måndag 20 juni 2016

Den syriska armén står 15 kilometer från den strategiska flygbasen i Al-Raqa

De Syriska Öknens Falkar står bara 15 kilometer från flygbasen Al-Tabqa, under kontroll av IS.
Den syriska armén står 15 kilometer från den strategiska flygbasen i Al-Raqa

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-06-20 / Den syriska armén understödd av specialstyrkor, de så kallade Öknens Falkar lyckades i söndags befria flera områden och står nu nära flygbasen Al-Tabqa, enligt portalen Almasdarnews. Samtidigt meddelade den syriska armén att terrorister i södra Aleppo flyr i panik. En ledare för al-Nusras självmordskommandon uppges har också dödats i strider med armén.

Enligt Almasdarnews har den syriska armén berfriat oljefälten i Thawrah som bara ligger 15 kilometer från den strategiska flygbasen i Al-Tabqa. Det är här som IS anse har sitt militära och ekonomiska högkvarter, rikt på olja.

Under striderna dödades dussintals terrorister. Många har sårats och andra har tillfångatagits och förts till syriska fängelser.

Samtidigt har Öknens Falkar ryckt fram på huvudvägen som går till staden Al-Tabqa som ligger under kontroll av IS för att öppna vägen för regeringstrupperna.

Dessa Öknens Falkar består av före detta syriska soldater som skapades 2013 för att bistå den syriska armén.

De ryska flygstridskrafterna “mjukar nu upp” området vid Al-Tabqa för att underlätta för den syriska armén att inta Al-Tabqa och underlätta den slutliga offensiven mot IS i Al-Raqa. Bombningarna har åsamkat terroriststyrkorna stora förluster.

Syriska arméstyrkor på offensiv i Aleppoprovinsen där terroristerna flyr i panik.


Video: Terrorister från al-Nusra flyr inför arméns framryckningar i Aleppo

I en video som spreds på nätet i söndags visar hur terrorister flyr i massor från sina egna fästen vid staden Aleppo i norra Syrien. Videon visar hur terroristerna först försökte bromsa arméns och deras allierades framryckningar men förgäves. Därför tvingades de uppge sina skyttegravar och gömställen.

Under de senaste dagarna har de syriska styrkorna dödat 167 medlemmar från terroristgruppen Yeish al-Fath i strider i södra Aleppo. Men framryckningarna stannar inte vid Aleppo. Även i Homsregionen (centrala-västra Syrien) har minst 105 terrorister överlämnat sina vapen till armén och kapitulerat.

I den sydvästliga provinsen Sweida har arménheter förstört åtta pansarfordon för IS vid byn Rayem al-Dawala och området Tal Asfar. Dussintals IS-terrorister dödades.

Armésoldater och de allierade i folkmilisen på frammarsch.
 


Al-Qaeda-ledare dödad i Syrien

Abu Taha al-Ansari, ledare för ett av al-Nusras (al-Qaedas syriska filial) självmordskommandon dödades i strider i lördags i Aleppoprovinsen.

Det är dock osäkert om han dödades i strider med den syriska armén eller i interna strider med terroristgruppen IS.

Abu Taha al-Ansari från al-Qaedas syriska filial dödades i lördags.


IS korsfäster och knivdödar en man

Terroristgruppen IS avrättade en av sina egna som de anklagade för att ha förrått organisationen. Mannen bands fast och korsfästes på offentlig plats och fick hjärtat genomborrat av en kniv.

Mannen anklagades för att ha försett anti-IS-koalitionen med information över terroristernas positioner i Al-Raqa och för att ha varit ansvarig för att andra terrorister hade dödats vid flygattacker.

Terroristorganisationen IS:s syn på hur rättvisa skipas. Hur är det möjligt att Nato och västvärlden tillåter att IS finansierar sina brott mot mänskligheten genom försäljning av syrisk olja, införsel av vapen och förnödenheter och slussar sina terrorister tur och retur över gränsen till Turkiet. Eller hur Israel i sina "humanitära gärning" kurerar sårade terrorister från IS.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.