tisdag 1 december 2015

“Den syriska flyktingkrisen i Europa planerades av Turkiet och Saudiarabien”

En syrisk pappa tar sig ut ur det militärt bevakade flyktinglägret i Turkiet. Plötsligt gav militären grönt ljus att lämna lägret.

“Den syriska flyktingkrisen i Europa planerades av Turkiet och Saudiarabien”

Av Dick Emanuelsson

Mellan 2011 och augusti 2014 hade 1,5 miljoner syriska flyktingar koncentrerats i flyktingläger i Turkiet. Trots den dramatiska situationen stannade de kvar i lägren. Men plötsligt beslutar tusentals av flyktingarna att lämna Turkiet. Det förvånande är att de dessutom kan göra det trots den militära omringningen. Varför beger de sig till Europa och inte till oljemonarkierna i Persiska Viken eller Iran?

Nazanín Armanian.
Den frågan ställer den iranska politiska flyktingen, författaren och universitetsprofessorn Nazanín Armanian i en artikel publicerad i spanska Publico.es. Den lägger fram en rad intressanta teman som västmedierna inte vill eller av politiska skäl vägrar publicera. Men den klargör mycket kring varför flyktingströmmen blev så massiv tidigare i år.

Som mellanösternexpert är Armanian en flitig skribent och föreläsare i Spanien. Hon anser att det är Turkiet, Saudiarabien och Qatar som sedan 2011 med alla medel har försökt störta den syriske presidenten Bashar Al Assad. Det gemensamma med tre förstnämnda länderna är att deras statschefer tillhör det Muslimska Brödraskapet, en konservativ strömning av sunnimuslimer.

Turkiet, med stöd av de två första, tvivlade inte att skjuta ned ett syriskt stridsplan i juni 2012 eller att anklaga Assad för att ha använt stridsgaser i augusti 2013. Nazanín Armanian pekar ut den ”Islamiska Staten (IS) som ett monster skapat av CIA, Mossad och M16, enligt den förre NSA-agenten Edward Snowden och finansierad av arabshejkerna, enligt Hillary Clinton. Via Qatarkanalen Al Jazira visar de världen de häpnadsväckande bilderna från halshuggningar, våldtagna kvinnor och sexslavar eller milleniummonument som förstörs, som en afgansk Budda och andra grymheter”. 


En milisman från den Fria Syriska Armén, som stöds av USA och EU skär upp en syrisk armésoldat och plockar ut hjärtat och framför videokameran äter han upp hjärtat.
 

Effekten “Alan Kurdi”

Allt tyder på att Turkiet och dess alliansbröder bestämde sig för att dränka Europa med syriska flyktingar och orsaka en psykologisk effekt. Den gigantiska flyktingströmmen från de turkiska lägren blev den perfekta förevändningen för att tvinga Europas regeringschefer att ”göra något seriöst för det syriska folket”, som Nazanín Armanian uttrycker det och fortsätter:

”När bilderna på ett hundratal livlösa kroppar, som hade frusit till döds i frysbilar, kablades ut i alla slags kommunikationer i världen, reagerade världen inte nämnvärt. Men när den lilla döda kroppen på 3-åriga kurdiska-syriska Alan Kurdi dök upp på TV-kanalernas bästa sändningstid, följt med en bildtext: ´Han dog för att väst inte har gjort sig av med Assad´, trots att terrorn som alla dessa flyktingar har flytt från är den som utverkas av Islamiska Staten, uppnåddes målet”.
Merkels hycklande medlidande

I Stockholm, London, Berlin eller Paris diskuterade regeringscheferna, pressade av medierna att bomba Assad tillbaka till stenåldern, trots att det till och med enligt de egna ländernas lagar är förbjudet.

– Självaste Angela Merkel, som några veckor tidigare fick palestinsk liten flicka att brista ut i gråt när hennes familj förvägrades uppehållstillstånd, blev plötsligt generös och sa sig vilja ta emot tusentals syriska flyktingar. Tala om krigskramlande hycklare! menar Armanian.

Ekonomijournalisterna i Tyskland talade om flyktingarna som ”en ren vinst för landet på grund av den demografiska situationen”

Armanian presenterar siffror som visar att Tyskland de första sex månaderna hade ökat sin vinst på vapenförsäljning till arabshejkerna med 30 procent jämfört med 2014. De tyska medierna censurerar bilder och videosekvenser från hur tusentals jemeniter mördas av bomberna från USA och Saudiarabien som slår ut vattenförråd, förnödenheter, el-stationer och sjukhus och mördar ytterligare tiotusentals jemeniter som går under i sjukdomar, krigsskador och hunger.

Saudiarabien fäller USA-tillverkade bomber över Jemen. . . .

– De döljer att deras “Globala krig mot terrorismen”, utlöst i Afghanistan, Pakistan, Irak, Libyen, Syrien, Jemen, Somalia, Mali, Sudan, etc., har förorsakat tiotals miljoner flyktingar.

