torsdag 6 oktober 2016

Mellanöstern: Pentagon betalade 4,7 miljarder kronor för att producera falska videofilmer

USA:s försvarsdepartement (Pentagon) betalade nära fem miljarder kronor för falska videofilmer, manipulerade dokusåpor och producerade videofilmer med al-Qaedamaterial som placerades i påstådda terroristers hem för att knyta dem till al-Qaeda, som tidvis är allierad och tidvis är USA:s främsta fiende. I Syrien är den nu en allierad, som i Afghanistan när Sovjetunionen stödde den sekulära regeringen i Kabul.
Mellanöstern: Pentagon betalade 4,7 miljarder kronor för att producera falska videofilmer

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-10-06 / USA:s försvarsdepartement (Pentagon) betalade 540 miljoner dollar (4,7 miljarder svenska kronor) till en PR-firma i Storbritannien för att skapa falska videofilmer om terrorister i Irak. De utgjorde en del av en hemlig propagandakampanj som avslöjades av Byrån för Undersökande Journalistisk (Bureau of Investigative Journalism). Byrån kallar fallet för ”Fake News and False Flags” [1].

PR-firman Bell Pottinger är känd för att ha anlitats av flera kontroversiella kunder. Bland dem återfinns Saudiarabien och Stiftelsen för den bortgångne chilenske militärdiktatorn general Augusto Pinochet Ugarte. Pinochet arbetade intimt tillsammans med Pentagon och CIA och genomförde oräkneliga förtäckta propagandaoperationer under sina 17 år vid makten.

Rapporterade direkt till CIA och Pentagon

CIA-chefen David Petraeus.
Bell Pottinger informerade och rapporterade direkt till CIA, det Nationella Säkerhetsrådet samt till Pentagon om händelseutvecklingen av projektet. Målsättningen var i den stunden att framställa terroristerna i al-Qaeda i ett negativt ljus och genomföra direkta underrättelseoperationer mot påstådda sympatisörer till organisationen.

Såväl Vita Huset som den fyrstjärnige generalen David Petraeus, CIA-chef 2011-2012 men som fick gå efter att ha delat klassificerad information med sin älskarinna, tog emot och undertecknade rapporterna från PR-firman.

Operationen som Bell Pottinger utförde inleddes strax efter USA:s invasion av Irak den 9 april 2003. Det handlade om att verka för ”demokratiska val”. Därefter skulle en rad psykologiska operationer inledas.

Medieshowen när Saddamstatyn fälldes 2003 var en del av den psykologiska krigföringen.


En anställd berättar

Martin Wells, videoredigerare på B&P.
Den före detta anställde Martin Wells, anställdes i Bell Pottinger som editor och han berättade för Bureau of Investigative Journalism om hur de arbetade i Irak. Efter 48 timmar efter att han anställts landade han i Bagdad för att redigera innehållet i de hemliga ”Psykologiska Operationerna” i Camp Victory.

Enligt Wikipedia var Camp Victory den primära komponenten i Victory Base Complex (VBC) som utgjorde området kring Baghdad International Airport (BIAP). Al-Faw Palace var högkvarter för den multinationella kåren (och senare USA:s styrkor tills det överlämnades till regeringen i Irak den 1 december, 2011), var belägen på Camp Victory. Camp Victory själv låg ungefär fem kilometer från BIAP.

Bell Pottinger producerade på-annonser i TV som framställde al-Qaeda ur en negativ synpunkt. Firman framställde även innehåll som de publicerade i Arabic TV:s namn.

Den brittiska PR-firman skickade även sitt team för att filma attentat med kameror som hade mycket låg upplösning för att ge sken av autenticitet. Därefter redigerade Martin Wells och hans kollegor materialet och de publicerades i olika medier som nyhetsmaterial.

Ständigt närvarande, Världspolisen USA, totalt avsaknad av kunskap i lokala realiteter.


