onsdag 14 september 2016

Israel bombar Syrien och bryter mot eldupphöravtalet men förlorar två stridsplan

Israeliska stridsplan attackerades av syriska eller Hizbollahmissiler i måndags. I morse (onsdag) upprepades de israeliska bombningarna mot syriska arméposteringar. I vems tjänst?
Israel bombar Syrien och bryter mot eldupphöravtalet men förlorar två stridsplan

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-09-14 / Klockan 01.00 natten mellan måndag och tisdag, bara några timmar efter att det av USA och Ryssland framförhandlade eldupphöravtalet hade trätt i kraft, bombade israeliska stridsflygplan syriska arméposteringar.

Bombningarna ägde rum i södra Syrien och i utkanten av huvudstaden Damaskus, rapporterar den välinitierade franska webbportalen Red Voltaire som har reportrar på plats i Libanon och Syrien.

Enligt Red Voltaire avlossade syriska luftvärnsbatterier eld mot de israeliska planen. Två av dessa ska ha träffats. Ett av dem slog ned på jihadistkontrollerat område medan det andra planet lyckades återvända till sin bas i Israel.

De israeliska militära myndigheterna dementerade uppgifterna om att planen skulle ha träffats eller skjutits ned men tillstod att de hade brutit syriskt luftrum och bekräftade att Syrien hade försökt skjuta ned planen.

Enligt Red Voltaire går det inte att just nu bestämma vilka slags stridsplan israelerna använde i sina bombningar. Men det spekuleras i att modellerna F-15, F-16 eller till och med det moderna F-35 var inblandade i det internationella brottet att flyga över andra länders territorium utan tillstånd.

Armén eller Hizbollah?

Det är heller inte bestämt om luftvärnsmissilerna avlossades av den syriska armén eller libanesiska Hizbollah. Det är heller inte klarlagt vilka slags luftvärnsmissiler som avlossades, men allt tyder på, enligt Red Voltaire, att det var robotar av ny typ, mycket mer effektiva än de tidigare.

Benjamin Netanyahu och Barack Obama i Washington. Foto: AP.


38 miljarder USA-dollar till Israels mordmaskin

I dag onsdag (14/9) kunde Israels Benjamin Netanyahu och USA:s Barack Obama skaka hand efter att USA godkänt ett militärt biståndsavtal till Israel som slutar på 38 miljarder dollar, det största militära anslaget i USA:s historia till en allierad. Biståndet sträcker sig över en tioårsperiod och Obama höjde biståndet med 800 miljoner dollar per år, från Bush´ 3 till Obamas 3,8 miljarder dollar per år.

Den sionistiska folkmordsmaskinen begår ett systematiskt folkmord mot det palestinska folket, upprätthåller en ohelig allians med den saudiarabiska folkmordsregimen som dagligen bombar det jemenitiska folket. Den israeliska militären har också förbindelser med Al-Qaeda, som bara för några dagar sedan, den 11 september, utpekades som ansvarig för terroristattentatet i New York 2001 som skördade nära 3.000 människors liv. Den saudiarabiska inblandningen i detta attentat är uppenbart. Trots det har USA de bästa förbindelserna med den medeltida fascistiska kungaregimen i Riad.

Nya israeliska bombningar av syriskt territorium

Israeliska flygplan bombade i gryningen i dag onsdag (14/9) nya syriska arméposteringar, uppgav lokala medier i dag. Bombningarna ägde rum omådet i Ein al-Borj, i närheten av byn Qalat al-Jandal. De israeliska bomberna hade också som mål syriska avfyrningsramper för luftvärnsrobotar i ett samhälle vid landsvägen som förbinder Quneitra med Damaskus.

Det var här som terroristerna i Al-Nusra attackerade arméposteringar samtidigt som israeliska stridsplan gav terroristerna eldunderstöd genom att bomba syriska arméposteringar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.