måndag 4 juli 2016

Rysk kryssningsmissil slår ut terroristarsenal i Syrien med antitanksrobotar TOW (USA)

Från Medelhavet avlossades kryssningsroboten mot terroristmålet i Syrien.
Rysk kryssningsmissil slår ut terroristarsenal i Syrien med antitanksrobotar TOW (USA)

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-07-04 / Den ryska flottan i Medelhavet avlossade i söndags en kryssningsrobot mot ett terroristmål i Al-Qassimyah, beläget i den nordliga syriska provinsen Aleppo.

Enligt uppgifter från webbportalen Almasdar News förstörde kryssningsroboten en fastighet under terroristernas kontroll. I denna fanns en stor vapenarsenal där pansarbrytande TOW-granater för stridsvagnsbekämpning förvarades. TOW är producerad av USA:s vapenindustri.

– De ryska styrkorna förlitar sig på information från den syriska armén för att utföra attacker med missiler med stor räckvidd, uppgav en källa till Almasdar News. Den syriske generalmajoren Suheil al-Hassan hade överlämnat koordinaterna till den ryska flottan för att slå ut terroristerna positioner och vapenarsenal.

De ryska krigsfartygen har flera gånger slagit ut terroristpositioner med förödande verkan med hjälp av kryssningsrobotar från positioner i Medelhavet och Kaspiska havet.

Strider i Aleppo

Från Aleppo uppges att de syriska specialstyrkorna under arméns befäl har befriat områden i al-Mallah, norra Aleppo, och förbereder en markoffensiv för att bredda sin dominans i regionen.

Enligt stridsrapporterna har uppskattningsvis 150 terrorister från främst den syriska al-Qaedagrenen al-Nusra dödats medan antalet sårade är ännu större.

Den syriska armén, specialstyrkor och folkmilis har haft stora militära framgångar under 2016 mot den flora av terroristgrupper som invaderat Syrien från utlandet med målet att slå sönder den syriska statsbildningen.


Kina planerar sända 10 000 soldater till Syrien

Inför terroristhotet vill Kina nu sända 10.000 soldater för att förstärka sin militära närvaro i Mellanöstern.

Temat diskuterades när ledarna för OCS, (Shanghai Co-operation Organisation) samlades i slutet av juni i den uzbekiska huvudstaden Tasjkent. I OCS ingår Ryssland, Kina, Kazakstan, Tadjikistan och Uzbekistan.

– Kinesiska experter anser att situationen i Syrien kräver en speciell uppmärksamhet från OCS-medlemmarnas sida. Det handlar om det stora hotet som IS utgör för säkerheten i Pakistan, Afghanistan, Kina och Ryssland, uppgav webbportalen Southfront i en artikel som publicerades i söndags.

Det kinesiska ledarskapets mål är att sända 10 000 soldater till Mellanöstern efter att den kinesiska marinbasen i det östafrikanska landet Djibouti står klar, enligt Southfront.

Kinesiska arméstyrkor planeras att skickas till bland annat Syrien för att ge sitt stöd till arméns kamp mot terrorismen som till stora delar backas upp av både USA, EU och kungadiktaturerna i Mellanöstern.


Basen kan härbärgera upp till 5000 soldater som skulle kunna delta i operationer i Mellanöstern och norra Afrika. I händelse av att Iran ansluter sig till OCS anses det möjligt att Kina kan få tillgång till logistikbaser i regionen.

För närvarande har Kina skickat 2500 soldater på fredsuppdrag under FN:s regi till länder som Libanon, södra Sudan och Mali.

– Det är uppenbart att Kina nu förbereder sig för att projicera sin militära maktstyrka i regionen, sa en källa till Southfront.

Peking har under de senaste åren allierat sig med Moskva och Teheran i den syriska konflikten och lagt in sitt veto i FN:s säkerhetsråds förslag om sanktioner mot president Bashar al-Asad och senare öppet stött de ryska militära aktionerna mot den internationella terrorismens intervention av Syrien.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.