lördag 9 juli 2016

Syrisk-kurdisk offensiv och erövranden i Aleppo försätter terroristerna i desperat situation

Kurdiska YPG-styrkor i jubel efter de senaste erövringarna i Aleppo.


Syrisk-kurdisk offensiv och erövranden i Aleppo försätter terroristerna i desperat situation

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-07-09 / Den syriska arméns erövringar av underhållsleder under terroristernas kontroll mellan Aleppo, Ildib och Turkiet, kombinerat med överraskande kurdiska erövringar av delar av Aleppo, har försatt terroristernas situation i de sista fästena i Aleppo i en desperat situation.

De senaste erövringarna av ”Tigerstyrkorna”, som är en enhet av veteraner från den syriska arméns specialstyrkor av huvudvägen Castello, innebar en svår förlust för terroristerna som har bitit sig fast i Aleppo. Castello är en försörjningsled för terroristerna som binder ihop Aleppo med Idlib och Turkiet, uppger reportern Renato Velez i nyhetsbyrån AMN.

YPG-SDF-offensiv i Aleppo

Samtidigt med denna offensiv har kurdiska styrkor under YPG-befäl i allians med SDF-styrkor (Syriens Demokratiska Styrkor) erövrat ett strategiskt bostadsområde i Aleppo.

Dessa två senaste militära segrar försätter terroristerna i ett oerhört svårt militärt läge.

Daniela P Obreque rapporterar för samma nyhetsbyrå om hur de två styrkorna YPG och SDF tog över kontrollen av bostadskomplexet Bani Zayd i Aleppo. Intensiva strider pågick under sex dagar med terroristergrupperna Jabhat al-Nusra (al-Qaeda syriska gren), Syriens Fria Armé (ELS), Harakat al-Nuruddin Zinki och Jabhat al-Shamiyah.

För en vecka sedan lanserade terroristerna en motoffensiv för att återerövra den strategiska zonen i närheten av distriktet al-Ashrafiyah i Aleppo, men offensiven misslyckades.

I en militär återvändsgränd

Just nu befinner sig terroristerna med ryggen mot väggen i det inre av Aleppo efter att YPG och SDF har erövrat flera områden från rebellerna, uppger Obreque i sitt reportage. De befinner sig i en desperat situation, i brist på vila, där de ständigt tvingas strida mot fienden utan att bli avlösta. Samtidigt växer spänningarna mellan grupperna och ledarna för de olika terroristfraktionerna som ömsesidigt anklagar varandra för förräderi.

Problemen växer än mer efter att den syriska armén med sina Tigerstyrkor nyligen öppnade en ny massiv offensiv i Latakia med målet att kasta ut Jidahisterna från provinsen.

Syriska armésoldater utposterade vid de historiska platserna utanför staden Palmira. 

IS lider stora förluster i Palmira

IS har lidit stora förluster efter att ha attackerat den syriska armén nära staden Palmira i centrala Syrien.

– Alla attacker slogs tillbaka och terroristerna led betydande förluster, uppgav i fredags det Ryska Centret för Försoning i Syrien i ett pressmeddelande.

Under 24 timmar bombarderade takfiristyrkorna arméns positioner med granatkastare och luftvärnsrobotar vid gasfältet Al-Shaer, 40 kilometer från Palmira.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.