torsdag 13 oktober 2016

Mot total kapitulation i Aleppo medan tusen terrorister överlämnar sig till Syriens armé i Daraa

Mot alla odds har den syriska armén, ensam fram till september 2015, stått emot det USA-stödda interventionskriget under fem år. Nu deserterar och kapitulerar terroristerna. Bara under de senaste dagarna har tusen män överlämnat sig i regionen Daraa. På bilden en syrisk soldat efter att ha intagit en strategisk topp.
Mot total kapitulation i Aleppo medan tusen terrorister överlämnar sig till Syriens armé i Daraa

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-10-13 / Mer än tusen jihadister från olika rebellgrupper i den sydvästliga provinsen Daraa har överlämnat sig till den syriska armén. Det uppgav på torsdagen nyhetsbyrån AMN. Samtidigt förlorar terroristerna strategiska stadsdelar i Aleppo och går mot en militär kollaps. De vägrar acceptera FN:s Syrienkommissaries förslag om fri lejd från Aleppo under hans överinseende. Förslaget stöds av Ryssland.

Under de senaste åren har över 35.000 terrorister överlämnat sig till armén. Många av dessa har anslutit sig till armén efter egna personliga och bittra erfarenheter i jihadistleden.

Bakgrunden är den syriska arméns segrar på slagfältet under det senaste året. Sedan det USA-understödda interventionskriget inleddes mot Syrien för snart sex år sedan, har den syriska armén stått emot legoknektarna från närmare 100 länder, främst de medeltida oljerikena i arabiska viken med Saudiarabien i spetsen. För USA:s vapenindustri har detta och kriget i Irak, Libyen och mellanöstern varit en lukrativ guldgruva, kanske den enda ”näringen” i ett USA som sedan september 2008 präglas av en kapitalistisk relativ överproduktionskris.

Kunde inte knäcka Syriens armé

Fram till september 2015 stod Syriens armé ENSAM emot denna intervention där USA, enligt innehållet i förhandlingarna mellan USA och Ryssland, anser att 138 rebellgrupper är ”moderata”, vilket ger dem USA:s gillande och militära stöd i sin med dessa terroristgruppers gemensamma kamp för att störta den syriska arméns befälhavare, president Bashar al-Assad.

Men efter september 2015, när det ryska stridsflyget anlände till Syrien på Damaskus´ begäran, har styrkeförhållandena vänt dramatiskt. Och det oroar USA för USA är dessa terroristers främsta bundsförvant och verktyg i att slå sönder Syrien, som Libyen, som statsbildning.Massiva deserteringar

Dessa militära framgångar för den syriska armén har börjat att så split och ovisshet inför framtiden hos jihadisterna. Rapporterna strömmar därför in dagligen om att terrorister kapitulerar eller ingår en överenskommelse om att bli förflyttade till andra regioner där deras stridskamrater har kontroll. De lämnar bakom sig allt fler områden där kontrollen övergår till centralregeringen.

Guvernörsregeringen i provinsen Daraa informerade i tisdags om att mer än tusen (1000) män som slogs mot Syriens armé överlämnade sig till armén för att inlemmas i det civila livet. Det är en djup kontrast vad som sker när armésoldater har gett upp inför en övermäktig terroriststyrka som nästan undantagslöst brutalt avrättar sina krigsfångar och flagrant bryter mot den internationella rätten.

– Vi talar om mer än tusen personer som tillhör flera olika väpnade grupper som har lagt ned vapnen de senaste fem veckorna som en del av programmet för vapennedläggning, sa guvernörsregeringen i en presskommuniké.

I regeringens program kan de personer som har varit inblandade i krigsaktioner under de senaste fem åren bli del av rehabiliteringsprogrammet som garanterar ett återvändande till ett normalt civilt liv.

Aleppo mot en ”avterrorisering”

Dessa rapporter får nästan aldrig utrymme i den Natoinfluerade västpressen. I den beskrivs bara de ryska flygbombningarna i Aleppo, men inte en rad om de artilleribeskjutningar som görs från det terroristkontrollerade östra Aleppo mot den regeringskontrollerade delen av övriga Aleppo där vardagslivet börjar att återvända. När får vi läsa eller se ett reportage i Dagens Nyheter eller svensk TV om hur invånarna i de västra, södra eller norra delarna av Aleppo beskjuts av de al-Qaedabaserade al-Nusraterroristerna med USA-producerade kanoner?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.