lördag 17 september 2016

”Vita Huset försvarar den Islamiska Staten”! USA bombar den syriska armén till stöd för IS medan Israel bombar samma armé till stöd för Al-Qaeda. En tillfällighet?

”Vita Huset försvarar den Islamiska Staten”

 

USA bombar den syriska armén till stöd för IS medan Israel bombar samma armé till stöd för Al-Qaeda. En tillfällighet?

 

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-09-17 / USA säger att de ofta missuppfattar kriget i Syrien. För några månader sedan undsatte USA de psykopatiska mordmaskinerna i IS när kurdiska rebeller stod i begrepp att besegra dem vid den syriska staden Kobane. Plötsligt regnade det vapen och ammunition till IS-terroristerna från USA-planen.

I dag meddelar nyhetsbyråerna att USA:s bombplan återigen misstagit sig på kartan över Syrien och med fosfor har bombat den syriska armén och dödat 62 soldater och sårat etthundra armésoldater. USA ”trodde” att de i stället hade siktet riktat mot sina allierade i IS, som strax efter det förödande bombanfallet attackerade armésoldaterna.

Igår offentliggjordes det att USA gått in i Syrien via Natolandet Turkiet och upprättat en militärbas i gränsområdet. Bedömare anser att det är det första steget för att upprätta en militär flygfri zon under USA- eller Natobefäl, som så klart är samma sak, även om DN:s ledarsida kommer att förneka det i oändlighet.

Men faktum är att i dag dödades minst 80 syriska armésoldater efter att den USA-ledda koalitionen, som påstås strida mot IS-terrorismen i Syrien, bombade arméposteringar i provinsen Deir al-Zur.

"USA misstog sig", säger USA:s Centrala Kommando i ett uttalande. Den logiska frågan är; sedan när opererar den USA-ledda Koalitionen i tjänst hos president Assads armé?


Israel bombar varje dag till stöd för al-Qaeda

Under veckan som gått har det israeliska bombflyget vid sex tillfällen bombat syriska arméposteringar och gett terroristerna i al-Nusra (al-Qaeda) eldunderstöd i Golanhöjderna.

Man får tycka vad man vill om Assad och den syriska armén, men den har stått emot ett gigantiskt monster som fabricerats av USA och Saudiarabien. Legoknektar från närmare 100 länder har anlänt, tränats, utrustats och finansierats av CIA och de fascistiska medeltida kungadömena kring den Arabiska Viken i en strategisk plan av USA för att rita om kartan i det oljerika Mellanöstern.

En al-Qaedasoldat från al-Nusrafronten tas hand om av israelisk ambulanspersonar i veckan som gick. Israeliskt bombflyg kom till undsättning när al-Nusraterroristerna registrerade stora förluster efter att de hade attackerat en syrisk armépostering i Golanhöjderna. Posteringen bombades av israeliskt stridsflyg medan sju israeliska ambulanser transporterade sårade terrorister som togs hand om på israeliska sjukhus på Golanhöjden.


USA:s fosforbombningar

USA-koalitionen utförde fyra bombningar mot den syriska arméns positioner vid Al-Tarda, i närheten av flygplatsen för Deir al-Zur (öst), uppgav de syriska medierna.

Enligt de första rapporterna på lördagsmorgonen var det två USA-plan modell F-16 och två А-10 som flög in från irakiskt territorium och genomförde bombningarna mot den syriska armén som attackerade koncentrationer av IS-terrorister.

– Om denna attack har orsakats av en felaktig samordning av målen så är det en direkt konsekvens av bristen på vilja från USA att med Ryssland samordna sina operationer i Syrien, sa det ryska försvarsdepartementets talesman Ígor Konashénkov till pressen.

Då hade USA fortfarande inte uttalat sig officiellt i frågan.USA:s terroristdilemma

Den syriska armén å sin sida karaktäriserade attackerna som ytterligare ett bevis på att ”USA och deras allierade stöder IS och andra terroristorganisationer”, och underströk att bombningarna visar på falskheten i deras (USA:s) påståenden att de slåss mot terrorismen.

– Denna attack är en farlig aggression mot Syrien och dess armé. Koalitionen som leds av USA har attackerat Syriens armé och tillåtit att terroristerna kunde rycka fram” (efter bombningarna), anklagade det syriska Generalkommandot via en presskommuniké.

En syrisk armékälla uppgav på lördagen att armén har återtagit de positioner som den förlorade när terroristerna i IS utnyttjade bombningarna för att rycka fram vid flygplatsen i Deir al-Zur.

Igår fredags varnade den ryske utrikesministern Sergej Lavrov för att Vita Huset drar ut på tiden med att definiera vem som är terrorist och opposition i Syrien och att det kan uppfattas som ett stöd till terrorismen.

Under den gångna veckan har Israel attackerat syriska arméposteringar på Golanhöjderna med förevändningen att skottlossning från syriskt territorium mot Israel har ägt rum. Samma myndigheter nämner inte att al-Qaedagrenen i Syrien kontrollerar delar av gränsområdet och efter de israeliska bombningarna mot den syriska armén har terroristerna gått till anfall mot de bombade arméposteringarna, exakt på samma sätt som ägde rum i dag, fast planen kördes av USA-piloter och terroristerna representerades av IS.


