tisdag 13 september 2016

Israeliska militärambulanser till undsättning för sårade al-Qaedaterrorister vid Golanhöjderna


En israelisk parlamentsledamot bekräftade att israeliska ambulanser och person (bilden) kom de sårade terroristerna till undsättning i strider mot den syriska armén.


Israeliska militärambulanser till undsättning för sårade al-Qaedaterrorister vid Golanhöjderna

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-09-13 / Abu al-Mossana al-Shami, ett terroristbefäl för Ahrar al-Sham, al-Qaedas syriska gren, stupade i måndags under häftiga strider med den syriska armén i den södra provinsen Quneitra, uppgav igår nyhetsbyrån AMN.

 

 

Det anmärkningsvärda är att flera israeliska ambulanser i tjänst hos den israeliska armén kom till undsättning och tog hand om sårade terrorister.

 

Det var dagen efter att USA:s folk hade uttryckt sin solidaritet med de anhöriga till offren för attentatet som just denna terroristgrupp anklagas för att ha utfört den 11 september 2001 i New York.

 
Netanyahu hälsar på en skadad terrorist.


Fyra dödade terroristledare

Abu al-Mossana al-Shami är den fjärde kommendanten av hög rang som har likviderats av den syriska armén under de senaste dagarnas strider i Quneitra, som gränsar till de av Israel ockuperade Golanhöjderna.

Under samma strider i samma provins dödade armén Abu Sahib Tunnisi, en kommendant från Fath al-Sham, f.d. Al-Nusra. I söndags dödades två andra rebelledare från samma grupp i Quneitra.

Abu al-Mossana al-Shami, från al-Qaedas syriska gren dödades i strider med armén.


Sju israeliska ambulanser

Enligt flera rapporter anlände flera israeliska ambulanser till området där terroristerna var förskansade och transporterade sårade terrorister till sjukhus som upprättats på de ockuperade Golanhöjderna.

– Israeliska stridsplan attackerade syriska regeringsposteringar nära Quneitra för att ge eldunderstöd för terroristerna i Fath al-Sham som hade attackerat arméns positioner, uppgav den ryska nyhetsbyrån Russian Today, RT.

Efter att de syriska soldaterna hade besvarat attacken från terroristgruppen, anlände sju israeliska ambulanser till platsen för striderna och förde bort flera av de sårade terroristerna till israeliska sjukhus på Golanhöjderna, enligt RT.

Axeln Israel-Saudiarabien-al-Qaeda

Israels samarbete med, och deras ”omsorg” för sårade terrorister, är av gammalt datum. Det är också en officiell hemlighet att Saudiarabien och Israel har en gemensam plan för Syrien, med målet att störta Assad och ockupera Syrien.

För folkmordsregimen i Tel Aviv är det viktigare att slå mot den syriska regeringen, som har varit det palestinska folkets främsta stöd i kampen och rätten till en egen stat, än att slå mot fanatiska islamistiska terrorgrupper.

Netanyahu och Saudiarabiens kung Abdullah, två statschefer som var en och på sitt håll bedriver ett folkmordskrig, Israel mot palestinierna och Saudiarabien mot Jemens folk, bägge krigen understödda av USA.


Terroristerna förkastar eldupphöravtalet

I måndags trädde det framförhandlade avtalet mellan USA och Ryssland om eldupphör i Syrien i kraft. Det ger den syriska armén rätt att fortsätta sina attacker mot terrorgrupperna IS och Fath al-Sham. Terrorgruppen Ahrar al-Sham å sin sida (se denna länk), som är den största terrorgruppen i Syrien, har sagt att den förkastar eldupphöravtalet och har inlett fientliga operationer på flera frontavsnitt. Med dessa beslut är det lite kvar av eldkraft från USA:s ”moderata rebeller”, som ingen ännu vet vilka de är.

Jihadister överlämnar sin sista bastion i Homs

Jihadisterna Fateh al-Sham (före detta al-Nusra) kom i söndags överens med den syriska armén att överlämna distriktet al-Waer i staden Homs till armén.

Enligt en militär källa har avtalet om al-Waer godkänts av alla parter, inklusive jihadistrebellerna som vägrade att överge distriktet förra året.

Enligt källan, som citerades av nyhetsbyrån AMN, kommer rebellerna att överlämna distriktet officiellt den 18 september.

Avtalet är beroende på att den syriska regeringen ska förflytta 300 rebeller och deras familjer till landsbygden norr om Homs.

Resten av de övriga rebellerna och deras familjer har godkänt förslaget om att ansluta sig till försoningsprocessen och överlämna sina vapen med målet att stanna kvar i distriktet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.