tisdag 13 september 2016

Saudiarabisk präst rekryterar barnsoldater i tjänst hos Jihadisterna för att slåss mot den syriska armén

I förgrunden en barnsoldat från al-Nusra i Aleppo.
Saudiarabisk präst rekryterar barnsoldater i tjänst hos Jihadisterna för att slåss mot den syriska armén

 

AV DICK EMANUELSSON

Sedan 2012 har det blivit betydligt vanligare att de olika jihadistgrupperna rekryterar barn för att utföra krigshandlingar mot den syriska armén. Det skriver reportern Daniela P Obreque på nyhetsbyrån AMN i en artikel.

Abdullah al-Muhesini.
Bakom den systematiska rekryteringen återfinns en saudiarabisk känd präst vid namn Abdullah al-Muhesini. Han utpekas son en slags Gudfader för rekryteringen av barn på syriskt territorium under kontroll av terroristerna, i synnerhet i provinsen Idlib.

Allt sedan ”franchiseterroristerna” i al-Qaeda (Jabhat al-Nusra) etablerades i Syrien 2012, har rekryteringen av barnsoldater blivit allmänt förekommande. När IS dök upp i Syrien och Irak 2013 växte det ytterligare. De två extremistgrupperna öppnar läger för träning av barn där de hjärntvättas och påtvingas den takfiriska ideologin som har som mål att förvandla dem till jihadistsoldater och självmordsbombare.

Unga IS-rekryter från hela världen avrättar syriska soldater.


Processen intensifierades ännu mer efter att terroristkoalitionen Jaish al-Fateh, som leds av al-Nusra, erövrade den nordvästliga provinsen Idlib i maj 2015. Kännare av konflikten och temat barnsoldater säger att den saudiarabiske prästen Abdullah al-Muhesini ska vara den som leder rekryteringen av barnsoldater på terroristkontrollerat område.

År 2013 lanserade al-Muhesini en rekryteringskampanj i stor skala i Idlib som senare utvidgades till landsbygdsområdena norr om Aleppo. Samtidigt installerades ett träningsläger som döptes till “Jihadisters Kallare”.

Al-Nusras rekrytering av dessa två barn.


Tusen barnsoldater

Källor säger att cirka tusen barn rekryterades av al-Muhesini, flera av dem från flyktinglägren längs gränsen till Turkiet. Var och en får 100 dollar som månadslön.

Ung ung pojk från en av de
"moderata" terroristgrupperna i
Homs hugger huvudet av en
förmodad syrisk armésoldat.
Västvärldens medier koncentrerar sig främst mot IS och al-Qaedagrenen i Syrien när temat barnsoldater förs på tal, men är knäpptysta när det handlar om de USA-omhuldade “moderata rebellgrupperna”.

De senaste bilderna från barnsoldater kommer från den Saudi-stödda Jaish al-Islam som visar 13-åriga barnsoldater som slåss mot den syriska armén i östra delen av Ghouta regionen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.