. . . och offren förstår inte varför utlandet sliter barn, kvinnor, gamla och milismän i stycken i sin intervention.


Vändpunkten och Iran

Enligt Nazanín Armanian utgjorde juli 2015 en vändpunkt. Då undertecknades ett avtal och fredlig användning av kärnenergi i Iran, avtal mellan väst och Iran:

– Det handlar om en kvalitativ förändring av styrkeförhållandena i regionen som fram till den tidpunkten hade främjat Israel, Turkiet och Saudiarabien. Iran, förutom att ha undvikit en militär attack från USA, fick löftet av Obama att inte intervenera militärt i Syrien.

Den iransk-spanska universitetsprofessorn nämner det surmulna besöket som Saudiarabiens kung Salman bin Abdul Aziz gjorde strax efteråt i Vita Huset. Orolig för att Iran, med stöd av USA, återigen skulle bli ´Persiska Vikens Gendarm´ och återvända till oljemarknaden, för vilken Saudiarabien har behållit de låga priserna på oljan, nämnde han inte med ett ord Iran när han läste upp slutdeklarationen sida vid sida med Obama.

Efter att Syrien har intagits eller "neutraliserats" är det verkliga målet oljerika Iran.
 

”Öppna flyktinglägren i Turkiet”!

Det är detta avtal med Iran som fick Ankara och Riad att öppna flyktinglägren i Turkiet och på så sätt pressa de europeiska regeringarna att fatta beslut att göra slut på den syriska staten. Men det fanns även ett ekonomiskt skäl; situationen i Turkiet och Saudiarabien tillät inte en fortsatt finansiering av terroristerna i Syrien som anlänt från närmare 100 länder i världen.

Obamas plan för Syrien handlar om att Assad går i exil och en provisorisk regering intas av det Muslimska Brödraskapet.

USA och Turkiet slöt i maj 2015 en överenskommelse om att inrätta en flygzon på syriskt territorium. Förevändningen var att beskydda civila men som ska vara en militärbas för syriska ´kontras´ samt att at emot flyktingar.

Den andra USA-planen går ut på att störta Assad innan presidentvalet 2016 i USA, i annat fall vinner inte Demokraterna. ”Joe Biden-Planen” går ut på att ´Balkanisera´ Syrien och upprätta ett alawitiskt, kurdiskt och sunnimuslimskt område, hävdar Nazanín Armanian och fortsätter:

– I det kaos som Pentagon strävar till att upprätta i Mellanöstern, är målet att skära av “Silkevägen” som skisserats av Kina. Det handlar också om att fortsätta att utpressa Iran, ett land som är på väg att förlora Libanon på grund av den politiska krisen som utlösts av de Indignerade i rörelsen “Ni Stinker”.

– Tayyeb Erdogan å den andra sidan, förvandlar de syriska kurdernas dröm om autonomi i den norra delen av landet till en mardröm i bruset från medierna som uppehåller sig vid flyktingkrisen för avleda uppmärksamheten från kriget som förs mot kurderna i sitt land (Turkiet).

Erdogans besatthet att förinta den kurdiska nationalismen och identiteten korsar USA:s planer på att "Balkanisera" Syrien genom att stycka upp landt i bland annat en kurdisk region i norra Syrien.


De döljer bakgrunden till flyktingkrisen

Nazanín Armanian ratar dem som förespråkar en militär intervention i Syrien för att stoppa flykten av syrier och säger att interventionisterna döljer minst fyra sakfrågor:

·         Sedan 2012 har USA, Storbritannien, Turkiet och Israel bombat Syrien. Dessutom underhåller de med vapen och pengar de kontrarevolutionära syrierna, som Nazanín Armanian kallar dessa beväpnade män (och dess utländska legoknektar). Enligt Wikileaks har Washington via förtäckta operationer försökt att försvaga och störta den syriska regeringen sedan 2006. Hur är det då möjligt att fortsätta påstå att det är ett “inbördeskrig”?

·         En militär attack skulle orsaka mycket fler flyktingar. Mordet på Gaddafi blev inledningen till en massflykt av libyer och döden för tusentals av dessa i havet.

·         Den apokalyptiska situationen som Nato har orsakat i de angripna länderna har gjort att de mördade diktatorerna automatiskt förvandlas till martyrer, patrioter och folkliga myter. Kriget är värre än regeringen Assad och även om de gör slut på ytterligare en för USA “Bad Guy”, innebär det samtidigt ett slut på staten och nationen Syrien, sammanfattar Nazanín Armanian.

Ett sönderslaget Syrien, som Libyen och Irak, Natos manuel för att ta kontrollen över Mellanösterns energiresurser.

Turkiets och Saudiarabiens spel med miljoner flyktingar har också fått sig en törn efter händelserna i Paris. Det finns inget annat alternativ för att stoppa flyktingvågen än att verka för en politisk lösning på konflikten i Syrien. I den finns det inte någon plats för terrorns organiserade krafter i form av IS, al-Nusra eller FSA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.