tisdag 9 augusti 2016

Syriens armé dödar två tusen terrorister under tio dagars strider i Aleppo

En syrisk armésoldat med den syriska flaggan i en segergest. Men än är slaget om "Syriens Stalingrad", staden Aleppo, inte avslutat.


Syriens armé dödar två tusen terrorister under tio dagars strider i Aleppo

 

Hizbollah förstärker belägringen av terroristerna i Aleppo i allians med den syriska armén och sänder 2000 soldater till Aleppo.

 

AV DICK EMANUELSSON

 

TEGUCIGALPA / 2016-08-09 / Under de senaste tio dagarna har den syriska armén dödat mer än 2000 terrorister i Aleppo. De sistnämnda har stupat under upprepade försök att häva den belägring som den syriska armén har upprättat kring Syriens folkrikaste stad sedan slutet av juli.

 

– Terroristerna har gjort fyra försök att bryta belägringen under de senaste tio dagarna i sydvästra Aleppo. Men vi har lyckats slå tillbaka alla attacker och eliminerat minst 2000 terrorister.

Det uppgav i söndags en hög syrisk militär källa till den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti. Enligt källan har regeringsstyrkorna och allierade trupper under det senaste dygnet (söndag-måndag) dödat mer än 800 terrorister och förstört dussintals bepansrade fordon som tillhörde Yeish al-Fath, en terroristkoalition som består av 22 olika terrorgrupper.

”För Aleppos befrielse”

– Den militära operationen fortsätter för att krossa terroristerna och legoknektarna. Armén står fast vid att krossa fienden och öppna vägen till Aleppos befrielse, uppgav den militära talesmannen för den arabiska dagstidningen Al-Watan.

Den libanesiska TV-kanalen Al-Mayadeen å sin sida citerade terroristerkällor som talar om ”inledningen på ett stort slag” för att erövra hela Aleppo. ”För att uppnå detta mål mobiliseras och förflyttas (våra) enheter från grannprovinserna Idlib och Hama till de södra stadsdelarna i staden (Aleppo)”.

Terroristgruppen Yiehs al-Fath, med 5000 militära enheter, inledde den 31 juli en motoffensiv mot de syriska arméstyrkorna och allierade för att bryta belägringen i den södra och östra delen av Aleppo. Uppgifter från olika medier och terrorgrupper om att belägringen hade brutits och distriktet Ramuse hade intagits, dementerades av den syriska armén som uppgav att offensiven slogs tillbaka.

Mer än 400.000 civila befinner sig i stadsdelar i Aleppo som kontrolleras av terroristerna. Dessa tillåter inte att civila lämnar området via de sju humanitära korridorer som armén har upprättat i Aleppo utan de civila används som mänskliga sköldar av terroristerna.


Hizbollah förstärker belägringen av terroristerna i Aleppo i allians med den syriska armén och sänder 2000 soldater till Aleppo


Hizbollasoldater som sätts in i striderna mot terroristerna i staden Aleppo.


Tusentals Hizbollahsoldater anlände under den gångna helgen till Aleppo. Motivet är att förstärka den syriska arméns belägring inför terroristernas desperata försök att bryta omringningen, rapporterade den libanesiska TV-kanalen Al-Mayadeen.

De intensiva striderna förs mot terroristerna i koalitionen Yeish al-Fath. Det är samling som består av 22 olika terrorgrupper. De flesta är utländska jihadister med erfarenheter av krig i andra delar av mellanöstern eller Afghanistan. Deras mål är att bryta sig ur den belägring som den syriska armén har upprättat sedan slutet av juli.

De påstod i söndags att de hade brutit belägringen i södra Aleppo, uppgifter som dementerades av armén. Samma dag anlände en stor truppstyrka från Hizbollah till distriktet Hamdania för att bistå den syriska arméns belägring i Ramuse.

Enligt Al-Mayadeen uppgick styrkan till 2000 soldater. TV-kanalen säger att det handlar om mycket stridsdugliga och tränade Hizbollahsoldater.

Karavaner av Hizbollahenheter på väg till Aleppo för att förstärka den syriska arméns belägring av terroristkontrollerade områden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.