torsdag 18 augusti 2016

Syriens armé och Hizbollah attackerar terroristernas militära anläggningar i Aleppo

https://youtu.be/asBN1qUEUTkSyriens armé och Hizbollah attackerar terroristernas militära anläggningar i Aleppo

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-08-18 / Den syriska armén med understöd av libanesiska Hizbollaharmén attackerar just nu de kvarvarande terroristfortifikationerna i Aleppo. Rapporterna talar om att ytterligare delar av det som var Syriens viktigaste och folkrikaste industristad är på väg att befrias.

De två militära styrkorna attackerade de sista positionerna som terroristalliansen Yeish al-Fath förfogade över i Distriktet Projekt 1070. Nittio procent av husen och fastigheterna inom zonen har befriats, uppgav på onsdagen den syriska nyhetsbyrån SANA.

Syriska stridsvagnar drar in i de befriade delarna av Aleppo.

Enligt SANA är återerövringen av detta distrikt av vital strategisk betydelse eftersom genom detta område tog terroristerna emot underhåll och förnödenheter för bostadsområdena i västra Aleppo som ligger under deras kontroll.

SANA rapporterade att de syriska och Hizbollahtrupperna rycker fram mot Universitetet. Samtidigt bombade det syriska flygvapnet terroristmål i närheten av Militärakademins byggnader på landsbygden sydväst om Aleppo.

Enligt flera rapporter har de syriska bombningarna slagit ut en konvoj bestående av pansarfordon vid byn Al-Sharafeh, i närheten av den syriska Militärakademin. I flygattackerna deltog även ryskt stridsflyg som attackerade terroristerna i Yeish al-Fath på en landsväg som förbinder Militärakademin med regionen Al-Ramusiye. I attackerna dödades ett 20-tal terrorister och de flesta av deras militära fordon slogs ut.

Syriska armésoldater i allians med Hizbollah är på väg att definitivt krossa den internationella terrorismens invasion av Syriens viktigaste stad, Aleppo, ett "Syriens Stalingrad".

Syriens ”Stalingrad”

Sedan slutet av juli är Aleppo scenario för intensiva strider mellan Syrien och ett 20-tal terroristgrupper inom Yeish al-Fath, den syriska grenen av al-Qaeda. Den består av utländska legoknektar från ett hundratal länder i världen och försöker desperat slå hål på den belägring som den syriska armén och dess allierade inom Hizbollaharmén har upprättat i den zon som för varje dag blir allt mindre för terroristerna.

Med rätta talas det om att Slaget om Aleppo är Syriens ”Stalingrad”.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.