fredag 29 juli 2016

Hillary Clinton lovar fullskaligt krig i Syrien om hon vinner presidentvalet

Hillary Clinton fortsätter i gamla krigsspår. I tjänst hos vem och i vems intresse?


Hillary Clinton lovar fullskaligt krig i Syrien om hon vinner presidentvalet

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-07-29 / Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton talar inte om fred i världen utan om ett storskaligt krig i Syrien, om hon blir hon president. Donald Trump å sin sida har skakat om det amerikanska militärindustriella komplexets språkrör genom att välkomna de ryska insatserna för att krossa interventionen av terrorister från närmare 100 länder i Syrien.

Uppgifterna om Clintons krigsförklaring mot Syrien, för det handlar inte om ett krig mot terrorismen i Syrien utan mot den syriska staten och president Assad, kom från det Gröna Partiets presidentkandidat Jill Stein. Enligt henne kommer Clinton, om hon blir vald till USA:s president, att inleda en bred militär offensiv över Syrien. Det är ett starkt skäl för att väljarna inte lägger sin röst på Clinton, säger Stein.

– Clinton vill börja ett krig i Syrien, sa Stein till reportrarna vid demokraternas konvent i Philadelphia.

Men det är inte det enda krig denna kvinna vill starta, säger Stein. Trogen sitt krigiska förflutna och sin nyliberala ideologiska övertygelse, kommer hon otvivelaktigt att inleda konflikter över andra delar av världen.

Den fara för världsfreden som ett val av Hillary Clinton till USA:s president innebär, ställer USA:s väljare inför ett delikat dilemma när det handlar om att rösta mellan pest eller kolera, mellan Clinton och Trump, menar Stein. Hon vänder sig därför till sympatisörerna till Bernie Sanders som förlorade mot Clinton (vem hade väntat annat i ett antidemokratiskt system) för att erhålla deras röster mot Clinton.

Händelser och bilder som denna kommer att multipliceras om inte Hillary Clinton förhindras att intensifiera kriget i Syrien. Hon är den som höll i dirigentpinnen vid invasionen av Libyen när 50.000 libyer dödades av de 20.000 Natoanflallen som utfördes.


Som en föraning om vad som må komma, krävde samordnaren för Clintons valkampanj, James Rubin, att USA borde inleda mer militära åtgärder i Syrien för att på så sätt kunna påverka framtida eventuella fredsprocesser i Syrien.

Det är egentligen exakt samma politik som tidigare; USA deltar i störtandet av regeringen och beklagar störtandet men ”allt löser sig med att utlysa nya fria och demokratiska val under vårt och Natos överinseende”, säger de elaka kommentarerna på Rubins utspel på Clintons order.

Den seriösa pressen påpekar att det var just Hillary Clinton som 2012 lade hinder i vägen för en fredsprocess i Syrien när Kofi Annan, som då var den Arabförbundet och FN:s speciella sändebud för Syrien, arbetade för en fredlig lösning. Clinton förhindrade då ett avtal om eldupphör.

Under de snart sex åren av krig i Syrien har närmare 400.000 människor dött, 60 procent av sjukhusen är paralyserade.

Till skriket av “Allah Akbar”, gav terroristledaren Amar Shaban Saljo den unge palestiniern smekningar på huvudet som efter några minuter skars av.


Den syriska armén dödar befälhavaren för terroristgruppen som skar huvudet av en 11-årig palestinsk pojke

TEGUCIGALPA / 2016-07-29 / Styrkor ur den syriska armén dödade på torsdagen kommendanten för den USA-stödda terroristgruppen Harakat Nur al-Din al-Zenk som för en vecka sedan skar halsen av en 11-årig palestinsk pojke.

Den unge palestiniern anklagades av Amar Shaban Saljo, befälhavare för terrorgruppen Harakat Nur al-Din al-Zenk, att operera för Liwa al-Quds, en gren av den palestinska Fatahrörelsen som har flyktingläger i Aleppo, Syrien och som stöder regeringen Assad.

Det var för en vecka sedan som videofilmen på den unge palestinske pojken kablades ut över hela världen. Amar Shaban Saljo stod triumferande och höll i handen det avskurna huvudet på den unge pojken.

Regeringar i världen med ett minimum av samvete protesterade mot att EU och USA höll en låg profil. Många kritiserade de nämnda staterna för att hålla fast vid stödet till de påstådda ”moderata rebellerna”, varav en av dessa grupper var den som skar huvudet av den unge palestiniern framför en videokamera.

Harakat Nur al-Din al-Zenk har tagit emot mängder av vapen från USA, bland dem missiler för att slå ut den syriska arméns stridsvagnar. Denna armé har hållit emot trycket från invaderande legoknektar från ett 100-tal länder i världen medan USA fortfarande talar om ett ”syriskt uppror” och en ”syrisk vår”. I den våren har mer än 400.000 syrier dödats.

Den syriska armén slår allt hårdare mot terroristerna
Men USA:s understödda mordmaskiner är hårt ansatta av den syriska armén. Det är förmodligen i det ljuset man ska se Hillary Clintons vilja om att inleda ett storskaligt krig mot Syrien, om hon blir vald till president.

Amar Shaban Saljo, halsskäraren, dödades av den syriska armén vid samhället Handarat, norr om Aleppo

Det syriska flygvapnet kastade på tisdagen ut flygblad där det uppmanade “alla terrorister och beväpnade individer att lägga ner vapnen och ge upp”, i annat fall ”kommer ni aldrig att fly levande från arméns slutoffensiv”.

Al-Qaedas syriska gren, Al-Nusra ställer nu in sig i ledet hos Clinton och förklarade på en presskonferens för några dagar sedan att de bryter med al-Qaeda och hoppas på stöd från utländska stater.

Saudiarabien har genomfört hundratals bombningar mot bostadsoområden, sjukhus, eller daghem mot Jemens folk sedan mer än ett år. Världssamfundet är tyst.

Militära styrkor från Jemen slår ut en saudiarabisk stridsvagn med den ryska pansarvärnsroboten Konkurs

TEGUCIGALPA / 2016-07-29 / I en video som publicerades på de sociala nätverken igår, torsdag, visas hur en saudiarabisk stridsvagn slås ut med hjälp av datoriserade ryska pansarvärnsrobotar.

Det är milissoldaterna från Folkfonten Ansarola som använde den nämnda Konkurs-missilen vid gränsstaden Yizan. Som man kan se på videon exploderar den USA-byggda stridsvagnen Abrams när missilen slår in i tankset.  

Några dagar tidigare hade de jemenitiska styrkorna avfyrat en ballistisk missil modell Tochka mot en saudiarabisk militärgarnisionen i staden Yizan med många döda som saldo.

Saudiarabien för ett icke förklarat krig mot Jemen via massiva flygbombningar av militära och civila mål. Hittills har 8946 civila dödats (25 mars 2016) som ett resultat av de saudiska bombningarna. Det är det ”okänd kriget”, trots de blodiga faciten.

Jemeniska civila begrundaer nedskjutningen av ett saudiarabiskt stridsplan från det Kungliga Saudiarabiska Flygvapnet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.