söndag 24 juli 2016

Video: IS-terrorister flyr strider i Syrien i kvinnokläder

I tron att de skulle kunna komma undan, klädde sig de tre i en komplett kvinnomundering.


IS-terrorister flyr strider i Syrien i kvinnokläder

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-07-24 / Terrorister från IS såg ingen annan utväg än att maskera och klä sig i `niqab´, den klassiska arabiska slöjan som täcker hela ansiktet utom ögonen.


Syriens Demokratiska Styrkor (SDF) hade timmarna innan gett IS ett ultimatum i den syriska staden Manbiy att ge sig eller dö vid slutstriden. Tre av terroristerna drog på sig en komplett svart kvinnomundering i tron at de skulle slippa undan.

I SDF ingår kurdiska, arabiska och kristna syrier. Staden Manbiy ligger i provinsen Aleppo i den nordvästra delen av Syrien i närheten av den turkiska gränsen. I torsdags hade SDF gett IS ett ultimatum om att kapitulera, uppgav Sharfan Darwish, taleman för SDF i ett uttalande inför pressen.


SDF-styrkor som gav IS-terroristerna ultimatum; kapitulerar eller dö!


SDF arresterade tre ”kvinnor” som iklädda en hel svart kvinnomundering och sin “niqab” hade blandat sig med en grupp civila som höll på att evakueras från stridsområdet.

– De (de tre maskerade männen) försökte att lämna bostadsområdena i södra Manbiy. Men våra milismän upptäckte dem.

Inte bara dessa upptäcktes, även ett stort antal andra IS-terrorister greps av SDF-styrkorna, uppger Darwish.
Belägrad stad

Den patriotiska frontens milismän har en egen underrättelsetjänst som vanligtvis samlar in information bland civilbefolkningen för att undvika att terroristerna slinker undan den belägring som är upprättad kring staden som fram tills förra veckan var en bastion för IS.

Cirka 200 civila syrier har lyckats ta sig ut, majoriteten barn, kvinnor och gamla.

SDF gav i torsdags förra veckan IS-styrkorna 48 timmar på sig att lägga ned vapnen och överlämna sig. De syriska styrkorna hade ryckt fram 800 meter mot stadens centrum och befinner sig bara ett sista ”steg” för att ta total kontroll över Manbiy.


Franskt bombplan som dödade fler civila i Syrien än vad som utspelade i Nice.

Franska bombplan dödar 120 civila som hämnd för Nicemassaker
Ultimatumet utfärdades efter att minst 120 civila, bland dem elva (11) barn, hade förlorat livet efter att franska bombplan, som ingår i den USA-ledda koalitionen hade bombat byn Al-Tujar, 14 kilometer norr om Manbiy.

Rami Abdel Rahman, direktör för det så kallade oppositionella Syriska Observatoriet för Mänskliga Rättigheter (OSDH), med säte i London, uppgav i ett uttalande till AFP att ”människorna flydde från byn Al-Tujar när bombningarna ägde rum. Allt tyder på att det var ett misstag.


USA-stödda terrorister massakrerar civila i en park i Aleppo

TEGUCIGALPA / 2016-07-24 / Samma terrorister som skar halsen av en ung 11-årig palestinsk pojke i förra veckan, genomförde i fredags en ny massaker i en park i staden Aleppo, rapporterar Daniela P Obreque från nyhetsbyrån AMN.

Det är terroristerna från gruppen Nouriddeen al-Zinki som stöds av de medeltida regimerna i Gulfstaterna som stod bakom massakern i Aleppo. Gruppen har även fått militärt stöd från USA, bland annat BGM-71 TOW anti-tankmissiler.

Människorna firade en picknick i parken när terroristerna öppnade eld med raketgevär. Tio människor mördades och 44 sårades. I parken fanns bara obeväpnade civila och inga som helst militära element.

Bilderna på de dödade illustrerar den ”syriska” oppositionens barbari.


Saudiarabien har avrättat fler än 100 personer 2016

TEGUCIGALPA / 2016-07-24 / Det i väst omhuldade kungadömet Saudiarabien har fram tills i fredags avrättat 101 människor under 2016.

Myndigheterna avrättade Fahd ‘Abdel-Hadi Al-Dusari efter att denne befanns skyldig till mordet på en av hans släktingar, Mubarak bin Mohammad Al-Dusari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.