torsdag 16 juni 2016

Franska och tyska specialtrupper går in i kriget mot Syriens armé som ger IS ultimatum: ”Kapitulera eller förbered er på att dö”! Syriens armé dödar al-Nusras (al-Qaeda) befälhavare i Aleppo

En tysk elitsoldat från KSK-styrkorna.
Franska och tyska specialtrupper går in i kriget mot Syriens armé som ger IS ultimatum: ”Kapitulera eller förbered er på att dö”! Syriens armé dödar al-Nusras (al-Qaeda) befälhavare i Aleppo

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-06-16 / Diplomater från det syriska utrikesdepartementet uppger nu att specialstyrkor från Frankrike och Tyskland har gått över gränsen från Turkiet och in i Syrien. De deltar på den internationella terrorismens sida i kriget mot den syriska armén som har stått emot interventionen i snart fem år.

Det uppgav på torsdagen flera nyhetsbyråer i regionen. De franska och tyska styrkorna anklagas för att vara direkt involverade i operationerna mot den syriska armén. De syriska myndigheterna kräver att de utländska militärerna omedelbart lämnar Syrien och har krävt att den franska och tyska regeringen förklarar sig.

Syriska armésoldater som befriat stora delar av provinsen Aleppo den senaste tiden. Vad händer när de konfronterar de franska och tyska specialstyrkor som intervenerat i Syrien?


Befriar Aleppo från utländska legoknektar
Syrien har förkastat påståendena från Berlin och Paris om att sändningarna av dessa elitstyrkor till den syriska staden Manbij, i provinsen Aleppo, skulle ha som mål att erbjuda militär rådgivning till de så kallade Syriska Demokratiska Styrkorna (SDF). Provinsen Aleppo och staden med samma namn, har blivit föremål för intensiva strider de senaste månaderna och den syriska armén, med stöd av sina allierade från Hizbollah, Ryssland och Iran har rensat stora delar av Aleppo på utländska terrorister.

Från Turkiet kommer dock en strid ström av nya legoknektar och underhåll, trots att Turkiets regering påstår sig bekämpa terroristerna.

Den turkiska fascismens förgrundsfigur, Recep Tayyip Erdoğan som bombar den kurdiska befolkningen tillbaka till stenåldern och stödjer den internationella terrorismens försök att slå sönder den syriska statsbildningen. Turkiet är medlem av NATO som leds av USA med nickedockan Jens Stoltenberg som generalsekreterare eller "duttig idiot" som han också kallas, den gamle norske socialdemokraten.


Bygga fransk militärbas i Kobani
Det var i tisdags som de franska och tyska specialstyrkorna gick in i Manbij, Syrien från turkiskt territorium. Flera medier uppgav att den franska planen går ut på att bygga en militärbas i staden Kobani. På så sätt internationaliseras nu kriget mot Syrien med direkta aktioner av europeiska regeringar och stater vilket är en allvarlig upptrappning och en breddning av konflikten i Syrien.

Det syriska utrikesdepartementet anser att anländandet av franska och tyska trupper till syriskt territorium är en orättfärdig aggression mot Syriens suveränitet och oberoende.

Den franska regeringen har ännu inte uttalat sig medan Tyskland har förnekat att tyska specialtrupper ska befinna sig på syriskt territorium.

USA-styrkor slåss i Syrien
Även USA har förnekat att deras specialstyrkor slåss skuldra vid skuldra i den första stridslinjen tillsammans med de så kallade Syriska Demokratiska Styrkorna (SDF). Men fotografier från den 26 maj i år på just dessa USA-styrkor cirkulerar nu i medierna där de ses tillsammans med kurdiska styrkor i närheten av det som fram tills nu har varit IS:s bastion, staden Al-Raqa.

Bilder från den 26 maj i år på specialstyrkor från USA som anklagas för att slåss i första stridslinjen med kurdiska styrkor för att inta IS-bastionen Al-Raqa.


Syriens armé ger IS ultimatum: ”Kapitulera och överlämna er eller förbered er på att dö”!

Det syriska flygvapnet släppte i onsdags flygblad över den syriska staden Al-Raqa riktade till IS-terroristerna med uppmaningen att kapitulera eller dö innan den militära slutoffensiven mot Al-Raqa inleds.

Sanningens ögonblick har kommit. Världen förändras snabbt. Armén (Syriens) avancerar. Tänk på det för det kan kosta dig livet. Tveka inte, skynda dig att överlämna dina vapen, rädda ditt liv och din framtid”! står det på flygbladet.


Faksimil av flygbladet som spreds från det syriska flygvapnet över den syriska staden Al-Raqa.

På den andra sidan av flygbladet visas bilder på dödade terroristers kroppar. De terrorister som fortfarande befinner sig i Al-Raqa varnas att ge sig, i annat fall återstår bara ett öde. Flygbladet är undertecknat av de Syriska Väpnade Styrkornas högsta befäl och illustreras också av bilder på arméns artilleri och flygvapen under en attack.

Den syriska armén har haft stora militära framgångar under hela 2016 och befinner sig nära Al-Raqa där stora delar av provinsen och strategiska punkter utanför staden har befriats. Al-Raqa väntar nu en bred militär offensiv från den syriska armén som ska befria staden från IS.


Terrorister från al-Nusra, som lidit stora förluster de senaste månaderna i provinsen Aleppo. Nu har dock franska och tyska specialstyrkor skyndat till undsättning för att undvika ett liknande nederlag som IS lider i staden Al-Raqa.

Den syriska armén dödar ett högt befäl hos Al-Nusra
 
Den syriska armén dödade på onsdagen Ammar al-Khalid, en av Al-Nusras befälhavare i provinsen Aleppo. Al-Nusra är al-Qaedas syriska filial och består, precis som IS, i huvudsak av icke-syrier.

Enligt portalen Terrormonitor hade Ammar al-Khalid dödats i strider i provinsen Aleppo där al-Nusra kontrollera flera distrikt.

Det är från Turkiet den internationella terrorismen skickar in sina legoknektar till syriskt territorium där över 270.000 syrier har dödats sedan interventionen inleddes 2011.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.