torsdag 23 juni 2016

“Moderata” rebeller erövrar en stridsvagn T-90 som överlämnas till Al-Qaeda i Syrien

USA ger ekonomiskt, militärt och annat understöd till de påstådda "moderata" terroristerna i Syrien men som överlämnar delar av detta stöd till de renblodiga terroristerna i IS och Al-Qaeda. Sveriges regering delar USA:s ståndpunkt.
“Moderata” rebeller erövrar en stridsvagn T-90 som överlämnas till Al-Qaeda i Syrien

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-06-23 / USA insisterar på att kalla vissa terrorister för ”moderata oppositionella” och ger dem ett öppet stöd från USA i form av pengar, vapen och underhåll. Precis som USA gjorde för de så kallade ”Contras” som invaderade Nicaragua från Honduras.

Den syriska konflikten är full av händelser där dessa ”moderata” terrorister samarbetar med eller till och med underordnar sin kamp till förmån för renblodiga terrorister som Al-Qaeda eller IS.

Det senaste exemplet utspelades i tisdags där terroristgruppen Harakat Nuredin al-Zinki tillfångatog en stridsvagn från den syriska armén och överlämnade den till terroristerna i al-Nusra, Al-Qaedas syriska filial, enligt den syriska nyhetsbyrån Almasdar News. Den ryskbyggda stridsvagnen modell T-90 hade erövrats av gruppen efter att armén misslyckats att återerövra ett område i norra Aleppo som är under kontroll av de ”moderata”. Därefter överlämnades stridsvagnen till Al-Qaeda.

Medlemmar ur Al-Qaedas gren i Syrien, al-Nusra.


The Wall Street Journals rapporter

Samarbetet och samordningen av floran av internationella terroristgrupper är av gammalt datum. The Wall Street Journal (USA) rapporterade i maj i år hur dessa ”moderata” terroristgrupper samarbetar och delar med sig av sina resurser, som de bland annat får från just USA med målet att stå emot den syriska arméns offensiv.

Harakat Nour al-Din al-Zenki beskrivs i Wikipedia som en ”självständig rebellgrupp (. . . ) som är en del av det Syriska Revolutionära Kommandorådet och har tagit emot USA-tillverkade antitankmissiler. År 2014 rapporterades den som en de viktigaste rebellfraktionerna i Aleppo”.

Men uppenbart är att den betraktar Al-Qaeda som sin militära ”storebror”.

TOW-missiler (USA) till al-Qaeda

I slutet av 2015 rapporterade medierna att USA levererade antitankraketer av märket TOW till de ”goda terroristerna” i Syrien. Bland dem den självutnämnda Fria Syriska Armén, FSA. Denna, i sin tur överlämnade vapnen till Al-Qaedas gren i Syrien, Al-Nusra. Det är samma grupp där en lokal befälhavare slet ut hjärtat på en dödad syrisk soldat och konsumerade det framför TV-kamera.

USA levererar antitankraketer av märket TOW till de "goda terroristerna" i Syrien, den självutnämnda Fria Syriska Armén, FSA. Denna, i sin tur överlämnar dem till Al-Qaedas gren i Syrien, al-Nusra, samma grupp där en lokal befälhavare slet ut hjärtat på en dödad syrisk soldat och konsumerade det framför TV-kameran för två år sedan. På bilden ses en soldat med TOW-missil i kanonen.


Nyhetsbyråernas källa var en video från Al-Nusra som spreds i slutet av 2015 via de sociala nätverken. Där tackade en befälhavare från al-Nusra medlemmarna i FSA för att dessa överlämnade missilerna till al-Nusra som kunde slå ut stridsvagnar hos den syriska armén. Raketerna var av märket TOW och är producerade i och av USA.

Den så kallade Fria Syriska Armén (FSA) får allt sitt militära och underhåll stöd från USA via Turkiet.

Språkröret för terroristgruppen uppgav att dessa raketer var av stor nytta när Al-Nusra konfronterade stridsvagnarna från den syriska armén i norra delen av landet.

Den republikanske senatorn Ed McCain i samtal med terrorister i Syrien.
Bilden ovan enheter från den syriska armén medan den undre
bilden visar varifrån de "syriska rebellerna" härstammar.


Och attentatet 11/S mot Wall Trade Center?

Det handlar alltså om en grupp som ingår i ett internationellt terroristnätverk som av USA utpekas som ansvarig för terroristattentatet den 11 september 2001 mot Wall Trade Center i USA. Det krävde tusentals offer och blev förevändningen för Pentagon att inleda två krig, det i Afghanistan och det i Irak som krävt miljoner offer. Kriget i Irak genomfördes med förevändningen av ”massförintelsevapen” som aldrig existerade.

Ryssland har understrukit att det inte finns ”goda” eller ”dåliga” terrorister. Vad som pågår är en internationell intervention av Syrien som har stått emot invasionen av legoknektar från närmare ett hundratal länder och som har krävt uppskattningsvis 250.000 offer.

Offren i Paris och i Damaskus, vad är skillnaden?

Offer i Damaskus och i Paris, vilken är skillnaden och vem ansvarar för bomberna från terroristerna?

När självmordsbombare eller fanatiker genomför massakrer i länder som Frankrike eller Storbritannien är indignationen total. Men när samma ansvariga grupper genomför massakrer på ett torg i Damaskus eller Aleppo kallas de för frihetskämpar och ”moderata rebeller”.

Och de ”moderata” får i ett flöde nya vapen och ekonomiska resurser från USA via Turkiet medan offren, de i Syrien och de som flyr Syrien mot Europa och Sverige, har svårt att förstå cynismen i väst.


Läs mer:

Al-Qaeda tackar för den militära hjälpen från USA:s allierade i Syrien

”I stället för påhitt som ´moderat opposition´ bör vi slåss mot IS som Ryssland gör”, säger mellanösternexperten och reportern Robert Fisk 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.