Men det är inte enbart på grund av det militära trycket från armén. Garcia rapporterar att för två veckor sedan, inledde invånarna i de två förorterna sina protester mot rebellgruppernas terror och krävde att de skulle inleda förhandlingar om försoning med armén för att få slut på stridigheterna i dessa distrikt.

Dessa påtryckningar gjorde att de 1200 beväpnade islamisterna kom överens med huvudstadsguvernören om att överlämna kontrollen till de civila och militära myndigheterna. De kommer nu att eskorteras av armén i bussar till provinsen Idlib, dit de begärde att få förflyttas.

Den förkrossande majoriteten av civilbefolkningen kommer att förbli i Qudsiyah och Hamah och har accepterat den syriska arméns kontroll över dessa huvudstadsdistrikt.

al-Qaedaterrorister (Jabhat Fateh Al-Sham , f.d. al-Nusra) i förorten Qudsiyah som vägrade acceptera den överenskomna vapenvilan som hade framförhandlats av USA och Ryssland och som fick den syriska regeringens godkännande. Men terroristerna vägrade låta vapnen tystna varför armén tvingades besvara elden. Men civilbefolkningen på bilden tvingade 1200 av islamisterna att lämna förorterna Hama och Qudsiyah. Det är samma överenskommelse som Ryssland har föreslagit för de kvarvarande terroristerna i den östra delen av Aleppo. USA hotar bomba Syriens armé och på så sätt rädda terroristerna från ett förödande militärt nederlag.


Ett tio kilometer långt brev för Syriens territoriella enhet

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-10-14 / Invånarna i staden Tartus vid Medelhavskusten undertecknade i torsdags ett brev som till slut blev tio kilometer långt. Motivet för brevet är de 115.000 invånarnas önskan om att Syriens territoriella enhet ska bestå samt ett starkt stöd för landets president Bashar al-Assad.

Brevet ska i det syriska folkets namn överlämnas till internationella organ om att få ett slut på de ekonomiska sanktionerna mot Syrien och fördöma de länder som stöder terrorismen i Syrien.

– Motivet till brevet är sända ett budskap om vår lojalitet och trohet till fosterlandet och understryka att det syriska folket står enat, trots alla konspirationer, sa Shahd Ibrahim, en av ledarna för uppropet om Nationell Enhet.

Ett av USA:s strategiska mål är att slå sönder den syriska statsbildningen som garanterar alla olika folkslag och religioner i Syrien, n realitet som de fanatiska islamisterna vill ersätta med sin egen förvridna syn på islam.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.