måndag 8 februari 2016

[Video] Efter fyra års belägring bryter Syriens armé belägringen av Nubbul och Al Zahra i norra Alepo

Syriska armésoldater tas emot av den lokala Folkkommitténs milis som tillsammans
med civilbefolkningen gjorde motstånd under nära fyra år mot de
internationella legoknektarna från uppskattningsvis 100 länder.

Efter fyra års belägring bryter Syriens armé belägringen av Nubbul och Al Zahra i norra Alepo

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-02-07 / Sedan interventionskriget mot Syrien inleddes för snart fem år sedan har de två strategiskt belägna städerna i Alepoprovinsen varit belägrade av terroristerna i al Nusra, al-Qaedas väpnade gren i Syrien.

Trots att interventionskriget förfogar över legoknektar från närmare 100 länder i världen, med aktivt uppbackning av Saudiarabien och grannlandet Turkiet, lyckades aldrig takfiristerroristerna inta de två städerna med 60.000 invånare, trots dess omedelbara närhet till Turkiet. Den syriska flaggan vajade i bägge städerna under de fyra åren av attacker.

Det var på sommaren 2012 som de bägge städerna omringades av terroristerna. Men befolkningen gjorde förbittrat motstånd och fick förnödenheter, mediciner och andra produkter från det syriska flyget. Enligt den libanesiska TV-kanalen Al Manar varnade terroristerna civilbefolkningen att var och en som försökte ta sig ur belägringen för att komma över livsmedel innebar avrättning.

De bägge städerna utsattes för hundratals attacker av terroristerna som misslyckades att inta Nubbul och Zahra. Soldater och civilbefolkning organiserade det väpnade motståndet i förvissningen om att bara detta var avgörande för överlevnad. Det syriska flyget bombade regelbundet terroristernas ställningar.

Från Turkiet har legoknektarna gått in i Syrien. Från Turkiet har terroristerna regelbundet fått nytt manskap och militärt materiel och understöd.


Beväpnade folkkommittéer

Milismän från den lokala Folkkommittén i Nubbul.
De unga männen anslöt sig till det väpnade motståndet i de så kallade Folkkommittéerna, ett beslut som äger rum över hela Syrien där civilbefolkningen är delar av det väpnade motståndet mot den internationella interventionen av terrorister. Militärer från Hizbollah lyckades ta sig in bakom terroristernas belägring i de bägge städerna och tränade civilbefolkningen som anslutit sig till folkmiliserna och deltog aktivt i striderna.

I början av 2014 upplevde befolkningen många attacker, bland annat med självmordsbombare men förgäves. Attackanterna slogs tillbaka och led stora förluster.

De bägge städerna har förstörts till 70 procent av den intensiva raketbeskjutningen och mer än tusen civila förlorade livet, många barn och kvinnor, enligt Al Manars reporter i Syrien.

Men efter nära fyra år av lidande kan invånarna i de bägge städerna andas ut och för första gången lämna sina hem utan rädsla att mista livet. Deras motstånd och hjältemod kommer skrivas in i det syriska folkets historia när de besegrade den internationella terrorismens legoknektar.Brutna försörjningsleder till Turkiet

Med befriandet av de två städerna har den syriska armén samtidigt brutit en av de viktigaste förbindelselänkarna för al Nusra-fronten, Ahrar al Sham och terroristgrupper som från Turkiet förde in manskap, vapen och underhåll.

När beskedet om att de två städerna Nubbul och Al Zahra hade befriats strömmade folk i huvudstaden Damaskus ut på gatorna för att fira segern, som inte bara är en seger över de materiella aktörerna utan även de som är intellektuellt ansvariga för Planen att skriva om kartan i Mellanöstern, USA.

Den libanesiska TV-kanalen Al Manar var på plats i de två städerna när de syriska militärerna intog och befriade städerna och sände direkt.

Terroristerna press, aktivt uppbackade och citerade av västpressen, uttryckte sin desperation över det förödande nederlaget och anklagade den ”ryska militärmaskinen” för att ha brutit belägringen, enligt en presskommuniké från terroristorganisationen Ahrar al Sham (Den Islamiska Rörelsen av Fria Män-Levante). Terroristerna flydde från sina stridspositioner men jagas av den syriska armén.

