lördag 30 juli 2016

[Video] Befriade civila i Aleppo, Syrien: ”Vi har lidit mycket tack vare dessa ”terroristhundar”

Varför citerar inte västmedierna vad de verkliga representanterna för det syriska folket säger?
"Vi har lidit mycket tack var dessa terroristhundar", säger kvinnan på bilden och brister ut i gråt.


[Video] Befriade civila i Aleppo, Syrien: ”Vi har lidit mycket tack vare dessa ”terroristhundar”

AV DICK EMANUELSSON

Hispans-TV:s spanska redaktion rapporterar från Aleppo där de första civila berättar om sina upplevelser under terroristernas kontroll.


TEGUCIGALPA / 2016-07-30 / De första terroristerna kapitulerar i Aleppo och överlämnar sig till den syriska armén. Samtidigt börjar de civila att strömma ut från de platser där de sökt skydd och utnyttjar någon av de fyra korridorer som den syriska armén har upprättat.

Men det har inte varit en lätt promenad till friheten, berättar de första som kommit ut. Till den syriska nyhetsbyrån Sana säger en kvinna att ”Vi har lidit mycket tack vare dessa ”terroristhundar”. Hon tackar armén, presidenten och dess allierade för att blivit befriad.

Kapitulerade terrorister i Aleppo

Terrorister i Aleppo som kapitulerar och lägger ned vapnen.

I videofilmer som kablades ut på lördagen, visserligen starkt reducerade jämfört med till exempel den iranska internationella TV-kanalen Hispan-TV, kunde tittarna se hur några av de första 169 terroristerna gick ut från sina stridsvärn i civila hus för att överlämna sig till armén. Assad-regeringens uppmaning att kapitulera har gett resultat på flera håll i Syrien de senaste dagarna och det är uppenbart att den internationella interventionen av Syrien av legoknektar från närmare 100 länder börjar gå mot sitt slut.

– Efter de framgångsrika operationerna av de syriska styrkorna och deras allierade, som lyckades dra åt snaran än mer om terroristernas belägring, har en terroristgrupp lagt ned sina vapen och kapitulerat inför armén i stadsdelen Salah al-Din i Aleppo, uppgav Sana i dag, lördag.

Den ryska nyhetsbyrån Sputnik citerade en militär källa som bekräftade att under de senaste dagarna har dussintals terrorister gett upp och lämnat stadsdelen Salah al-Din i riktning mot stadsdelen Sheij Maksud.

De civila som nu lämnar stadsdelarna i östra Aleppo som fortfarande hålls av terroristerna, beger sig via de upprättade korridorerna till stadsdelen Salah al-Din.

Det oppositionella Syriska Observatoriet för Mänskliga Rättigheter, med säte i London bekräftade i dag uppgifterna om att ”flera civila” hade lämnat den östra sektorn.


Damaskus och Moskva sa i en gemensam kommuniké i torsdags att de har inlett en humanitär operation i stor skala för att bistå invånarna i staden Aleppo, Syriens folkrikaste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.