fredag 5 augusti 2016

Droner från USA och Israel förser terroristerna i Syrien med militär underrättelseinformation

Både Vita Huset som regimen i Tel Aviv är starkt oroade över den syriska arméns militära framgångar mot terroristerna i staden Aleppo, nära gränsen mot Turkiet. Både Obama och John Kerry kritiserar Ryssland för sina attacker mot terroristerna och hotar med att sätta in markstridskrafter i Syrien. Borde inte USA kräva att Nato-medlemmen Turkiet bekämpar terroristerna som via Turkiet går in i Syrien, beväpnade till tänderna. Hittills har vi inte hört ett enda kritiskt ord från Vita Huset mot Erdogan.


Droner från USA och Israel förser terroristerna i Syrien med militär underrättelseinformation

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-08-05 / USA och den israeliska regimen förser terroristerna som opererar i Syrien med viktig militär underrättelseinformation. Denna registreras av droner som flyger över Syrien, hävdar en hög iransk politiker som citerades av den iranska TV-kanalen Hispan-TV.

– USA och Israel har en direkt närvaro över det syriska territoriet och luftrummet. De dokumenterar informationen från droner som de överlämnar till terroristerna. Det är exakta uppgifter över precisa mål som terroristerna attackerar, uppgav Husein Sheijoleslam, rådgivare till den iranske utrikesministern Mohamad Yavad Zarif under en intervju för några dagar sedan som gjordes av den iranska nyhetsbyrån Tasnim.

Sheijoleslam anklagar Washington för att stödja vissa beväpnade grupper i norra Syrien med målet att splittra staten Syrien och mellanöstern baserat på ”nationaliteter”.

Han tar som exempel en kurdisk, en drusisk, en alauitisk eller en maronitisk region till vilken man kan lägga en judisk region. Enligt Sheijoleslam definierar regimen i Tel Aviv judaismen som en nationalitet och inte en religion eller ras.

Aleppo som ”terroristernas huvudstad”

Sheijoleslam är övertygad om att befrielsen av Aleppo i norra Syrien från terroristgrupperna skulle omintetgöra mäktiga imperialistiska och sionistiska krafter i världen som vill se Aleppo förvandlad till en huvudstad för terrorismen i ett försök att dela upp Syrien.

Den iranske politikern försäkrar att Iran kommer att fortsätta att erbjuda militär rådgivning till den syriska armén i kampen för en total likvidering av terrorismen.

Teheran erkänner att Iran har skickat militära rådgivare till Irak och Syrien och har understrukit vid upprepade tillfällen att det handlar om en auktoriserad närvaro av Damaskus och Bagdad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.