onsdag 5 oktober 2016

Den påstådda ryska attacken mot den humanitära konvojen i Aleppo var en bluff enligt en internationell expertrapport

Bluffen om en rysk flygattack mot FN-konvojen var en ”en väl planerad simulering”, det vill säga en ren bluff. På bilden är det uppenbart att en bomb, som rapporten säger, skulle ha slagit ut både kabinen som bakdelen och vält släp och lastbil. Ännu ett CIA-montage?
Den påstådda ryska attacken mot den humanitära konvojen i Aleppo var en bluff enligt en internationell expertrapport

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-10-05 / Attacken den 19 september i Aleppo mot en humanitär konvoj organiserad av FN och Röda Halvmånen, var i själva verket en bluff. Det anser oberoende experter som anlitats av den breda Internationella Stödgruppen för Syrien (ISS).

Den består av både länder som internationella organisationer. Bland länderna återfinns USA, Storbritannien, Frankrike, Turkiet, med flera. Bland de internationella organisationerna återfinns FN, EU, och flera panarabiska förbund. Det handlar alltså inte om någon ”prorysk&syrisk” organisation.

ISS-gruppen församlad.


Vad skrev DN, vad sa svensk TV och radio?

Rapporten måste ses som en gigantisk journalistisk och politisk pisksnärt mot medier som Dagens Nyheter, TT, svensk TV och radio och det svenska UD. Dessa har helt villkorslöst och utan ett minsta ifrågasättande helt gått på de rapporter som de påstådda hjälparbetarna i de ”Vita Hjälmarna”, USA:s State Departement och andra medier rapporterade den 19 och 20 september, det vill säga att attacken var en rysk bombning av den humanitära konvojen.

Men redan en dag senare uttalade sig FN:s Jens Learke och menade att det inte gick att fastställa om det var en flygattack.


”Simulerad attack”

Rapporten från den oberoende Expertgruppen i ISS talar om att ”attacken” var ”en väl planerad simulering”.

”Man kan komma till slutsatsen att det handlar om en välplanerad bluff eller en simulerad attack”, som dokumentet förklarar händelsen och som citeras av den ryska nyhetsbyrån Ria Novosti.

ISS:s medlemsländer.
Experterna har analyserat foton och videofilmer som har publicerats av olika medier och källor. Bland dem en video från en rysk dron som det ryska flygvapnet hade i luften vid tillfället och som videofilmade konvojens förflyttning.

Fotografierna, hävdar rapporten, visar att kabinen i ett av fordonen i konvojen var oskadd och ”har inga tecken på en nära explosion. Det finns inga spår efter brännmaterial eller brytbrott (i kabinen). Den (kabinen) blev bara skadad”.

Rapporten dräper bokstavligen versionen som spreds av Syriens och Rysslands politiska fiender, såväl politiska som mediala den 19 september, nämligen att skadorna på lastbilarna inte härrör från de skador som vanligtvis brukar åsamkas vid en flygbombning. Tryckvågen skulle ha vält både lastbilarna som deras släp, lådor och last, hävdar rapporten.

USA:s ”bombmisstag”

Dagen innan, den 18 september, hade den USA-ledda Internationella Koalitionen bombat syriska arméstyrkor som stod i begrepp att attackera IS-styrkor i närheten av flygplatsen i den strategiska staden Deir Ezzor. Under en timmes bombningar dödade USA-bomberna 60 armésoldater och 100 skadades. Nästan omedelbart gick IS-styrkorna till anfall och erövrade de positioner som den syriska armén hade intagit.

USA-koaltionen bombar syriska arméposteringar och kom till undsättning för de pressade IS-styrkorna den 18 setpember i Deir Ezzor.


Enligt det ryska försvarsdepartementets pressavdelning, som citerades av portalen Sputnik, var attacken mot FN-konvojen den 19 september i själva verket en dimridå för att avleda uppmärksamheten på det faktum, att den syriska armén bombades av USA-koalitionen, ytterligare ett ”misstag” av mängder av misstag som denna koalition har begått under de år den har opererat mot beslut av både FN:s Säkerhetsråd som den syriska regeringen.

Det börjar bli rutin, att när terroristerna pressas tillbaka begår USA:s bombplan ”misstag”. Så skedde när kurdiska styrkor intog gränsstaden Kobane förra året och drev ut IS. Då släppte USA-planen ut sofistikerad vapenmateriel med ammunition av ”misstag till IS-terroristerna”.

