onsdag 14 september 2016

Israel aktiverade al-Nusraterroristerna för att attackera Syriens armé och förlänga kriget, hävdar Libanons f.d. president

Al-Nusraterrorister i en skyttegrav i närheten av Golanhöjden där de får eld- och flygunderstöd av det israeliska stridsflyget, enligt nyhetsbyråerna.
Israel aktiverade al-Nusraterroristerna för att attackera Syriens armé och förlänga kriget, hävdar Libanons f.d. president

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-09-14 / Libanons före detta president Emil Lahud försäkrade i går, tisdag, att Israel uppmuntrade terroristerna i al-Nusrafronten (syriska grenen av al-Qaeda) att attackera syriska arméposteringar på Golanhöjderna och på så sätt sabotera och underminera eldupphöravtalet och den politiska lösningen till en fredlig överenskommelse.

Libanons f.d. president Emil Lahud.
– Efter det överenskomna eldupphöravtalet i Syrien, som framförhandlades av USA och Ryssland, insåg Israel att den väpnade konflikten i Syrien kan lösas via en politisk lösning. Det var skälet till att de (Israel) beslöt att uppmuntra och aktivera Al-Nusrafronten (omdöpt till Fath al-Sham) för att attackera de syriska styrkorna, sa Lahud.

 
Den förre libanesiske statschefen intervjuades av den libanesiska nyhetskanalen Al-Mayadeen. I intervjun underströk Lahud att den israeliska regimen har goda förbindelser med de takfiriska terroristerna och ger sitt militära stöd och humanitära stöd till den organisation som av CIA och Vita Huset betraktas som ansvariga för det värsta terroristattentatet någonsin i USA, attentatet mot World Trade Center.

Nedskjutningen av ett israeliskt plan och en dron, utfört av de syriska luftvärnsbatterierna med hjälp av de ryska S-300-missilerna var en varning till Israel för sin återupprepade bombningar. Dessa äger rum från Golanhöjderna, ett territorium som dessutom är ockuperat av sioniststaten mot världssamfundets (FN) bestämda avståndstagande.

Enligt den före detta libanesiske presidenten har de israeliska bombningarna mot syriska positioner som mål att förlänga den väpnade konflikten i Syrien.

En militär syrisk källa uppgav i tisdags att en stor syrisk militärkonvoj förflyttas till Golanhöjderna efter att israelerna och al-Nusraterroristerna attackerade syriska arméposteringar.

De syriska Golanhöjderna är ockuperade av Israel sedan kriget 1967. Därifrån attackeras den syriska staten regelbundet av israeliska flygstridskrafter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.