Producerade falska videofilmer ”av al-Qaeda”

Men den psykologiska krigföringen i politiska konflikter är mångfasetterad. Bell Pottinger producerade manuskript för arabiska dokusåpor där huvudrollsinnehavarna tog starkt avstånd från terrorismen med lyckligt slut.

PR-firman skapade även falska propagandistiska videofilmer som påstods vara producerade av al-Qaeda. Videofilmerna placerades därefter i de hus som USA-militären genomförde razzior eller som attackerades för att ”binda” den attackerade vid al-Qaeda.

Reportaget i Bureau of Investigative Journalism.


Det är samma metoder som den colombianska militära underrättelsetjänsten samt den hemliga politiska polisen DAS-G3, under Alvaro Uribes befäl, hade som plan att utföra mot denne reporter och den colombianske dokumentärfilmaren Hollman Morris år 2005 i Colombia. Jag hann dessbättre lämna Colombia i sista minuten innan videofilmerna skulle utgöra ”bevis” för mitt ”FARC-medlemskap”.

Speciella videokoder för att spåra användaren

De anställda på Bell Pottinger hade specifika instruktioner för att skapa dessa videofilmer.

– Vi måste göra det med detta videoformat och vi måste använda arkivmaterial över al-Qaeda. Vi behöver tio minuter och det måste vara i detta video- och filformat och det ska kodifieras enligt detta sätt, sa Wells.

Videofilmerna sparades i ett format som bara gick att spela upp i Real Player, en videospelare som måste ha en internetuppkoppling för att fungera. CD/DVD-skivorna hade bränts med en intern kod som kopplade upp och förenade dem med Google Analytics. Koden fungerade som så, att när de som tittade på videofilmerna kunde de militära USA-agenterna följa IP-adresserna och spåra användaren.

Videospelaren Real Player (nu Real Times) måste vara uppkopplad till internet för att fungera. Så spårade den militära underrättelsetjänsten användarna.


USA:s falskspel om freden

Ovanstående är bara en del av den psykologiska krigföringen som kostade USA:s skattebetalare nära fem miljarder kronor. Men de mänskliga tragedierna som USA:s folkmordskrig i Mellanöstern har kostat och kostar, i dag i Libyen, Jemen, Irak eller Syrien, är obetalbara.

Pentagon använde sig av al-Qaeda och bin Laden när USA försåg dessa psykopatiska mördare med Stingermissiler för att skjuta ner de sovjetiska planen som stödde den sekulära progressiva regeringen i Kabul, Afghanistan (1973-1993). CIA och Pentagon skapade det militära monster som ironiskt nog av USA utpekas som ansvarig för attentatet mot World Trade Center den 11 september 2001. Det blev förevändningen för ”Kampen mot den Internationella Terrorismen” och USA:s självpåtagna rätt att invadera var helst den anser att deras intressen är i fara.

al-Qaedaterrorist i Syrien under namnet al-Nusra. För några månader sedan bytte organisationen namn till Jabhat Fateh al-Sham och hävdade att den inte längre hade kontakter med al-Qaeda, ett pinsamt försök att tvätta sig inför den internationella opinionen, med säkerhet på order från USA för att göras rumsren.


I Syrien opererar al-Nusra. Vad gör USA?

Men det förhindrar inte att USA återigen använder sig av al-Qaedas förgreningar i Mellanöstern. I Syrien har de i ord och på pappret för fredsavtalet sagt sig vara för att bekämpa al-Nusra, al-Qaedas syriska gren, men i praktiken insisterar John Kerry i att den syriska armén och det ryska stridsflyget måste upphöra med sina attacker mot östra Aleppo där al-Nusra är den terroristgrupp som bestämmer.

USA visar att historien än en gång upprepar sig. Under tiden dör många syrier. Medelhavet fortsätter att fyllas av libyska kroppar. Det är konsekvensen av USA:s ”preventiva krigföring via ombud”. Sedan spelar det ingen roll om de är Djävulens utsända. Bara de för tillfället spelar USA:s intressen i händerna.

[1] Fake News and False Flags, av Bureau of Investigative Journalism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.