Står al-Qaeda & CIA bakom attacken?

– Det står klart att CIA utförde attacken mot FN-konvojen i närheten av Aleppo, sa presstjänsten i Moskva och tillade:

– Det främsta målet var att mörka den indignerande USA-bombningen av den syriska arméns positioner och avleda mediernas och det internationella samfundets uppmärksamhet över denna aktion.

Jihadister från al-Nusra (al-Qaeda i Syrien) är tillbakapressade i stora delar av Syrien. Men USA vägrar uppfylla sin del av fredsplanen för Syrien som undertecknades med Ryssland där det står att dessa internationella terrorister ska bekämpas i samma grad som IS. I stället insisterar USA i att upprätta en flygfri zon i Aleppo och upphöra med attackerna mot terroristerna för att lindra pressen mot dessa.


Terroristerna körde parallellt med konvojen

Det var för att undsätta de 160.000 personerna i två samhällen i provinsen Aleppo och staden Homs som FN och Röda Halvmånen skickade två lastbilar med förnödenheter. Under natten rapporterade FN om en attack mot en av konvojerna i närheten av Urm al Kubra, som är beläget sydväst om Aleppo, där, enligt Internationella Röda Korset, 18 av de 31 lastbilarna och ett mobilt sjukhus förstördes.

Den 20 september publicerade den ryska Befälstaben foton och videosekvenser som hade spelats in av drönar som visar hur en skåpbil med en granatkastare (som släp) från en av terroristgrupperna körde upp parallellt med konvojen.

Det ryska försvarsdepartementet underströk att just den natten då FN-konvojen utsattes för en attack, inledde terroristerna i Frente Fatah al Sham (f.d. al-Nusra, al-Qaedas syriska gren) en intensiv offensiv i Aleppo. I den användes stridsvagnar och artilleri.

Ett kronogram över de "Vita Hjälmarna" och vem som står bakom dem.


CIA-understödda ”biståndsarbetare i tjänst hos al-Qaeda

De så kallade ”Vita Hjälmarna”, som upphaussas av västregeringar och medier som till exempel DN, som idag onsdag slår ett slag för att organisationen ska får Nobels Fredspris, är betraktade i progressiva kretsar som al-Qaedas och CIA:s förlängda civila gren. Organisationen har ertappats en rad gånger med förfalskade foton från tidigare händelser [se nedan] men som använts i den psykologiska krigföringen mot det syriska folkets kamp för att kasta ut invasionsstyrkorna från ett hundratal länder. Uppgiften består i att manipulera opinionen genom att förse medierna med rapporter från den östra delen av Aleppo där al-Nusra och dess allians opererar som utmålar arméns och de ryska allierades insatser mot terroristerna som ett krig mot civilbefolkningen. Det slutliga målet är att USA och dess allierade går in på terroristernas sida som man gjorde i Libyen.

Men de Vita Hjälmarna, som finansieras av både State Departement, USAID (CIA:s civila ”biståndsorgan”), brittiska Foreign Office och andra regeringsorgan som är djupt inblandade i den syriska konflikten samt finansmannen Georg Soros, ifrågasätts av allt fler krafter i världen. Nedan ett fragment av hur en av dessa "Vita Hjälmar" är både al-qaedaterrorist som "biståndsarbetare" på terroristkontrollerat område.

 Så förfalskar de Vita Hjälmarna verkligheten:
Ett foto från en påstådd syrisk bombattack som publicerades den 14 april 2013. Men den 20 augusti 2015 återanvändes bilden av de Vita Hjälmarna som bevis för en syrisk bombning den dagen.
En al-Nusraterrorist avrättar en syrier och registreras av de Vita Hjälmarna som tar hand om liket.


Beväpnade "Vita Hjälmar". Är det dessa "humanitära biståndsarbetare" som ska belönas med Nobels Fredspris?

Bilden upp till vänster: Musawiya Agha Hassan i egenskap av "Vit Hjälm".
Upp till höger: Som beväpnad al-Nusraterrorist ombord på en stridsvagn in staden Idlib (från hans profil i Twitter).
Ner till vänster: al-Nusrafestligheter iklädd "Vit Hjälmmundering".
Ner till höger: Bild från en påstådd rysk flygattack i Idlib.


Som beväpnad al-Nusraterrorist ombord på en stridsvagn in staden Idlib (från hans profil i Twitter).

Facebook hos Muawiya Hassan Agha den 4 oktober 2015 som firar att en syrisk soldat dödats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.