Ett faksimil av USA-militärens försök att bortförklara bombningen i dag av syriska armésoldater.

USA erkänner men skyller på Ryssland!

USA tillkännagav via ”Central Comand” (CENTCOM) på lördagseftermiddagen att USA-plan hade bombat syriska arméposteringar i provinsen Deir al-Zur där ett 80-tal soldater dödades och 100 sårades. CENTCOM trodde, som de skriver i sitt pressmeddelande; ”Coalition forces believed they were striking a Da’esh (IS) fighting position that they had been tracking for a significant amount of time before the strike”.

Det är inte bara absurt att tänka sig att USA skickar ut fyra bombplan för att ge flygunderstöd till den syriska arméns offensiv mot IS, det är att underkänna den allmänna opinionens intellektuella nivå. För var och en vet att USA sedan 5-6 år har krävt president Assads avgång. Att man plötsligt har ändrat ståndpunkt och skickar ut bombplan för att stödja president Assads armésoldater är det ingen som tror på.

Men kommunikén rullar över ansvaret för bombningarna av den syriska arméposteringen på Ryssland för att ”koalitionen på förhand hade förvarnat om de kommande bombningarna”.

Mot vem då?

Attacken ägde rum samtidigt som den mellan USA och Ryssland övernskomna vapenvilan i Syrien som trädde i kraft den 12 september och gick in på sin 5:e dag. Moskva har anklagat Washington för att inte uppfylla sina åtaganden i denna vapenvila. Terroristgrupperna har brutit vapenvilan ett 100-tal gånger men medier som Dagens Nyheter och TT rullar över ansvaret på den syriska armén för att civilbefolkningen i Aleppo, som i den östra delen av staden används som en vapensköld av terroristerna, inte har kunnat ta emot humanitärt bistånd, trots att armén har dragit sig tillbaka till de avstånd som USA och Ryssland har bestämt i avtalet.

Rysslands UD: “Vita Huset försvarar IS”

USA-bombningarna mot den syriska arméns positioner i Deir Ezzor får oss att tro att Vita Huset stöder Daesh (IS), uppgav på lördagen det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zajárova.

– Om vi tidigare hade misstankar om att man (USA) på detta sätter stöder al-Nusrafronten (nuvarande al Sham, den syriska grenen av al-Qaeda), så har vi dragit den fruktansvärda slutsatsen efter attackerna i dag mot den syriska armén att Vita Huset försvarar den Islamiska Staten.

Zajárova uppgav också att det ryska UD kommer begära ett brådskande möte med FN:s Säkerhetsråd för att kräva en förklaring till USA:s stöd till IS-terroristerna.

– Vi kräver av Washington en komplett och detaljerad förklaring som bör presenteras inför FN:s Säkerhetsråd, sa Zajárova.

Putin kräver besked av USA

President Vladimir Putin sa på lördagen att USA har uppenbara problem i Syrien eftersom de inte är kapabla att skilja mellan opposition och terrorister och att de inte vill offentliggöra innehållet i fredsavtalet om Syrien för det skulle klargöra vem som uppfyller avtalet och vem som inte klarar det.

Putin å sin sida uppgav att han inte ser någon separering mellan opposition och terroristerna i Syrien, som fredsavtalet kräver. I stället, sa Putin, har terroristerna i skuggan av vapenvilan börjat sin omgruppering medan både de syriska som ryska vapengrenarna respekterar vapenvilan.

Vem är ”moderat rebell”, John Kerry?

USA:s John Kerry, uppbackad och citerad av västpressen har uppmanat Ryssland att de måste kräva att den syriska armén inte genomför några flygbombningar mot den syriska oppositionen under vapenvilan. Armén har också respekterat vapenvilan trots att ett 100-tal brott mot denna har begåtts av terroristerna.

IS och al-Nusrafronten är exkluderade från vapenvilan och är därmed legitima mål för den syriska armén. Men USA har stora politiska och pedagogiska problem att förklara vem som inte får utsättas för bombningar av de inblandade aktörerna i kriget i Syrien. För så sent som i måndags förklarade 22 jihadistgrupper sin solidaritet med Al-Nusrafronten samtidigt som de förkastade vapenvilan och det av USA och Ryssland framförkallade fredsavtalet.

Den logiska frågan är då vem det är som återstår som ”opposition” och vem det är som respekterar avtalet? Hittills har USA:s John Kerry inte lyckats klargöra detta.

Trump: “Obama är den Islamiska Statens grundare”

Under ett valmöte den 11 september i Sunrise, väst om Fort Lauderdale (Florida), kritiserade den republikanske presidentkandidaten Donald Trump den sittande presidenten Obama som anklagades för att vara ”grundare av IS”. Hans rival på presidentposten Hillary Clinton anklagades för att vara medgrundare av terroristgruppen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.