Enligt TV-kanalen Al Manar försöker hundratals terrorister att gå in i Syrien från turkiskt territorium efter att ha förlorat stora markområden och mycket militärt manskap och materiel. Men utsikterna har försämrats efter att den syriska armén, i en landsomfattande offensiv på alla fronter, under de senaste tre dagarnas offensiv i Alepoprovinsen har vunnit mycket terräng och åsamkat fiendens stora förluster.

Framryckande syriska soldater erövrar allt mer territorium över hela Syrien.


Mot Raqqaprovinsen och IS:s `huvudstad´

I onsdags förra veckan skar den syriska armén av ytterligare en underhållsled för wahabitermilisen som går från norra Alepo mot Turkiet.

– Armén har skurit av förbindelsen från Mayer-Anadan och Azaz-Alepo. Därmed kan inte legoknektarna få förstärkningar och ammunition från Turkiet till norra Alepo, uppgav en källa till den ryska nyhetsbyrån Ria Novosti.

Enligt källan handlar det om korridoren från Azaz som är cirka 50 kilometer och som enar Alepo med Turkiet via en gränsstationen Bab al Salam. Turkiska medier meddelade igår, söndag, att gränsen bara var öppen i en riktning; från Turkiet till Syrien. Enligt militära experter är den syriska arméns ockupationen av denna korridor en större seger än den vid flygplatsen Kuweires.

Återerrövrandet av denna region kan bli en bas för att rikta en offensiv mot Al Babområdet i provinsens östra del som ligger IS:s kontroll. Därefter leds offensiven mot Der Hafer som utgör en port mot ingången till Raqqaprovinsen, ”huvudstad” för IS i Syrien.Hizbollah erövrar positioner från terroristerna i Alepo

Hizbollahmilisens väpnade libanesiska styrkor, allierade med regeringen i Damaskus samt milisen Kata´ib Hezbolá i Irak, har också noterat stora framgångar de senaste veckorna. Dessa militära styrkor har skurit av terroristgruppernas försvarslinjer i norra Alepo där 55 terrorister stupade och hundratals sårades. Operationen ägde rum nära byn Ratyan, söder om staden Hadatnin, som befriades nyligen.

Hizbollahstyrkorna har även de senaste dagarna attackerat terroristernas positioner i och utanför staden Ratyan i norra Alepo.

Hizbollahmilisen och Kita´ib Hezbolà deltog också befriandet av Nubbul, Al Zahra och Ma´arasta al Jan, ett litet samhälle nordväst av den nyligen befriade staden Hardatnin.

Hizbollahs ledning har understrukit att deras organisation kommer fortsätta att slåss mot IS och andra terrorgrupper i Syrien för att förhindra dessa gruppers expansion mot Libanon. Hizbollah kommer att ha kvar sin armé i Syrien tills den slutliga segern mot den internationella terrorismens väpnade rörelser är ett faktum.

Enheter ur Hizbollaharmén i Syrien.


Det ryska krigsflyget pulveriserar terroristpositioner

Ryskt krigsflyg har från luften understött den syriska arméns offensiv i norra Alepo och genomförde kraftiga bombningar av terroristpositioner när städerna Nubbul och Al Zahra dagarna innan städernas befrielse förra veckan. De ryska planen attackerade även upprepade gånger positioner vid staden Hayyan med stora förluster i män och militär materiel för terroristerna.

Planen attackerade också koncentrationer i och utanför staden Haraitan, där vapendepåer och kommunikationssystem slogs ut för fienden.

Hayyan och Haraitan utgör en stor betydelse för grupper som opererar vid slagfältet Nubbul och Al Zahra. Terroristerna har inlett evakuering och tillbakadragande medan den syriska armén flyttar fram sina positioner i samma takt.

I de ryska flygattackerna deltog SU35S-plan, ett av de mest moderna och effektiva i världen. Även strategiska bombplan av modell TU-22M deltog i bombningarna.

Det ryska försvarsministeriet bekräftade att flygbombningarna har garanterat den syriska arméns och de allierade i Hizbollahs framryckningar som söker att omringa stadsdelar under kontroll av terroristerna öster om Alepo samt att skära av dessa gruppers försörjningsleder som går mot Turkiet.
Firande i de två befriade städerna

Ett massivt firande och jubel bröt ut på gatorna i de befriade städerna Nubol och al-Zahraa. Befolkningen tog emot soldaterna från den syriska armén med glädje med motivet att ha brutit den nära fyra år långa belägringen av de två städerna.

Dick Emanuelsson

Källa: Al Manarhttps://youtu.be/qASHRg8eC_shttps://youtu.be/rJLHmx72aAw

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.