fredag 5 augusti 2016

Saudiarabien beväpnar 30 000 terrorister inför den syriska arméns militära framgångar

En milisrebell från den "Fria Syriska Armén", ELS, beskjuter arméposteringar. Nu får de friskt stöd från den medeltida fascistregimen i Saudiarabien, som omhuldas av det svenska kungahuset och det andra huset, Vita Huset.


Saudiarabien beväpnar 30 000 terrorister inför den syriska arméns militära framgångar

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-08-05 / Den saudiarabiska regimen har beordrat inköp av vapen för att bygga upp en terroriststyrka på 30.000 män som ska operera i Syrien eller förstärka befintliga grupper i det krigshärjade landet.

Enligt rapporten, som publicerades igår torsdag av den libanesiska dagstidningen Al-Safir, gjordes den saudiska beställningen av tunga moderna vapen för några månader sedan. En libanesisk medlare är inblandad och underlättar affären som förhandlas i Paris. Flera franska, spanska och israeliska vapenföretag deltar i affären som uppgår till hundratals miljoner dollar.

Hundratals ton vapen till terroristerna

En forskningsgrupp i den bulgariska huvudstaden Sofia uppgav för några månader sedan att Saudiarabien varje månad förser de olika terroristgrupperna med hundratals ton vapen och ammunition. Dessa transporteras från Sofia via Jordanien.

Rapporten offentliggörs samtidigt som den syriska armén fortsätter att vinna terräng på slagfältet i den nordliga provinsen Aleppo. De östra stadsdelarna av Syriens folkrikaste stad ligger sedan 2012 under kontroll av terroristerna men de är nu helt belägrade och måste slå sig ut för att för förnödenheter, vapen och underhåll. Lyckas de inte häva belägringen så talar allt för att terroristerna kommer att förlora sina sista fästen i Aleppo.

Sedan förra söndagen har desperata försök gjorts av de olika terroristgrupperna att bryta belägringen som den syriska armén har upprättat och som för varje dag förstärks. Det som nu pågår i Aleppo är strider gata för gata, hus för hus.

Igår torsdag gjorde terroristerna försök att slå sig ut men de slogs tillbaka av armén med understöd av det ryska stridsflyget. 64 terrorister dödades och ett hundratal sårades i striderna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.