lördag 30 juli 2016

USA oroas över den syriska arméns framgångar: “Att återerövra kontroll över hela det syriska territoriet under ledning av Assad är en ren fiktion”

Syriska armésoldater i närheten av Damaskus. Stridsmoralen på topp medan terroristernas militära stryrkor lider allt fler nederlag. I veckan som gick förlorade Väst´s favoritterroristgrupp, Den Fria Syriska Armén (ELS) sin 16:e Brigad.


USA oroas över den syriska arméns framgångar: “Att återerövra kontroll över hela det syriska territoriet under ledning av Assad är en ren fiktion”

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-07-30 / USA fortsätter upprepa sin oro för den syriska konflikten utveckling. I tisdags bad de ryssarna om en veckas bombuppehåll för att Pentagon skulle få sinnesro och försöka komma fram till vilka som var ”moderata” och direkt ”rena” terrorister i Syrien. Nu hävdar samma Vita Huset att Assad bör tänka om, för han kommer inte att kunna ta över HELA Syrien.

Det är uppenbart att Pentagon sedan flera år har misslyckats i sin taktik och strategi i Syrien. Manualen från övertagandet av Libyen, via en Natoinvasion som ”rygg-styrka” till tusentals ditresta Jihadister, har misslyckats totalt. Och det trots att insatsen i Syrien har varit hundrafalt gånger större än i Libyen.

Misslyckandet beror framför allt på att State Departements politiska experter antingen misstog sig eller så lyssnade varken Hillary Clinton (som tidigare utrikesminister), Obama eller Pentagons generaler på sina rådgivare i State Departement.

Varför har Assad inte störtats?

För den syriska armén och president Assad har det som västmedierna och dess politiska språkrör i regeringarna inte velat ha inse, eller har förnekat, nämligen ett folkligt stöd. Och det oavsett de brott som regeringen Assad har begått. Till det ska så klart det direkta militära stödet från Ryssland, Iran och Hizbollah läggas som mer eller mindre har haft en avgörande inverkan mot den invasionen av legoknektar från 100 länder, uppbackade till stor del av fascistiska medeltida kungadömen i den arabiska viken och stöd, militärt och finansiellt från USA och delar av EU.

Det är i det ljuset man ska se ytterligare ett USA-utspel som andas fruktan för att Assad sitter kvar, eller åtminstone sitter kvar fram till dess att terroristangreppet mot Syrien har krossats. Därefter är det det syriska folkets uppgift att välja sina folkvalda representanter.

Syriska armésoldater slåss för Syriens nationella suveränitet och ser vad som hände i Libyen.


USA fruktar det syriska folkets egna beslut

Men det är ett perspektiv som inte platsar i State Departement planer för mellanöstern. Det handlar om att rita om kartan och tillsätta lokala lakejer i stil med Shahen av Iran, Mohammad Reza Pahlavi (1941-1979).

I Syrien har Vita Huset gått bet och det är därför Hillary Clinton basunerar ut, att om hon blir president ska hon inleda ett fullskaligt krig i Syrien. Mot vem då? Om terroristerna vid årsslutet förfogar över tio procent av Syriens territorium, och det bara är en tidsfråga innan även denna del av landet ska befrias, blir det då förevändningen för Clinton att angripa Syrien som Bush gjorde med Irak?

USA söker pakt med Ryssland över Syriens folk

I en Twitter uppgav Brett McGurk att han ger
sitt 
fullständiga stöd till Turkiet” till
Erdogans 
folkmordskrig mot det kurdiska
folkets väpnade gren, 
PKK. Nu vill
han en pakt med ryssarna mot syrierna.


I det senaste utspelet säger Brett McGurk, Vita Husets speciella sändebud i den så kallade Internationella Koalitionen som påstår sig kriga mot mordmaskinen IS, att:

– Ryssarna har varit inkapabla att presentera en plan (sic!) för att få till stånd ett slut på kriget. Samtidigt hävdar president Bashar al-Assad, att han ska erövra varje del av sitt territorium. Men det är enbart fiktion som aldrig kommer att bli verklighet. Därför tror jag att ryssarna också bör vidta vissa beslut (sic!).

Det makabra uttalandet gjordes samtidigt som den syriska armén rycker fram på i stort sett nästan alla frontavsnitt. Stridsmoralen hos den flora av terroristgrupper som opererar i Syrien, mycket beroende på det militära och finansiella stöd som Pentagon överlämnar till dessa, har sjunkit dramatiskt den senaste tiden, rapporterar alla seriösa bedömare av kriget i Syrien.

Men USA gör då två utspel samma vecka där de först ber ryssarna att sluta bomba terroristerna (läs deras ”moderata” allierade terrorister”) och nu, när Vita Huset måste vara desperat när de mellan raderna låter förstå att de vill göra upp med Moskva om Syriens framtid, en pakt som skulle ställa det syriska folket åt sidan.

ELS:s 16:e armébrigad kapitulerar

Ett exempel på hur framgångsrik arméns militära offensiv är, bekräftades när den så kallade Fria Syriska Arméns (ELS) 16:e Brigad kapitulerade och överlämnade sig till den syriska armén. Detta efter att armén befriat och tagit över distriktet Bani Zaid i Aleppo.

ELS är Västs favoritgrupp i Syrien. Men gruppen förfogar knappt över mer än ett tusental militära enheter och har, inför att blivit alltmer militärt trängd, allt mer lierat sig med al-Qaedas gren i Syrien, al-Nusra. Denna tackade till och med i en videofilm USA för de vapen som ELS överlämnade till al-Nusra förra året.

Men trots pengar och moderna sofistikerade vapen tyder nu allt på att sagan om en ”fri syrisk armé” börjar gå mot sitt slut. Den 16:e ELS-brigadens kapitulation kanske är en bekräftelse på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.